Kevätkoti – lattiasiesta ja reilusti väriä

Kaupallinen yhteistyö: Vallila & Asennemedia

Viime torstaina leveä valonsäde paistoi ikkunasta sisälle kotiimme ja lämmitti lattiaan kirkkaan raidan. Levitin uuden tiikerimattomme maahan ja pidin siinä tunnin siestan.

Rakastan tuota mattoa. Siis periaatteessahan se on todella raju, mutta siksi juuri pidän siitä. Sitä paitsi rakastan tiikereitä, niiden voimaa, ylväyttä ja häikäilemättömyyttä. Kun nukuin ja venyttelin tiikerin vierellä, tuntui että sain itsekin voimaa – siitäkin huolimatta, että tämä tiikeri olikin vain 2D-matto.

Jos saan valita kodistamme parhaan paikan rentoutumiselle, se on lattialla. Lankkukontaktissa on jotain lempeän alkeellista, konkreettisen maanläheistä. Mielenikin rentoutuu parhaitaen, kun kroppa on mahdollisimman lähellä maata.

Kevät myllää ajatuksia myös sisustuksessa. Vaikka en nyt varsinaisesti ole tänä talvena (tai yhtään minään talvena) pitänyt mitään viltin-kanssa-kotoilu-kautta, niin valo tekee ajatuksiin niin suuria uudistuslinjoja. Olohuoneen nurkassa myymistä ja lahjoittamista odottavat kirpputorikamat alkavat näyttää muumimöröltä, joista haluaisi mahdollisimman pian eroon. Valo paljastaa, että ikkunat kannattaisi pestä tänäkin vuonna ja että nurkissa omiaan leikkivät pölykoirat eivät katoa itsestään.

Kaikki värikäs, iloinen ja vähän överi kiinnostaa. Kaikessa ei tarvitse olla niin paljon järkeä. Tällä hetkellä huomioni kiinnittyy erityisesti metsän eri väreihin, esimerkiksi vihreään, oranssiin ja keltaiseen.

Eläinkuvioisten Siesta-maton ja -tyynynpäällisten valinta ei taatusti ollut järki- vaan tunneperusteinen. Yllä olevien kuvien kelta-pinkki Kaino-pöytäliina taas kiinnitti huomioni Vallila-liikkeen ikkunassa rohkean printtinsä vuoksi.

Vallilan valtavasta, kahdesti vuodessa uudistuvasta sisustuskokoelmasta kaavailin kaktuskuvioisen Diego-kankaan sopivan yhtä lailla pöytäliinaksi, vaan löysin itseni haaveilemasta näyttävästä kesämekosta. Kaktukset istuisivat kuitenkin paremmin vaatetyyliini kuin kevätkotiimme.

(Yllä kuvassa: Perry-kangas)

Olen keväisin helposti alakuloinen. Syksyisin olen voimissani, vaikka ympärillä nuristaan kesän lopusta ja pimeydestä. Tänä vuonna pyrin taltuttamaan kevätkaamoksen ottamalla riittävän rauhallisesti: pitämällä lattiasiestaa ja nukkumalla pidempään, vaikka aamut kirkastuvatkin aiemmin. Nyt keväällä on hyvä vähän höllätä, jotta kesällä voi sitten rauhassa riekkua kellon ympäri.

Janne on ammentanut vaihtuvasta vuodenajasta uuden alun tunnelmaa. Sängystämme on tullut hänen virallinen studionsa, jossa vaimon itketysbiisit syntyvät. Vihreät Forssa-lakanat ovat aika räädi valinta, eikä todellakaan perinteistä tyyliämme. Kaavailin näitä lakanoita kesämökin lukunurkan piristykseksi, vaan näköjään Jannen studio mätsää näihin yhtä lailla.

Kaikkein tärkeimpänä rauhan ja levon lisäksi keväässä nousee esiin siivoamisen tarve. Puhdas, järjestetty koti on paras kevätkoti. Kalenterin välissä odottaa edelleen joululahjaksi saatu siivouslahjakortti, jonka käyttöä odotan kuin lukuvuositodistusta lapsena. Janne myös jostain huvittavasta vedostamme minulle kodin suursiivouksen pystyssä. Päästäpä villakoirista nurkissa, päästäpä turhasta tavarasta niin kodissa kuin ajatuksissa!

Olen huomannut, että ajatellessani suurinta luksusta ikinä, haaveilen vapaasta viikosta, jolloin saisi vain kiertää hissukseen kotia siivoten ja järjestellen. On se kumma, että näinkin yksinkertaisen asian toteuttaminen tuntuu olevan niin kaukainen haave, vaikka oikeasti pitäisi vaan jättää muutamat kinkerit tai lounastreffit välistä ja tarttua pölyhuiskaan ja imuriin. Tai vaikka siihen siivouslahjakorttikoodiin.

Ensi syksynä saatan taas katsoa kangasvalintojani ja pöytäliinavalikoimaani ja pohtia, että kuinka löysällä aivoni lilluivatkaan nesteessään aprillipäivän tienoilla. Mutta nyt haluan kietoutua väreihin, innostua vapun odottamisesta ja kattaa pöydän leikkisästi.

Haluan yrittää estää kevätkaamoksen keinolla millä hyvänsä. Ankeilla ehtii sitten, kun sataa taas kuusi kuukautta loskaa.

-Henriikka

Vallilalla on käynnissä mattokampanja: Kaikki Vallila-matot -25 % Vallila.fi-verkkokaupassa ja 9 myymälässä 16.4. asti ja koskee normaalihintaisia tuotteita (ei tilaustuotteita).

3 kommenttia

 1. Hem 5.4.2018

  Henriikka hyvä. Olet rakkauden ja valon henkeli! Miksi kaikki tämä materiassa lilluminen?

  Ystävällisin terveisin,

  Hemuli

  Vastaa
  • Henriikka 7.8.2018

   Hmm hmmm! Mitenhän tämän vastakommentin nyt muotoilisi: musta materiaali voi tuoda parhaassa tapauksessa elämään syvällisempääkin sisältöä elämään. Toivon toki, ettei lukijat hanki näitä kaikkia tai vaihda kamppeitaan joka sesonki, niin kuin en minäkään tee. Monet tuotteet ovat vain kuvauslainassa.

   Ja oi, miten ihanasti kirjoitettu tuo ”henkeli”.

   Vastaa
 2. r. 4.4.2019

  en kyllä ymmärrä ”kuvauslainoja” – leikitte siis että käytätte kyseisiä tuotteita? eikö se ole lukijoiden harhaanjohtamista?

  ärsyttää, miten kauaksi ollaan tultu blogien alkuperäisestä ideasta.

  ja: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e98e0877-2516-4112-8ebd-c6cfa11eaecf :( :( :(

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.