Ajatuksissa Afrikka

_MG_0924 kopio

Lähden elokuussa Botswanaan. Rakas ystäväni karkasi Afrikan tantereelle alkuvuodesta, ensin Tansaniaan ja sitten Gaboroneen, Botswanan pääkaupunkiin. Onko olemassa mitään toista ratkaisua kuin lentää perässä? Lentelen kolmen vaihdon kautta yli vuorokauden, hinta kun olisi muuten ollut minulle aivan liikaa, mutta toivon kovasti lopulta pääseväni perille.

Ehkä kuukauden päivien päästä odottava reissuni on saanut minut Afrikka-tuulelle. Isoja koruja, kirjavia vaatteita. Kuvien sinipunavalkoinen kaapu on pala afrikkaa muokattuna skandinaaviseen tyyliin. Se on helppo kesävaate. Mustiin sukkahousuihin yhdistettynä se toimii tällaisina arktisina päivinä kuin tänään ja kunnon kesäkeleillä voi ottaa läpinäkyvät tai jättää housut huoletta naulaan.

_MG_0931 kopio _MG_0895 kopio

Kuvat on otettu Cafe Bookvillanin edessä. Bookvillan on Arabian asukastalot ry:n pyörittämä asukaskahvila ja teehuone Arabianrannassa, joka on perustettu ihanaan, vanhaan huvilaan. Kahvila on voittoa tavoittelematon ja siksi hintataso on hulppean alhainen. Jättikokoisen kakkupalan saa kolmella eurolla, u-u-uuuuu!

Vaikka huvilan pihalta kantautuukin joskus hirveitä riitasointuja iltakonserttien tähdiltä, on tällaiset paikat parasta Helsinkiä. Kelpuutan vaikka millaisia keikkoja naapurustoon, jos kakkua saa parilla lantilla.

_MG_0940 kopio _MG_0906 kopio

Katse kohti elokuuta, Gaborone huutaa kutsuhuutoaan. Siihen saakka turvaudun tähän feikkiin Afrikka-riepuun ja Töölön etiopialaiseen ravintolaan. Arabian rantapuiston avoimessa puisto-Zumbassa on myös sopivasti afrikkalaista rytmiä.

– Henriikka

selkäpussi/Elina Priha, kengät/Vagabond, sukkahousut/Falke, mokki/Monki (saatu)

8 kommenttia

 1. Piukuli 13.7.2015

  Gaboroneen menossa, olethan siis jo lukenut Alexander McCall Smithin Naisten etsivätoimisto nro 1:n :) Mikäli et niin suosittelen, oikeaa hyvänmielen lukemista kaikkine jatko-osineen

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2015

   En ole lukenut! Mutta onneksi ehdin vielä. Pitääpä tsekata, jos löytäisin ne jostain käsiini.

   Kiitos vinkistä.

   Vastaa
 2. Curiousnoora 14.7.2015

  Jestas sentään kuinka upea kesäneito kuvissa hymyileekään. Ja voi morjesta kuinka mahtava reissu sulla onkaan edessä. <3

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2015

   Tsihih, tässähän aivan punastuu. Kiitoskiitos.

   On kyllä jännittävää ja mahtavaa lähteä, huihui.

   Vastaa
 3. AinoBohoChic 14.7.2015

  Ooh en malta oottaa Afrikka postauksia :) Ja toi siun mekko on ihana!

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2015

   Kiitos kovasti. Botwana-kertomuksia tulossa sitten hetken päästä :-)

   Vastaa
 4. tupu 20.7.2015

  Oletko ihan lomailemaan lähdössä vai onko reissulle jotain muuta funktiota? Itseä kiehtoo kovasti afrikka, harkinnassa vain, että millaiselle matkalle sitä lähtisi..

  Vastaa
  • Henriikka 20.7.2015

   Hello. Ihan lomalle vain, ystävä on asunut siellä muutaman kuukauden ja menen hetkeksi moikkaamaan. Olen asunut itse 3 kk Etiopiassa ja vieraillut pari viikkoa Tansaniassa. Tämä on kolmas valloitettava maa Afrikassa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.