DIY-mummo kaulaan.

Minulla ja ystävälläni Miralla on askartelupiiri. Tai on meitä nimellisesti muitakin, mutta jännästi huomaamme piirin nimenhuudon yhteydessä, että taas olemme säälittävästi kaksin. Säälittävää on ollut lähiaikoina myös aktiivisuutemme kokoontumisen suhteen, mutta kesää kohden otamme toisiamme niskasta kiinni ja ryhdymme diy-puuhiin enenevissä määrin. Täten lupaan siis väsäilyjuttuja niin tyylin- kuin sisustuksenkin piiristä.
Mummokaulakoru on simppeli tunausvinkki. Miran ohjeen mukaan väänsimme maatuskan pienimmille mummeleille uusia elämiä kaulakoruissa. Tarvikkeeksi tarvitsee ketjun, mummon päähän porattavan koukun ja itse mummon. Toisissa maatuskoissa pienimmissä yksiköissä ei enää ole edes kahta osaa, mikä helpottaa siinä, ettei osat irtoa toisistaan. Toisaalta kaksiosaiset maatuskat tuovat koruun “salaluukku”-aspektin. Ruuvi naputellaan alkuun maatuskan päähän ja kierretään tiukaksi. Tämän väkivallan jälkeen lisätään vain ketju ja siinä se.
Hellyyttäviä mummoja. Oikeastaan en itse edes näkisi tällaista omassa kaulassani, mutta muutamille ystävilleni mummokorut istuvat kuin ruuvi päähän. Mutta maatuskakorvikset voisivat olla kovaa valuuttaa.. hmm. To be continued.
 
Itse käytin vain pieniä maatuskoita
Kovimmat räppärit ottavat käyttöönsä ne suurimmat.
-Henriikka

18 kommenttia

 1. Avatar Anonymous 8.5.2013

  haha kuinka palankaan halusta nähdä jonkun kaulassa sellaisen suurimman mummon !

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 12.5.2013

   HAHA. Niin minäkin! Toivottavasti joku räppäri ilmiantaa itsensä meille.

   Vastaa
 2. Avatar Lotta 8.5.2013

  Nauroin ääneen ruuvi päähän -vertaukselle, kiitos! Tämä kuitenkin sen jälkeen kun olin juuri kaatanut mustikkakeitot matolle.

  Ja salaluukkuaspektihan on puolet ilosta esineessä kuin esineessä.

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 12.5.2013

   Mua taas hävetti, että miten voikaan olla taas näin surkeat jutut. Mutta hyvä että nauratti.

   – Salaluukut todella ovat kyllä kivoja. Lapsena rakastin niitä ystäväkoruja, joihin sai sisään valokuvat.

   Vastaa
 3. Avatar Hosuli 8.5.2013

  Aa niin siisti! Pitääpä painaa mieleen ja metsästää pikkumummoja kirppiksiltä.

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 12.5.2013

   Valitettavan harvoin niitä myydään ilman isomamoja, mutta toisinaan kyllä. Pidä siis silmäsi auki.

   Vastaa
 4. Avatar Anonymous 8.5.2013

  Aivan ihana blogi! Oot ollu mun suosikki jo pitkään. Sen verran täytyy näihin maatuskoihin liittyen sanoa, että kun pari vuotta sitten löysin erään mummon keräilymessupöydältä maatuskakorvikset ja sain ne (onnekseni) omakseni, niin ei oo kyllä kauheesti muut korvakorut korvissa keikkuneet! Maatuskat on kyllä ihan parhaita!

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 12.5.2013

   Voi että miten mukavaa on aina, kun joku ihan yllättävä kertoo minun lukeutuvan lemppareihin. Kiitos suuresti. Maatuskakorvisten himo senkun kasvaa kommenttisi myötä.

   Vastaa
 5. Avatar miijamarya 8.5.2013

  vinkki: tallinnassa myydään halvalla semmosia maatuskarintakoruja, jossa on ns. iso hakaneula josta roikkuu vaikka viis pientä mummoa. Mä oon jo vuosia ostellut niitä ja irrottanut alkuperäisestä rintakorusta ja iskenyt rannekoruihin yms :) ei tartte koko maatuskaa metsästää!

  Vastaa
 6. Avatar Elsa M 9.5.2013

  Mahtavia mummoja! Taidan napata tämän DIY-vinkin itselleni.

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 12.5.2013

   Nappaa ihmeessä. Sen vuoksi se täällä blogissa on. Kiva jos joku innostuu!

   Vastaa
 7. Avatar Laura 9.5.2013

  Söpö DIY-idea. Mulla on myös ollut ajatuksentasolla mielessä kokeilla jonkinlaista korua maatuskoista. Näitä hellyyttäviä mummoja kun on viimeaikoina näkynyt vähän siellä sun täällä. Mulla vaan ei valmiiksi ole jemmassa tällaisia, joten ensin on jostain sellaiset haalittava. Näin kyllä jossain myös tällaisia valmiita korunosiksi/askarteluun tarkoitettuina, mutta mun mielestä siinä ei sitten oikein oo samaa fiilistä. Haluaisin ennemmin antaa oikeasti jollekin herttaiselle maatuskamummolle uuden elämän :)

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 12.5.2013

   Se on totta, että autenttinen fiilis vähän katoaa, jos ei väännä itse alusta loppuun vaan ostaa jotain askarteluun tarkoitettua valmiskamaa. Ajatuksentaso on kuitenkin hyvä lähtötaso, sitten vaan kirppiksille mummoja etsimään.

   Vastaa
 8. Avatar Inka 9.5.2013

  Söpöjä! En vaan halua uhrata omia maatuskojani :D

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 12.5.2013

   Se on täysin ymmärrettävää. Itsekin oon käyttänyt vaan perheettömiä yksilöitä.

   Vastaa
 9. Avatar Anonymous 16.5.2013

  Jos ei halua/jaksa/osaa tehdä itse, niin voi lähteä reissuun: maatuskakorviksia myydään kaikissa Pietarin turistimyymälöissä :) Suomi-Venäjä-Seurankin toimistosta Merihaasta niitä ainakin joskus löytyi.

  Vastaa
  • Avatar Henriikka 25.5.2013

   Hei toipa onkin hyvä vinkki! Haha, naurattaa ajatus tosin, että lähtisin Suomi-Venäjä-seuraan vierailulle pienten maatuskojen takia. Ehkä menenkin khih.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.