Päivittäinen ihonpuhdistus Mádaralla

yhteistyössä Mádara_MG_1610 copy

Tämä on parhaita yhteistyöjuttujani kautta historian. Olen Mádaran kova fani ja lähiaikoina tietoisesti pyrkinyt korvaamaan entisen, niin kovin synteettisen kosmetiikkahyllyni luonnonkosmetiikkatuottein (toisin kuin luonnonkosmetiikkatuotteissa, synteettisessä kosmetiikassa käytetään keinotekoisia aineita). Sana ”luonnollinen” on jo sanana niin hyvä ja kuvaava. Ollaan alkulähteillä, luonnon ääressä. Ja siellä minäkin haluan olla kosmetiikkapurkkieni kanssa. Olenhan minäkin osa luontoa.

Tämän kirjoituksen ytimessä on esitellä päivittäinen (no joskus saatan vähän lipsua) ihonpuhdistukseni. Kolmessa stepissä on kaikki olennainen: puhdistus, virkistys, kosteutus. Vielä vuosi, pari sitten saatoin hyvin hoitaa kasvojani pelkästään vedellä tai joskus harvoin puhdistusvaahdolla. Kunnostautuneella Henriikalla on hallussa kiitettävästi (=kohtalaisesti) kaikki kolme kohtaa.

Ja voin kertoa, että ainoat hankaluudet tähän yhteistyöhön liittyen tapahtuivat kuvauspaikalla. 10-kuinen kummityttömme yritti parhaansa mukaan sabotoida tätä kampanjaa. Puhukoot kuvat puolestaan.

_MG_1767 kopio_MG_1709 kopio_MG_1662 kopio

1. Puhdistus

Tuotteet:
Syväpuhdistusvaahto kaikille ihotyypeille
Syväpuhdistava Detox-mutanaamio

Ihoni on epämääräinen. Pintakuiva, nykyään yllättäen helposti rasvoittuva, oikkuileva ja nopeasti reagoiva. Ihokeliakia on tuonut omat ongelmansa kasvoille, kun minimaalisestakin viljamäärästä ihoni nousee finnimäisille vesirakkuloille.

Puhdistus on itselleni sellainen meditatiivinen hetki. Vaikka en käytäkään meikkiä ylettömästi, tuntuu sen poistaminen ja ihon puhdistaminen terapeuttiselta: kuin poistaisi kaiken päivän aikana tapahtuneen taakan. Rakastan olla meikittä ja siksi tykkään myös puhdistusvaiheesta. Vaahtokoostumus on ollut teini-iästä asti se oma vakio, vaahto tuntuu miellyttävältä iholla eikä jätä rasvaiseksi. Haluan kasvoni myös oikeasti puhdistuvan kaikesta saastasta, ja siksi mutanaamio kulkee vaahdon rinnalla käyttetäväksi kerran tai kahdesti viikossa.

_MG_1667 kopio

 2. Virkistys

Tuotteet:
Tasapainottava kasvovesi normaalille ja sekaiholle

Kasvovesi oli minulle pitkään aivan tuntematon asia. En ymmärtänyt, miksi kasvoja pitää vielä sivellä vedellä, kun puhdistus on hoidettu. ”Pohjolan vadelma virkistää ja kiinteyttää ihoa”, luvataan Mádaran kotisivuilla ja siltä se oikeasti tuntuukin: virkistävältä, kiinteyttävältä ja mukavan raikkaalta. Lumetta tai ei, ainakin itse menen lankaan.

_MG_1699 kopio

3. Kosteutus

Tuotteet:
Syväkosteuttava emulsio normaalille ja sekaiholle
– Uudistava yövoide
– The Miracle Serum

Kosteus on näistä kolmesta se osa-alue, jossa huomaan luonnonkosmetiikan eron ehdottomasti kaikista selkeimmin. Siinä missä luonnonkosmetiikka tuntuu imeytyvän ihoon kosteuttaen, jättää synteettinen lähes aina kalvomaisen pinnan. Huomasin eron vasta, kun iho tottui luonnolliseen eikä paluuta vanhaan ole. En ole ehdoton luonnonkosmetiikan kanssa (tai oikeastaan juuri minkään muunkaan asian kanssa), mutta kosteusvoiteiden suhteen haluan pitäytyä luonnollisimmissa.

Syväkosteuttava emulsio on käytössä eniten, uudistavaa yövoidetta laitan ennen nukkumaanmenoa. Seerumit ovat aina olleet minulle mysteerejä, mutta se tuntuu ihanalta iholla ja tuntuu tehostavan muiden tuotteiden vaikutusta. Ja onhan ”seerumi”-sanakin yksi suomen kielen kauneimmista.

_MG_1731 kopio_MG_1755 kopio

Siinä se pieni kiusankappale, studiontuhoaja nyt istuu kosteusvoide suussaan. Toivon, ettei pieni kummityttö saa eläessään niin paljon kemikaaleja iholleen kuin minä olen saanut jo tähän ikään mennessä.

Kaikki kirjoituksen tuotteet löytyvät Mádaran nettikaupasta. Samaisilta sivuilta löytyy myös paljon lisätietoa sitä kaipaaville. Sivuilta löytyy myös pihlajavoidesarja, ikisuosikkini.

Luonnollista viikonloppua. Toivotaan aurinkoa!

-Henriikka

4 kommenttia

 1. Jenica 28.2.2015

  Oi vitsi, pitäs itsekin kokeilla noita syväkosteuttavia kosmetiikkatuotteita!
  http://jenicaaa.blogspot.fi/

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Ne on erittäin hyviä, kaikki kehunsa ansainneet.

   Vastaa
 2. Hanna 1.3.2015

  Jes, Madara on yksi munkin lempparesta. Tällä hetkellä käytössä tuo puhdistusvaahto ja kasvovesi, enkä voisi tyytyväisempi olla!
  Luonnonkosmetiikan eron synteettiseen huomaa varsinkin ongelmaihoinen, kokemusta on. Ei ole paluuta entiseen!

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Monen mielestä tuo kasvovesi on kasvovesien kuningas ja liityn kyllä itsekin siihen tiimiin. Ja ei onneksi tarvikaan olla paluuta entiseen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.