1000 lukijaa -> hyväntekeväisyys-huutokauppa!

Kaunista maanantai-iltaa arvon tyypit. Olisi vihdoin aika tuhannen julkisen lukijan tempaukselle. 200 lukijaa juhlistettiin arvonnalla, 300 postikorteilla, 400 pikkupaketeilla, 500 arvonnalla ja 600 laittamalla kamerat kiertämään ympäri Suomea, 700 kunniaksi oli pystyssä blogikirppis ja 800 nosti lukijat näkyville kera kahvikuppien, 900 toi mukanaan villasukka-tempauksen.

Tonni on jo kuitenkin niin suuri luku, ja ennen kaikkea tasaluku, että ajattelin kehitellä tällä kertaa jotain vähän suurempaa ja ihan uutta. Yritin keksiä jotain, jonka kautta yhdessä voisimme tehdä jotakin hyvää. Edes jotain pientä. Päädyin perustamaan hyväntekeväisyys-huutokaupan. Huutokauppa on pystyssä heinäkuun loppuun asti. Kuka tahansa voi huutaa tuotteita, mutta kuka tahansa pystyy myös lahjoittamaan tuotteita myytäviksi. Kaikki tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Nenäpäivä-keräykselle, joka kerää varoja kehitysmaiden lapsille.

En ole ennen tehnyt mitään tämän kaltaista ja sydän pampattaen toivon, että lähdette ilolla ja sydämellä mukaan. Ja toivon etenkin sitä, että huutokaupan sulkeuduttua varoja on kerätty huikea summa!
Jos haluat ostaa tuotteen:

– Ostaminen toimii huutokauppa-periaatteella. Tarjous tehdään kommenttilaatikkoon. Tarjousta pitää korottaa vähintään 1 eurolla. Jätäthän tarjoukseen myös sähköpostiosoitteesi. Huutaminen voi alkaa heti, kun tuote lisätään huutokauppaan.

– Ostaja maksaa postikulut tai sopii vaihtoehtoisesta toimituksesta. Huomioithan, ettei kaikilla tuotteilla ole postittamismahdollisuutta (esim. huonekalut).

Huutokauppa sulkeutuu keskiviikkona 31.7.2013 klo 00.00. Tämän jälkeen jätettyjä tarjouksia ei huomioida! Tuotteen voittaa korkeimman tarjouksen tehnyt henkilö, johon otetaan yhteyttä sähköpostitse.

Jos haluat lahjoittaa tuotteen huutokaupattavaksi:

– Lähetä tuotekuva, tuotteen tiedot ja lähtohinta sähköpostitse Henriikalle, ruudun oikeassa reunassa näkyvään osoitteeseen viimeistään torstaina 25.7. Ilmoitathan myös, mikäli haluat nimesi, blogisi tai yrityksesi näkyviin lahjoituksen yhteydessä.

– Lahjoitettava tuote voi olla vaate, huonekalu, esine, palvelu tai mitä muuta tahansa. Asia voi olla uusi tai käytetty.

– Lahjoittaja sitoutuu antamaan tuotteensa huutokaupattavaksi, eikä voi perua lahjoitustaan. Lahjoittaja päättää kuitenkin tuotteen lähtohinnasta, ja tuote myydään ainoastaan lähtöhinnan ylityttyä. Tuotto huutokaupasta annetaan hyväntekeväisyyteen. Mahdolliset myymättä jääneet tuotteet jäävät automaattisesti lahjoittajalle.

– Tavaran lahjoittaja sitoutuu postittamaan/toimittamaan huutokaupattavan tuotteen sen ostajalle. Ostaja kuitenkin maksaa kaikki siitä koituvat kulut, eikä lahjoittajalle koidu ylimääräisiä kuluja.

Yhdessä voimme saada aikaan paljon, laittaa hyvän kiertämään ja kerätä varoja niitä tarvitseville. Haavena olisi, että ihmiset uskaltaisivat luopua omastaan, ja että myös yritykset innostuisivat lahjoittamaan jotakin. Tervetuloa huutamaan ja lahjoittamaan! Tuotteita lisätään huutokauppaan sitä mukaan, kun tuotekuvia- ja tietoja vastaanotetaan. Itsekin aion lisätä vielä monenmonta juttua.
Kerään omalle tililleni huutokaupan tuoton ja postimaksut. Siirrän lahjoittajille tuotteiden postimaksut tilisiirrolla. Huutokaupan loputtua teen blogiin julkisen listan myydyistä tuotteista ja kerääntyneestä yhteissummasta. Lahjoitus tulee Nenäpäivän nettisivuille julkisesti näkyviin aamukahvilla-blogin tiimin kohdalle. Näin tiedätte tuoton menneen perille.
Mahdolliset kysymykset sähköpostitse Henriikalle.  Huutokauppaan pääset tästä. Laittakaa puskaradio kiertämään, jakakaa linkkiä ja olkaa huutojenne kanssa avokätisiä. Hurraa!
-Henriikka
Kuvat: x, x, x

20 kommenttia

 1. iduska 1.7.2013

  Ihan mahtava juttu! JA Nenäpäivä on mun lemppari… menen penkomaan kaappeja josko voisin lahjoittaa jotain ja jään myös odottamaan innolla mitä kaikkea tuonne tulee huudettavaksi :)

  Vastaa
  • Henriikka 3.7.2013

   Nenäpäivä on huikea! Tosiaan. Toivottavasti kaapista löytyy jotakin kivaa, jotta saadaan kauppa pyörimään.

   Vastaa
 2. Anonymous 1.7.2013

  eikä apuva, aivan ihana idea!! Henriikka, oot nyt virallisesti mun idoli! ihana oot! :-)

  Vastaa
  • Henriikka 3.7.2013

   Otan ilolla vastaan tämän virallistuneen tittelin, hih. Aikamoinen vastuu kannettavana, siis. Kiitos!

   Vastaa
 3. Saara 1.7.2013

  Aivan ihana idea! Ja löysinki jo het pari juttua, mitä aion huutaa! :) Huippua!

  Vastaa
  • Henriikka 3.7.2013

   JESJESJES! Näin se homma pelaa. Kyllä minä vielä ihmisten hyvyyteen uskon.

   Vastaa
 4. Aada 1.7.2013

  Ihan huisin mahtava idea! :) Pitänee miettiä, että olisko jotain sellaista antaa huutokaupattavaksi joka sitten tosissaan kerryttäis sitä pottia ja menis kaupan.

  Vastaa
  • Henriikka 3.7.2013

   Voi olis ihana, jos jotakin itselleen turhaa tai keskiturhaa löytyisi. Kiitos kovasti, tätä on ihana toteuttaa.

   Vastaa
 5. VIIVI 1.7.2013

  maukas tää tempaus, pitää käydä kattelemassa huutokauppa läpi! onko muuten ne kameratempauksen kuvat jo tulleet vai onko ne vaan mennyt multa ohi täällä blogin puolella?

  Vastaa
 6. Anonymous 1.7.2013

  Äää ihanaa!!! Oot paras!

  Vastaa
 7. minttu 2.7.2013

  Onpas hauska idea!

  Vastaa
  • Henriikka 3.7.2013

   Kiitos. Niin minustakin! Jännityksellä odotan tätä heinäkuuta.

   Vastaa
 8. Ansku 2.7.2013

  Upeeta Henriikka, oon susta kovin ylpeä! (:

  Vastaa
 9. Anonymous 3.7.2013

  Hatunnosto sinulle!

  Vastaa
  • Henriikka 3.7.2013

   KIITSO suuresti. Hatunnostoa kaipaavat myös huutajat ja lahjoittajat.

   Vastaa
 10. Laura 7.7.2013

  Loistava idea! Tätä kun jo ennätin innolla odottaa, en joutunut pettymään tälläkään kertaa :) Toivottavasti tempaus saa tuulta alleen ja ihmiset innostuvat huutamaan ja lahjoittamaan hyvään tarkoitukseen. Aion käydä tutkailemassa huutokauppaa ja pistän mietintään josko minultakin löytyisi jotain lahjoitettavaa.

  Vastaa
  • Henriikka 12.7.2013

   Voi kiitos Laura. Ihana, että sanot noin. Minäkin toivon, että ihmiset vieläkin kovemmalla rytinällä lähtevät mukaan yhdessä.

   Laita ihmeessä mailia, jos jotakin mukavaa myytävää löytyy. Otetaan ilolla vastaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.