Kahvitalo ja olohuone Aleksanterinkadulla: Paulig-kulma

Yhteistyössä Paulig & Asennemediaimg_3176-kopio

Helsinkiä hellitään ihkauudella olohuoneella. Aleksanterinkadulle maanantaina avattu Paulig kulma tuo kaupungin keskelle niin kahvia, kahvidrinkkejä, lounassalaatteja, viiniä, raakakakkuja kuin päänkokoisia korvapuustejakin.

Olen seurannut mielenkiinnolla kuluneiden kuukausien remonttia. Kluuvin kauppakeskuksen kahteen kerrokseen avattua kahvitaloa valmisteltiin pitkään. Kävelen katua pitkin melko usein ja olen näin pystynyt kuikuilemaan ikkunoista sisälle.

Kuikuilu vaihtui eilen vierailuksi, kun kävin kahvilassa nauttimassa brunssista ja keinumassa yläkerran kiikuissa valtava pulla sylissäni.

img_3022-kopioimg_3040-kopio

On todettava, että en osannut arvata kuinka raikkaan lippulaivan Paulig pistäisi pystyyn. Odotin kyllä, että jotain kivaa on tulossa, mutten tajunnut että näin kivaa. Paulig kulma on oikea kahvinystävien kohtaamispaikka.

Kun kävelin sisään, huomio kiinnittyi heti huonekaluihin, tilasuunnitteluun ja erityisesti kuparisiin yksityiskohtiin sekä yläkerran keinuviin korituoleihin. Uskallan ennustaa niissä otettavan melko monta Instagram-kuvaa tulevaisuudessa.

img_3130-kopio img_3067-kopio

Paulig Kulmassa kaiken keskiössä on kahvi. It’s good. Kahvilassa tarjoillaan paikan päällä paahdettua ja käsityönä valmistettua kahvia. Kahvilan lisäksi tiloissa toimii siis myös oma pienpaahtimo. Kyselin lähiaikojen uutisoinnin valossa hivenen huolissani kahvien alkuperästä, mutta sain kuulla, että kaikki Kulman kahvi on jäljitettävissä ja peräisin vastuullisiksi varmennetuilta tiloilta.

Paahtaja Sampo Latvakangas paahtaa Paulig Kulman omat kahvit, jotka ostetaan pienerissä vain kahvitalon tarpeisiin. Paahto tapahtuu Bertha-paahtokoneella, joka toimii puhtaasti biokaasulla eli 100-prosenttisesti uusiutuvalla ja kotimaisella energialla.

img_3031-kopioimg_3086-kopio

Luulen, että paikasta muodostuu myös yleinen kohtaamispaikka. Meidän sohvaryhmässämme riitti juttua, kun istuimme eilen keskipäivää Nooran H:n, Ullan, Natan, Eevan, Jennan ja Pauligin väen kanssa. Asiakaspaikkoja onkin keksittävä pian lisää, jotta kaikki halukkaat saadaan sisätiloihin.

Kulmassa toimii myös Paulig Barista -instituutti, jossa on mahdollisuus perehtyä kahvinvalmistuksen saloihin ja makuelämyksiin kurssein ja koulutuksin. Polttari-idea? Lahjavinkki ystävälle, äidille tai kummisedälle?

img_3230-kopioimg_2973-kopio

Olen usein ihmetellyt, miksei Aleksanterinkadulla ole juurikaan hyviä kahviloita. Siihen en edelleenkään tiedä vastausta, mutta iloitsen nyt tästä uutuudesta. Luulen, että itselleni Paulig Kulma antaa mahdollisuudet erityisesti etätyönteolle ja työpalavereille mökkiloosseissa, joihin voi myös tehdä varauksia.

Kahvitalo aukeaa arkisin puoli kahdeksalta ja silloin on saatavilla aamupalaa. Lounaalla on tarjolla useita lounasvaihtoehtoja, ja after work -kahvikattaus sopii työpäivän jälkeen nautittavaksi. Viikonloppuisin kahvilassa voi herkutella ruokaisilla brunsseilla ja viettää iltaa aina klo 23 asti.

M-Barin sulkemisen jälkeen olenkin kaivannut lisää myöhäisiltojen kahvipaikkoja.

img_2984-kopio

Mitähän muuta? Ainiin! Kahvilayrittäjänä toimii turkulainen Pure Hero, joka on tunnettu muun muassa terveellisistä raakakakuistaan. Ilokseni valikoimista löytyi paljon gluteenitonta ja sokerittomia herkkujakin. Korvapuustin kohdalla tyydyin ihailuun.

Jatkan kuikuilujani ja vierailujani. On kiinnostavaa nähdä, joudutaanko Kluuvin seiniä alkaa purkaa, jotta kaikki pääsevät kahville.

-Henriikka

Ps. Kirjoitan tiistaina vastaukset kysymyksiin. Jätä kysymyksesi siis viimeistään huomenna, maanantaina.

8 kommenttia

 1. Marie H 31.10.2016

  Korvapuustia Instagramin puolella jo hämmästelinkin, jäätävän kokoinen! Kahvila näyttää sisustukseltaan myös todella houkuttelevalta. Pitänee muistaa tämä kun ensi kerralla huudeilla tulee pörräiltyä!

  Vastaa
  • Henriikka 24.11.2016

   No on ihan överin kokoinen. Ai että.

   Kannattaa todellakin piipahtaa kahvilla tai teellä tai korvapuustilla. Aivan ihana kuppila.

   Vastaa
 2. pikku-oRkki 31.10.2016

  Mitä mitä mitä, miten niin ei hyviä kahviloita? Löytyy Aleksilta ainakin La Torre > http://www.latorre.fi/toimipiste/aleksanterinkatu ja kahvinjuojapuolisoni mukaan cappuccino varsin taivaallinen. No okei, kirjoitit toki lieventävän ”juurikaan” tohon virkkeeseen, mutta silti se pisti silmään, kun meidän kokemuksen mukaan Aleksilta löytyy just yks stadin parhaista kahviloista : D ja itse asiassa heidän toinen kahvilansa on kans Kluuvissa, mutta Yliopistonkadun puolella. (: Täytyy katsastaa Paulig kulma ensi visiitillä kaupunkiin!

  Vastaa
  • Henriikka 31.10.2016

   Ja pitää heti vastata, että siinäpä se huippu sitten olikin. Mietin ihan samoja paikkoja, kun mietin spesiaalitarjontaa huudeilla. Mutta aktiivinen, pitkä ja erityisesti joulunaikaan aivan supertunnelmallinen Aleksanterinkatu – Ja kahvilatarjonta on kyllä kehnonpuoleista, vaikka nämä ottaisikin mukaan.

   Vastaa
 3. Kerttu 14.11.2016

  Vierailin viime lauantaina Kulmassa aamukahvilla ja täytyy myöntää, että yllätyin erittäin positiivisesti. Iso plussa lukuisista läppäripistokkeista ja raakakakuista, joita saa iltamyöhään asti (pari kertaa on ilta-aikaan iskenyt makeanhimo, mutta keskustasta ei hyvälaatuisia raakakakkuja tunnu saavan kuuden jälkeen..). Pesee alueen kahvilatarjonnan aivan 5-0. Torre edelleen vahvoilla. Täytyy kuitenkin myöntää, että sydän edelleen vetää pienempiin, syrjäisempiin ja tunnelmallisempiin kahviloihin, joiden takanurkkaan voi hyvän kirjan kanssa unohtua tuntikausiksi. Hyvä kuitenkin tutkailla tarjontaa.

  Vastaa
  • Henriikka 24.11.2016

   Moi Kerttu. Kiitos mainiosta kommentista.

   Mäkin oon usein hämyisten nurkkien kahvittelija, mutta tästä paikasta oon tykännyt kovasti. Ehkä senkin takia, että välillä on kiva käydä kahvilla kunnon valossa ja katsella isoista ikkuinoista pihalle. Vaihtelu virkistää. Ja minultakin satelee pisteitä läppäripistokkeista! Well done Kulma.

   Vastaa
 4. […] Lahjakortti kahvilaan voi olla lupaus hetken hengähdyksestä ja yhdessä nautituista kahveista. Paulig Kulmasta saa pienissä erissä tietyn alkuperämaan kahveja ja erikoissekoituksia, jotka tuovat kivaa […]

  Vastaa
 5. HJ 31.1.2017

  Olen käynyt Kulmassa kahdesti cappuccinolla. Ensimmäinen kerta oli pettymys: sain eteeni kupillisen jäähtynyttä laihan kahvin ja maidon sekoitusta, jonka pinnalla oli hievahdus jotain maitovaahdon tapaista. Sillä kertaa tilasin ja sain uuden, mutta paljon kummoisempi ei ollut sekään. Toinen kerta oli vuorossa tänään. Sama homma. En viitsinyt pienestä valittaa vaan äänestin tällä kertaa jaloillani ja suuntasin Torrefazioneen. Torre ei pettänyt; capu oli juuri sopiva yhdistelmä hyvää espressoa, maitoa ja samettista maitovaahtoa ja oikean lämpöisenä.

  Luulisi Kulman tapaisen paikan pystyvän kouluttamaan kaikki erikoiskahveja tekevät työntekijänsä kunnolla. Veisivät vaikka Torreen taikka Sävyyn opiskelemaan millainen on oikea cappuccino, joka ei siis ole flat white tai latte.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.