Ensimmäisiä askeleita luonnonkosmetiikan maailmaan.

nafha

Kerroin muutama viikko sitten hiustottumuksistani ja jo silloin kirjoitin kokemattomuudestani, mutta suuresta kiinnostuksestani luonnonkosmetiikan suuntaan. Kommenttipoksi täyttyikin kivoista vinkeistä. Viimeisen kuun aikana olen ottanut ensiaskeleitani kyseiseen maailmaan, ihotuotteiden muodossa. Luonnonkosmetiikan tukku aloitti tässä kuussa NAFHA-tuotesarjan tuomisen Suomeen ja sain kokeiltavaksi muutamia tuotteita.

NAFHA on ranskalainen sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteet valmistetaan harvinaisista ja laadukkaista raaka-aineista. Itse en näistä jutuista VIELÄ kovinkaan paljon ymmärrä, mutta ehkä se kertoo jotain, että NAFHAn kaikki tuotteet ovat palkittuja vuoden 2013-2014 parhainten kosmetiikkatuotteiden oppaassa. Olisi kai minunkin aika ottaa vähän suurempia harppauksia luonnonkosmetiikan puoleen.

nafha3afha2

Itse olen testannut nyt kolmea sarjan tuotetta: Arganöljyä, kuorintavoidetta ja kosteuttavaa päivävoidetta. Kuorintavoide on ollut ehdoton. Olen laiska ihonhoitaja ja menen pitkälti perustuotteilla. Kuorinnan on oltava mielekästä ja tuotteen helppo ja laadukas. Tällä tökötillä aion jatkaa tulevaisuudessakin. Voide puhdistaa, poistaa epäpuhtauksia, syväpuhdistaa ja hoitaa.

Arganöljyn käyttö on ollut tottumattomalle öljyjen käyttäjälle vähän vierasta, mutta toimivalta on tuntunut sekin. Etenkin käsissä ja jaloissa öljy on tuntunut ihanalta. Kosteuttava päivävoide on ollut pelastava tekijä nyt, kun olen nyt talven joutunut jonkun verran kärsimään kaiken maailman iho-ongelmista. Epämääräiset iho-oireet ovat tuntuneet rauhoittuvan kasvoilta voiteen avulla. Luonnonkosmetiikka-lumetta tai ei, olo on parempi, vaikka iho kiukkuileekin.

nafha4nafha1

Idan blogissa on vähä tuhdimpi raportti tuotteista. Amatööriltä pieni stoori, ammattilaiselta ammattinaiselta kunnon selonteko. Näin se homma etenee. Pari vuotta, niin täältäkin pesee oikeita romaaneja.

Edelleen saa jättää vinkkejä luonnonkosmetiikan aloittelijalle.

– Henriikka

NAFHAn tuotteet saatu

22 kommenttia

 1. Hih 20.3.2014

  Henriikka oot maailman ihanin, olisinpa ystäväsi! T: Fani Vaasasta

  Vastaa
 2. Satu 20.3.2014

  :) Täälläkin kovasti yritetään hoitaa ihoa paremmin ja paremmilla tuotteilla – sain jokin aika testiin luonnonöljyistä ym. valmistettuja tuotteita eräältä etsy.com -myyjältä (Anna Ruth’s Simple Salves, USA:lainen.:) ja ihastuin ikihyviksi <3 Kuiva talvi-ihoni kiittää. Ja luonnonkosmetiikassa on se mahtava puoli että tietää mitä ihollensa pistää eikä niihin ainesosiin voi kuolla/saada myrkytystä/syöpäriskiä .. :) Avautunut ihan uusi maailma – ja vaikka olen itsekin ihan keltanokka niin ainakin suunta on oikea.

  Satu

  Vastaa
  • Satu 25.3.2014

   Niin ja unohtui sanoa että hänen tuotteensa ovat 1,50 – max 9 euroa… ^^

   Vastaa
   • Henriikka 30.3.2014

    Etsy, tuo mystinen maailma. Sieltä löytyy kyllä ihan älyttömästi kaikkea. Ja hintahaarukkahan on tosi hyvä. Kiitos erittäin paljon vinkistä.

    Vastaa
 3. Nimetön 20.3.2014

  Mun ehdoton suosikki on ole hyvän shampoo vaaleille hiuksille. Toinen super suosikki on madaran pihlaja voide! Sitä kannattaa kokeilla kemikaalikoktail blogi kertoo siitä enemmän onhan Shingler ollut itse mukana tekemässä voidetta :) se on huippu!

  Vastaa
  • Henriikka 30.3.2014

   Hyvän shampoo? Ihan uusi tuttavuus. Madarasta oon kuullutkin ja pihlaja itsessään on niin sympaattinen ainesosa, että saa kyllä ainakin propsit jo siitä.

   Vastaa
 4. Emmi 20.3.2014

  itse tykkään käyttää madaran tuotteita! ne ovat järkevän hintasia luomukosmetiikan tuotteita. välillä sitten sekottelen joukkoon muitten merkkien tuotteita, mutta aina on käytössä madaran puhdistusmaito ja kasvovesi.

  madaran nettisivut: http://www.madaracosmetics.fi/fi/

  http://www.sokerileipurinkotona.blogspot.fi

  Vastaa
  • Henriikka 30.3.2014

   Noi vaikuttaa niin tosi hyviltä. Ja niin suomalaista ja kauniita kuvia ja kaikkea. Oon tosiaan jälkeenjäänyt tän jutun kanssa. Aika ottaa muut kiinni.

   Vastaa
 5. ida365 20.3.2014

  Pieni korjaus Emmille, Madara ei ole luomukosmetiikkaa vaikka onkin luonnonkosmetiikkaa. Osa Madaran raaka-aineista on luomua, mutta luomukosmetiikaksi sitä ei voi vielä noilla pitoisuuksilla kutsua. :-) Ei saa sekoittaa näitä termejä! Voi olla luonnnonkosmetiikkaa ilman luomua. Esim. Zuiin meikkejä voi sanoa luomukosmetiikaksi, kun raaka-aineista yli 95% on luomua.

  Ihanaa Henriikka että päivävoide toimi sullakin noin hyvin!! Kantsii muuten sekoittaa öljyä vartalovoiteeseen jos se tuntuu kesällä liian tuhdilta sellaisenaan :-) pusuja!!

  Vastaa
  • Henriikka 30.3.2014

   kanfgjsbfkamföalflkdnal!! Mä menen aivan sekaisin näiden termistöjen kanssa. Antakaa vähän anteeksi, kun olen vielä tällainen ummikko. Yritän päntätä lähikuukausina tietoa tästä asiasta ja parantaa tottumuksia.

   Päivävoide on ollut aivan huippu. Siis tosi hyvä.

   Vastaa
   • Emmi 30.3.2014

    Oho, kiitos korjauksesta.. Kirjottaessani mietin kumpaa se on ja menin sekaisin kun Madaran nettisivuilla lukee ”organic skincare”. Esittelyssä tosiaan lukee tarkemmin luonnonkosmetiikka.

    Vastaa
    • Ida365 30.3.2014

     totta, yrityksetkin viestii ihan miten sattuu! mutta tuo selvis kun lueskelin tarkemmin madaran sivuja ja omistan niiltä muutaman tuotteen itsekin, eikä purkeissa oo merkintää luomu-raaka-aineista (=luomua siis ehkä aika vähän, kun siitä ei mainita) :-)

     Vastaa
 6. Naava 20.3.2014

  Minä olen tutkinut jonkun verran luonnonkosmetiikkaa ja luomukosmetiikkaa ja edelleen minua epäilyttää näiden kummankin tapauksen ”myrkyttömyys” josta niin kovin hehkutetaan. Mikä kosmetiikassa on edes myrkyllistä, koska on olemassa laki joka estää täysin vaarallisten aineiden käytön kosmetiikassa? On totta että on allergisoivia aineita ja niitä käytetään silti mutta se että onko näin vain teollisesti ja synteettisesti tuotettujen aineiden kohdalla. Pitäisi päästä avaamaan enemmän luomu ja luonnonkosmetiikkapurkkien Incejä, koska siellä se totuus on. Toisinaan mietin haluavatko ihmiset vain ostaa itselleen hyvän omatunnon käyttäessään luomu ja luonnonkosmetiikkatuotteita vai onko kyseessä enemmän turvallisesta käytöstä.

  Vastaa
  • Nature 21.3.2014

   Luonnonkosmetiikkaa on helppo verrata luomu- ja vähän lisäaineita sisältäviin ruokiin. Eihän elintarvikkeissakaan saa käyttää ”myrkyllisiä” aineita, mutta silti monet tykkäävät syödä ruokaa missä on mahdollisimman vähän esimerkiksi lisäaineita. Sama juttu kosmetiikassa. Mielummin levitän iholleni luonnosta saatavia aineita kuin kemiallisesti tuotettuja ja vaihdan silikonit ja muovijohdannaiset luonnon omiin tehoaineisiin. Eihän mikään kosmetiikka voi olla ns.”vaarallista”, mutta silti voi kysyä että miksi ei käyttäisi synteettisten tuotteiden tilalla luonnollisempia vaihtoehtoja?

   Vastaa
   • Naava 23.3.2014

    Jep ja olisikin hienoa jos olisi näin että olisi olemassa täysin luonnon omia raaka-aineita sisältäviä tuotteita. Kuitenkin totuus on se kun incejä katsoo(ja valitettavan usein on vielä niin että kaikkia ainesosia ei enää merkata inceihin) että markkinoilla ei ole yhtään kosmetiikkavalmistetta joka ei sisältäisi synteettisesti valmistettuja aineita, kemikaaleja. Totta on kuitenkin se että luonnonvalmisteita on olemassa ja niitä käytetään myös synteettisissä tuotteissa, kuten näissä luonnonmukaisissa.

    Nojoo ehkä ei ole oikea paikka minun täällä tästä avautua mutta itseäni raivostuttaa kun mikään ei ole enää totta ja kaikesta voidaan valehdella.

    Vastaa
    • Sami 23.3.2014

     Hmm, kertoisitko Naava, mihin perustuu tuo väitteesi siitä, että kaikkia aineita ei tarvitsisi merkitä INCI-listoihin? Mitä aineita sinne ei tarvitsisi merkitä, ja miksei?

     Markkinoilla kyllä ON tuotteita joissa ei ole synteettisesti valmistettuja aineita. Kertoisin tässä lisää, mutten halua mainostaa. Ehkäpä bloggaaja kertonee kevään mittaan lisää aiheesta, jos hyvin menee. ;)

     Vastaa
     • Naava 24.3.2014

      En väitä että kaikkia aineita ei tarvitse merkitä tuotteisiin vaan väitän että on olemassa niitä, jotka kiertävät lakia ja jättävät ilmoittamatta jostain ainesosasta incissä. Myös tyyppiesimerkki on incin poisjättäminen vaikka itse tuotteesta, mutta tuotteen pakkauksessa, joka yleensä on se pahvipaketti, lukee inci ja vastoin lakia sitä ei lue itse purkissa.

      Ja minun on vaikea uskoa että markkinoilla olisi täysin puhdasta luomu/luonnonkosmetiikkaa ihan jo tuotteen peruskoostumusta ajatellen. Suosittelen lukemaan myös kirjan Parturi-kampaajan ja kosmetologin Turvalliset työtavat kirjan jossa kerrotaan aiheesta lisää.

      JA kyllä kiinnostaa jos aihe jatkuu


 7. Nature 24.3.2014

  Naavalle vielä sen verran, että sertifioidut luonnonkosmetiikkatuotteet ovat käytännössä täysin luonnonmukaisia, mutta niissä saattaa olla joku esimerkiksi säilyvyyttä parantava ainesosa. Esimerkkinä nyt vaikka tuo NAFHAn kasvonaamio, joka on 99,7 prosenttisesti luonnollisia ainesosia eli tuo prosentti on todella suuri ja ihoöljyt tasan 100% luomua. Minun mielestäni voidaan jo puhua luonnonkosmetiikasta kun tuote täyttää sertifiointikriteerit. Kannattaa hieman selvittää mitä nuo INCI-listassa olevat ainesosat on niin löydät varmasti luonnollisia tuotteita missä sinua ei ” huijata”. Olisi mielenkiintoista kuulla mihin Naava perustat väitteesi, että jotkut kiertävät lakia eivätkä merkitse ainesosia INCI-listaan?

  Vastaa
 8. Sami 26.3.2014

  On kyllä totta, että usein INCI-listat on vain siinä ulkopakkauksessa, eikä varinaisesti itse tuotepullossa/purkissa tms. Mutta noinhan on jopa joidenkin lääkkeidenkin kohdalla. En oikein tässä kohtaa ihan edes ymmärrä tuon lain tarkoitusta. Jos olisin nainen, en todellakaan haluaisi, että laukussa kulkeva huulipuna olisi printattu täyteen typeriä tekstejä niin pienellä fontilla ettei teksti kuitenkaan olisi lukukelpoinen. Haluan, että pakkaus on tyylikäs, jos sitä täytyy kuljetella mukana. Jopa miehenä olen tyytyväinen siihen, että käyttämäni huulirasvan pakkaus on tyylikäs, eikä siinä lue oikeastaan mitään, edes tuotemerkkiä. Naava on kuitenkin oikeassa siinä, että lain mukaan INCI-merkinnät pitäisi olla myös siellä sisäpakkauksessa.

  Jos luonnonkosmetiikka on sertifioitua, niin joitakin sertifikaatteja ei kyllä irtoa kovin helpolla. Vaaatimukset ovat tiukat, eikä niissä juuri suopeilla kusetusyrityksille.

  Naavan mainitsema kirja on käsittääkseni kirjoitettu hieman eri näkökulmasta ja eri tarpeisiin, enkä nyt itse arvota sen sisältöä kovin korkealle valitettavasti. Mutta tämä on toki vain oma mielipiteeni.

  Vastaa
  • Henriikka 30.3.2014

   Mielenkiintoista keskustelua, kiitos kaikille sen osapuolille. Parasta on, kun saadaan keskustelua aikaan.

   Itse suhtaudun luonnonkosmetiikkaan erittäin positiivisesti. Jo sen takia, että sen käyttö on tuntunut iholla hyvältä, näiden ensikokeilujen aikana. Vielä pitää kerätä tietoa enemmän, niin osaan vielä argumentoidakin asianmukaisesti hah.

   Vastaa
   • Ida365 30.3.2014

    Mä olen kyllä Samin kanssa samoilla linjoilla. Sertifikaatteja ei ole helppo saada ja totta kai tuotteissa täytyy olla incit kertomassa mitä tuotteissa on. Kuulostaa tosi vainoharhaiselta, jos ei uskalla luottaa pakkausmerkintöihin ollenkaan. Eihän sitten auta oikeastaan käyttää iholleen yhtään mitään jos kaikki on suurta huijausta! :D

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.