Kaikki asut vuodelta 2020

Selasin juuri läpi kaikki viime vuoden asukokonaisuudet. Meinasin ensin hätääntyä, sillä kategorian ”oma tyyli” -alla oli ehkä 4 asua. Näinkö tämä maailma nykyään makaa? Entinen muotivaikuttaja ei saa edes tusinaa asukuvia vuodessa, pukeutuu nykyään pelkkiin villakalsareihin.

No, molemmissa lauseissa on kyllä perää. Päivittäinen tyyliin panostaminen ei kuulu enää mielenkiinnonkohteisiini, ja kyllä, asut ovat lähinnä villaa, flanellia ja kalsariakin. Mutta sentään löysin esimerkiksi outdoor-, matkustus- ja elämä-kategorioiden alta asuja, joissa olen tätä elämää elänyt. Näin ollen sain hyvin kokoon vuosittaisen katsauksen edellisvuoden vaate- ja asustehetkiin.

Huoleton hälläväliä-pukeutuminen on tullut jäädäkseen. Värit, isot villapaidat, vanhat farkt, iloisen värikkäät mekot, pitkät takit ja käytännölliset retkeilyvaatteet niin metsässä kuin arjessa luovat kaiken pohjan. Pipot, hatut ja muut päähineet sekä veikeät, näyttävät asusteet kruunaavat kokonaisuuden. Siinäpä taitavat olla tyylini kulmakivet.

Tammikuu

Helmikuu

Maaliskuu

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu

Marraskuu

Joulukuu

Jokavuotinen klassikkokysymykseni: mikä asu on suosikki, mikä on inhokki?

Hauskaa, että olen tehnyt näitä koosteita vuodesta 2012 lähtien. Eli kaikkina vuosina paitsi blogini ensimmäisenä. Nyt kun tuon kirjoitin, tajusin, että blogini täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Nyt kun en saanut 30-vuotisjuhliani, niin voisikohan olla, että maailma on jo heinäkuussa sen verran auki, että voin järjestää kinkerit Aamukahvilla-median synnylle?

Vähintään kuukausittain joku kertoo, että on kulkenut matkassa tuon pian 10-vuotisen taipaleen. Se jos mikä on silkkaa hulluutta. Silti se tuntuu aivan ihanalta, tietysti. En minä tätä vain itselleni tee, vaan teillekin. Siksikin olen alkanut myös väsyneiden kommenttikausien jälkeen vastaamaan taas paremmin blogikommentteihin. Esimerkiksi Instan yksityisviesteihin ei yksinkertaisesti riitä aika, mutta tänne kyllä riittää, sillä kommenttimäärät ovat noin kolmesataa kertaa (for real) maltillisempia.

Kello näyttää pian puoli 12. En ole vielä saanut aikaiseksi ottaa kylpytakkia pois. Ehkä santsaan vain toisen kupin kahvia ja jatkan valitsemallani linjalla. Nauttikaa viikonlopusta. Olisin selkeästi höpöttelytuulella. Täytyy kaivaa päiväkirja esiin.

-Henriikka

Asut vuodelta 2012: osa 1, osa 2, vuodelta 2013, vuodelta 2014, vuodelta 2015, vuodelta 2016, vuodelta 2017, vuodelta 2018, vuodelta 2019

Kuvat (omien lisäksi): Joanna Suomalainen, Dorit Salutskij, Juuso Holstein, Joonas Linkola, Toni Eskelinen & Sami Takarautio

21 kommenttia

 1. Tiia 16.1.2021

  Sulla on kyllä maailman ihanin tyyli! ♥️

  Vastaa
 2. Mia 16.1.2021

  Tammikuun toka, kesäkuun eka, syyskuun neljäs ja pitkä oranssi mekko. Metsänvihreä sopii sulle älyttömän hyvin!

  Vastaa
 3. Mia 16.1.2021

  Eiku kesäkuun viides! ?

  Vastaa
  • Henriikka 17.1.2021

   Kiitos Mia. Onneksi sopii, sillä se on aivan mun suosikki. En ehkä kestäisi, jos joutuisin siitä luopumaan.

   Vastaa
 4. Ann-Helen 16.1.2021

  Lokakuu

  Vastaa
  • Henriikka 17.1.2021

   Syksy on kyllä ihanaa pukeutumisaikaa. Saa taas kääriä itsensä villatortillaksi.

   Vastaa
 5. Sini 16.1.2021

  Tykkään niin tosta Fjällräven punaisesta untuvatakista. Harkitsen olisko se mun loppuelämän talvitakki. Ehkä ensi vuonna.

  Vastaa
  • Henriikka 17.1.2021

   Sen sisällä on kyllä turvallinen olo. Ihan oikeesti kuin liikkuva makuupussi!

   Vastaa
 6. mariem 16.1.2021

  Vuoden 2020 kooste oli suosikkini ikinä (10v seuraaja). Ei pysty valita. Käsittämätöntä miten Sinulle sopii niin monenlaiset tyylit, värit ja materiaalit. Murrettut (oranssi, vihreä, ruoste), pastilli (sininen, vaaleanpunainen) ja kirkkaat (keltainen, punainen) ovat kaikki upeita ylläsi, myös flanelli ja vaalea farkku hyväilevät näköaistia :D Ehkä se on kuvista paistava onnellisuus, joka tekee osansa, ihanaa katsottavaa.
  Parhaat: tuohireppukuvassa (maaliskuun 1) on ihana tunnelma, huhtikuun 1, toukokuun 3 ja 9, kesäkuun 1, elokuun viimeinen (ihana fiilis), syyskuun 1 ja 4 (mitä citykuvia!), joulukuun 2 :)

  Vastaa
  • Henriikka 17.1.2021

   Vitsi miten ihana viesti, kiitos. Teitä kaheleita 10 vuoden seuraajia on taas linjoilla, huh huh. Ja enpä olis arvannut, että tämä voisi olla kaikkien aikojen suosikki. Oli nimittäin vuosi, jolloin selkeästi panostin vähemmän kuin koskaan. Mutta niin kuin itsekin totesin, niin ehkä onnellisuus paistaa läpi aika lailla. Tuo tuohireppukuva on muuten yksi omistakin suosikeista.

   Vastaa
 7. Anna 17.1.2021

  Ihania vaatteita! Mistä punainen kukkamekko, pitkä kukkamekko ja tammikuun ensimmäisen kuvan neule ovat? Oikein mukavaa alkuvuotta! ❤

  Vastaa
  • Henriikka 17.1.2021

   Punainen kukkamekko on kirpputorilta, pitkä kukkamekko jostain epäeettisestä ketjulafkasta useita vuosia sitten (oliskohan Veromoda?) ja tammikuun ensimmäisen kuva neule on lahja ystävältä, second handina ostettu myös. Kiitos ja samoin sinne!

   Vastaa
 8. Satu 17.1.2021

  Elokuun kuva keltainen nahkatakki ja joulukuun kuva porkkanat kädessä?

  Vastaa
  • Henriikka 17.1.2021

   <3 Porkkanakuvassa on kyllä löytämisen riemua!

   Vastaa
 9. A 17.1.2021

  Lokakuun neljäs ❤ Ja vau, kymppisynttärit! Täälläpä ollaan kuule oltu melkolailla alusta alkaen mukana ?

  Vastaa
  • Henriikka 17.1.2021

   JAIKS! Sinäkin brutukseni. Kiitos kun seuraat.

   Vastaa
 10. Pupu 17.1.2021

  Oon aika uusi täällä mutta voi miten hyvää sisältöä! Retkeily best <3 Sekä jostain syystä saan kicksejä raskauspohdinnoista vaikka ei oo itselle mitenkään ajankohtaista varmaankaan koskaan. Silti mielenkiintoista! Sellaista kysyisin et mitkä nuo sun toukokuun telttayön kengät on?

  Vastaa
  • Henriikka 18.1.2021

   No tulipä hyvä mieli sun kommentista, kiitos. Ja oon toivonutkin, ettei raskausjutut olis vaan sellaisille, kelle aihe kolahtaa tai on ajankohtainen – meitä kun on niin moneen junaan ja kiva ymmärtää erilaisia vinkkeleitä elämästä.

   Kengät on Merrellin, tosin muutaman vuoden takaa jo.

   Vastaa
 11. Heini 17.1.2021

  Mukana since 2011!! Inspiroit mua silloin aikanaan aloittamaan ekan oman blogin.. Lempparia vaikea valita mutta kyllä se on lokakuun Yo Zen asu!

  Vastaa
  • Henriikka 18.1.2021

   No onneks olkoon! Hyvin pyristelty mukana. Ja hei ihana suosikki, tuossa asussa oli kyl ihana olo ja noista kuvista tuli jotenkin spesiaalikivat, vaikka meinasinkin jäätyä. :*

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.