Maailman tylsimmät hiukset

_MG_1889 kopio

Olen jo jonkun aikaa katsonut itsestäni otettuja kuvia ja miettinyt, miksi minulla on tuollainen luomureuhka kannettavanani. Minulla on taatusti Suomen tylsin tukka. Siinä se vaan valuu olkapäille vaaleana ja mitäänsanomattomana ainoana viestinään: ”olen tylsä, minulla ei ole kenellekään mitään kerrottavaa. En paljasta kantajastani mitään, en ainakaan mitään hyvää.”

Väriltään ne ovat hyvin lähellä omaa. Joitain kuukausia sitten olen ottanut sekaan vaaleita raitoja. Latvat alkavat harottaa, katkeilla ja venyä kuin purukumi, muuten kuontalo on vähän liiankin hyväkuntoinen. Sileä, suomalainen, hiuksia hirveästi, mutta jokainen ohut kuin vauvan vastaava. Haluisin, että hiukseni saisivat oloni tuntemaan paremmaksi, eivätkä vain roikkuisi flegmaattisesti menossa mukana.

Olin kokeillut vaikka mitä punaisesta puolikaljuun, kun muutama vuosi sitten rauhotuin ja jätin hiukset löytämään oman värinsä ja kasvamaan pituutta rajatta. Nyt saa luonnollisuus riittää! Mitä tälle päälle voisi keksiä?

Olen varannut ensi viikolle kampaaja-ajan: nöyrät 3,5 tuntia muistaakseni. Voin siis tehdä ihan mitä haluan. Mutta mitä se voisi olla? En tiedä. Haaveilin pitkään haaleanpersikasta ja vaalensinisestä tukasta (värit siis erikseen, ei yhdessä), mutta tuskin hamuan mitään niin villiä. Permanentti kiehtoo, mutta ei ihan vielä. Voi olla, että kunnon vaalennus tekisi terää. Kunhan nyt jotain.

Tell me!

-Henriikka

Ps. Minulla on kaksi aivan ihanaa ja taitavaa vakiokampaajaa Helsingissä ja suosittelen heistä molempia: Laura Hiushuone Dandysta ja Elina Elielinaukion NAPS:sista!

19 kommenttia

 1. Hanna L 16.4.2016

  Hyvältähän sun hiukset näyttää, tykkään tosta sävystä! Mulla on aikalailla samanlainen kuontalo tällä hetkellä, mutta sun oma näyttää kyllä kivemmalta! Välillä jo mietin edestä pidempää ja takaa lyhyempää polkkaa, mutta enpä raaskinutkaan, kun ei oo koskaan ollut näin pitkät hiukset. Tansania kutsuu elokuussa ja pikkulettejä on pakko saada, jos sitten ensi syksynä myöhemmin olisi lyhennyksen aika…

  Sulle kyllä sopii mikä kampaus vaan, mutta mun mielestä pitkä vaalea tukka on kyllä sun juttu tai tavaramerkki (nutturat!)! Muutos kyllä aina virkistää. Onnea matkaan!

  Vastaa
  • Henriikka 16.4.2016

   Hhahah, miten se meneekin aina niin, että toisen näyttää paremmalta kuin oma?

   Tansanian takia ehkä kannattaakin säilyttää vähän pidemmät. Jo sen vuoksi, että ne on paljon helpompi sutaista sitten ponnarille tai nutturalle. Syksyksi voi skarpata sitten, kun reissut on reissattu.

   Ja se on kyllä totta, että pitkä ja vaalea on mun tavaramerkki. Mutta onko se jopa liikaa? Pitäiskö sitä vähän ravistella ja vaihtaa tavaramerkkiä?

   Vastaa
 2. Kirsi 16.4.2016

  Heti olin tulossa huutelemaan, että permis permis permis, mutta petyin huomatessani, ettei se toistaiseksi ole vaihtoehto. Mutta voihan sitä aina yrittää vähän houkutella, eikö joo?
  Itse otin omani ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten, enkä vieläkään ole raaskinut luopua. Omat hiukseni olivat siis aika lähellä tämänhetkisiäsi. Onhan se permanentti ääriveikeä, mutta lopulta todella helppohoitoinen. Tuo hurjasti tekstuuria ja iloa. Ja alkujärkytyksen jälkeen tukkakin alkaa asettua vähemmän funkiksi. Suosittelen lämmöllä ja pörröllä.

  Vastaa
  • Henriikka 16.4.2016

   No pahus, permis kiinnostaa NIIN paljon. Jotenkin tuntuu, etten vielä uskaltais- En tiedä edes miksi. Entäs jos se epäonnistuu täysin? Entäs jos mun hiukset on ei vaan jaksa kannatella sitä kiharaa ja pitää leikata tosi paljon, että tulee kunnon kiharat? Mites se suora juurikasvu, entä kuinka huonoa tekee hiuksille? Kuka osaisi tehdä Helsingissä hyvin permanentin?

   Vastaa
   • Kirsi 17.4.2016

    Sen verran voin luvata että sellaista leijonanomaista rohkeutta tulee kaupan päälle, kun harjakin on näyttävämpi, haha.
    Totaaliseen epäonnistumiseen en ole permiksen yhteydessä toistaiseksi törmännyt. Kerran tutulla ilmeisesti pidettiin aineita liian vähän aikaa, jolloin kihara jäi laiskaksi ja suoristui melko nopeasti. Seuraavalla kierroksella onnistui kuitenkin moitteettomaksi.
    Toki jos tukka on lähtökohtaisesti huonossa kunnossa, niin permis voi sitä ”polttaa” entisestään siinä missä vaalennuksetkin. Veikkaan kuitenkin, että sulla on niin hyvälaatuinen letti, ettei siitä tarvitse paljoakaan pätkiä. Mutulla voisin todeta, että loppupeleissä permis kuluttaa hiusta vähemmän, kuin iänikuinen suoristus/kiharrusrumba.
    Odottelin kauhulla suoraa juurikasvua, mutta ei se ole suinkaan niin hasardin näköinen, kuin kuvitella saattaisi. Oon käynyt permistä uusimassa n. kerran vuodessa, ja parhaimmillaan tukka on ehtinyt kasvaa 10-15 cm siinä välissä. Toki look on hyvin erilainen siinä loppumetreillä, mutta ei näytä luonnottomalta vaan päinvastoin – tuntuu, että tukka laskeutuu hieman asiallisemmin. Semmonen keijukais/prinsessaviba on läsnä.
    Mutta juu juu, permistä päähän! Ja aina voi ottaa sitten suorapermanentin, jos tuntuu, ettei ole yhtään oma juttu. Ja siis ilmeisesti se hiussolmua avaava aine hitusen vaalentaakin, niin vois olla aika freesit enkelikikkarat.
    Helsingin kampaamoista en osaa sanoa, itse kun aina käyn Kainuussa luottokampaajalla. Ilmeisesti se prosessi ei ole järin haastava mutta melko työläs. Parturi-kampaaja-opiskelijoita koulutetaan edelleen permiksen tekoon (eikä ihme, olen täysin vakuuttunut että tämä tulee lähivuosina lyömään taas lujasti läpi), mutta itse kääntyisin ehkä vanhemman sukupolven puoleen. Useille jo kasarilla työskennelleille pitäisi rullaus olla tuttua hommaa.

    Vastaa
 3. taru 16.4.2016

  Ei ole todellakaan maailman tylsimmät hiukset minun mielestäni! Hiukset näyttävät hyväkuntoisilta ja kauniilta tämänkin postauksen kuvassa. Mutta vaihtelu piristää tietysti aina välillä.

  Vastaa
  • Henriikka 16.4.2016

   Kai sitä on aina niin kriittinen itselleen ja kyllästyy siihen, mikä toljottaa peilistä joka päivä. Vaihtelu piristää, ei vain pidä mennä tekemään mitään peruuttamatonta.

   Vastaa
   • Henriikka 16.4.2016

    Perun sanani: totta kai voi tehdä välillä jotain peruuttamatontakin. Hiukset ovat uusiutuva luonnonvara.

    Vastaa
 4. Henna 16.4.2016

  Pidä malli mutta värjää vaaleaksi kylmäksi harmaaksi! Itse haluaisin sellaiset kovasti mutta en raaski lähteä vaalentamaan tummaa tukkaani. Sulla se olisi vähän helpompi ja sopis ihan tosi hyvin!

  Vastaa
  • Henriikka 16.4.2016

   Oi! Mulla on kyllä ollut sellaiset jo, mutta ei näin pitkässä tukassa. Kaikki kylmä kiinnostaa, harmittaa vain kun oma hius näyttää punertavan aika lailla.

   Vastaa
 5. Saanaps 16.4.2016

  Laita pinterestiin hakusanaks rosegold hair, sopis sulle aivan tosi hyvin!☺️

  Vastaa
 6. bansku 17.4.2016

  Sulle sopii niiiiiin hyvin tosi vaalea tukka! Tossa linkkaamassasi postauksessa kirppiskuva missä mustaa päällä ja ihan vaaleat hiukset: <3

  Ja ihan vaaleaan jos tahtoo hetkellisesti vaihtelua niin voi leikkiä kevytväreillä (kun niitä sekoittaa hoitoaineeseen niin saa vielä kevyempiä & pastellisia sävyjä) joten sellaista persikkaista väriä on helppo mallailla siihen päälle ja vaikka halutessaan vaihdella vaaleanpunaisen ja oranssimman välillä. ….voi että nyt rupesi taas houkuttamaan ruskean tukan vaalennus että saisi pirtsakoita kesävärejä siihen sitten…

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Vaalea on kyllä kieltämättä mun juttu ja senpä takia taas päädyin vaaleampaan kuontaloon.

   Kiitos mainiosta kommentista bansku!

   Vastaa
 7. Mira 17.4.2016

  Ite ehdottaisin semmosta vähän vajaa hartiapituista polkkaa, joko tasapituista tai eteenpäinpitenevää. Sopis mun mielestä sulle hyvin :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Polkkaa en uskaltanut tällä kertaa leikkaa, vaikka sekin aina välillä käy mielessä pyörimässä. Hmmmh, maybe next time!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.