Gluteeniton, sokeriton banaanileipä

banaanileipä

BANAANILEIPÄ


3 kypsää banaania
2,5 dl maitoa tai kasvimaitoa
2 rkl hunajaa

3 ja 3/4 dl gluteenitonta jauhoa
2,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Muussaa kaksi banaania, lisää maito ja hunaja. Sekoita. Lisää kuivat aineet keskenään ja sekoita seos taikinaan. Kaada suorakulmion muotoiseen voideltuun vuokaan (halutessasi vuoraa vuoka leivinpaperilla). Pilko kolmas banaani siivuiksi ja asettele siivut taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 60 minuuttia.

Kiitos Adalle, joka jakoi ikisuosikkinsa reseptin viime viikolla blogin kommenttiboksiin. Niin pitkään olen miettinyt, että banaanileipää tulisi kokeilla, mutta vasta kommentin vuoksi sain aikaiseksi tarttua toimeen. Herkuttelimme banaanileivällä tänään brunssipöydässä anoppilassa ja se maistui yhtä lailla minulle, anopille kuin teini-ikäiselle lankomiehellekin.

Leivän paistoaika on pitkä, mutta muuten se syntyy tosi helposti ja nopeasti. Sunnuntai-illan herkkuja kaipaava ehtii vielä tökätä leivän uuniin.

Me ajamme juuri laina-autolla Kangasalta kotiin päin. Pää on täynnä syysmietteitä, kälyltä anastettu kirjoituspöytä takakontissa ja laukussa monta litraa eilen löydettyjä sieniä pakastinta varten pussitettuna. Ajatukseni risteilevät ruskan väreissä ja sain syksyn To Do -listaan viikonlopun aikana kaksi rastia: Käy metsässä keräämässä sieniä. Sauno.

-Henriikka

3 kommenttia

 1. Tuija Rajala 4.9.2016

  Hyvä kun on tuollaisia ohjeita ja kiva kun ne löytää. Hienosti oot pannut esille leivän.

  Vastaa
  • Henriikka 14.11.2016

   Jep, tää on ihan huippu ohje. Kiitos kiitos!

   Vastaa
 2. suklaaputotous 11.5.2018

  Ei tullu hyvää. Jäi raa’aksi keskeltä, mutta paloi päältä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.