Mossa-luonnonkosmetiikan kokeilukokemuksia

Yhteistyössä Asennemedia ja Natural Goods Company_MG_1641 kopio

Näissä kuvissani ihoni on ilman meikkiä, sellaisena kuin se on puhtaana ja puhdistettuna saunan jälkeen. Vähän punaisena, vähän ihonpintaa kiristävänä. Etenkin leuassa, poskissa ja nenässä on selkesti läiskikkään punertavaa. Silmäluomissa ja ohimoilla taas paistavat verisuonet, niin kuin aina superohuen ihoni alta. Nenä kesii lähes aina, kesästä talveen.

Parin tunnin päästä helposti rasvoittuva ihoni on jo kiiltelevä. Kuivasta ihosta tiedän vain atooppisesta ihosta kärsivän Jannen vuoksi, vaikka pintakuivuutta esiintyy minunkin ihollani toisinaan.

Olen nyt käyttänyt pari kuukautta Mossa-luonnonkosmetiikkasarjaa, jonka lanseerauksesta ja ensikäyttökokemuksistani kirjoitin alkuvuodesta. Mossa otettiin Suomen markkinoille aikamoisella ryminällä vastaan ja monesta myyntipaikasta tuotteet ehtivät loppua kovan kysynnän vuoksi. En ollut lainkaan ihmeissäni, että edullinen luonnonkosmetiikka kiinnostaa kuluttajia.

_MG_1705 kopio

Mossa on ollut toimivaa, ihanan yksinkertaista ja helppoa. Ei mikään 5+5+5-sarja, jossa kosmetiikkakerroksia pitää lisätä kerros kerrokselta aina välissä kuivatellen ja odotellen. Haluan helppoutta, raikkautta ja mielellään vielä ihania, selkeitä tuoksuja. En kestä vahvoja parfyymeja, mutta toivon käyttämäni kosmetiikan olevan kuitenkin tuoksuvaa ja tuovan tuoksulla käyttöhetkeen paremman mielen.

Tammikuussa listasin sen hetkiset suosikkini, mutta nyt pidemmän käytön jälkeen olen löytänyt listalle pari lisää. Toisaalta yksi on myös jäänyt lemppareista pois: en ole oppinut käyttämään öljyjä, vaikka kuinka yritän.

Puhdistava mousse

Valkoherukan AHA-hedelmähappoja sisältävä puhdistusvaato puhdistaa kasvot nopeasti ja tehokkaasti, mutta moniin puhdistusvaahtoihin verraten hellävaraisesti. Ainoa miinus siitä, että purkissa oleva valkoherukka näyttää mielestäni sipulilta ja ajaa ajatukset väkisinkin sipulikosmetiikkaan.

Misellivesi

Tätä on tunnuttu hehkuttavan joka paikassa ihan hirveästi. Hyvä, raikas perustuote ja ihana vadelmankuva kyljessä. Itselläni misellivesi on usein sellainen tasapainottaja ja viimeistelijä, jonka jätän huuhtelematta. Meikin poistan vaahdolla tai muulla puhdistusaineella.

_MG_1676 kopio

Korjaava yövoide

Täyteläinen yövoide ravitsee ja pehmentää. Karhunvatukkaöljy kosteuttaa ihoa unen aikana. En ole aivan varma olenko tuoksun suurin fani, se on juuri sellainen luonnonkosmeettinen tuoksu, josta en osaa sanoa varmaa mielipidettä. Tehoja voiteessa tuntuu ainakin olevan.

Korjaaava silmänympärysvoide

Olen ruvennut vihdoin käyttämään silmänympärysvoidetta! Hurraa. Onnea on ikääntyä mukavien kosmetiikkapurnukoiden kanssa. Karhunvatukkaöljy ilmeytyy nopeasti silmänympärysiholle ja freshaa mukaavasti.

_MG_1775 kopio

BB-kosteusvoide

Niin kuin tiedätte (ainakin oletan että tiedätte), meikkaan kovin vähän. Siitäkin huolimatta, että olen kovin vaalea, en jaksa tuhrata kovin vahvoja pakkeleita kasvoille. En pidä paksuista meikkivoiteista ja siksi käytänkin aina jotain ohutta ja suht läpikuultavaa. Mossan säväyttävä BB-voide on sopinut itselleni tosi hyvin.

Ylläolevassa kuvassa näkyy määrä, millaisen määrän voidetta iholleni laitan. Toisinaan laitan enemmänkin. Alemmassa kuvassa näkyy lopputulos. Kaikki ihon ”virheet” (en pidä sanasta, koska eiväthän ne mitään virheitä ole) eivät peity, mutten toisaalta koe, että kaiken pitäisikään peittyä.

Tuotteen luvataan tekevän ihosta mattapintaisen, mutta ainakin oma herkästi pintarasvoittuva ihoni jää kuultavaksi – en tosin kaipakaan mattaihoa. Näissä kuvissa BB-voiteen alla on kosteusvoide, mutta sen voisi myös jättää pois ihon kosteutustarpeesta riippuen.

_MG_1857 kopio

Joku ihoasiantuntija siellä ruudun toisella puolella osaisi varmaan analysoida jo kuvien perusteella, millaisia tuotteita ihoni kaipaan.

Sen verran tällainen amatöörikin osaa sanoa, että tälle kalpealle, punakukkaiselle iholle ei varmasti tee huonoa Marokon aurinko, jonka alle pääsen muutaman päivän päästä! Ohuen ihoni kanssa kannattaa kuitenkin olla tuplatarkka, etten mene polttamaan ja tuhoamaan sitä, mitä näin huolella olen koko talven puhdistanut ja kosteuttanut.

Oletteko te jo kokeilleet Mossaa? Mitkä tuotteet on nousseet suosikeiksi?

-Henriikka

Ps. Pari pientä vinkkiä: Hyvinvoinnin tavaratalossa on koko viikon ajan kaikki Mossa-tuotteet –25 %. Ja jos Mossaan haluaa tutustua tarkemmin, kannattaa muistaa ensi viikonlopun Luonnonkaunis-messut. Uskoisin messuilta löytyvän myös kivoja messutarjouksia Mossalta.

11 kommenttia

 1. Ida365 4.4.2016

  Saisinpa mäkin noin pienellä määrällä bb-voidetta oman nassun yhtä heleäksi. Näytät niin freeeessshiltä! <3

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2016

   Voi kiitos! Punaisuus lähtee yllättävän pienellä määrällä voidetta, joskin kyllä mä sitä lisään päivän mukaan välillä, jos iho rasvoittuu ja alkaa elää omaa elämää.

   Vastaa
 2. Taru 4.4.2016

  Mä ihastuin näihin tuotteisiin vain yhden tuotteen perusteella, mustikkaisen voiteen. Haluaisin niin testata kaikkea mahdollista, mutta ehkä toi BB-voide olis hyvä kokeilla seuraavaksi :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2016

   Mullakin on ollut mustikkainen voide, se on kyllä hyvä. On hyvä ostaa harkiten ja yksi kerrallaan tuotteita. Ei tule kerskakulutettua eikä jää tuotteita sitten turhanpanttina odottamaan. Itselläkin on pitkä lista, mitä tuotteita haluisi ostaa seuraavaksi.

   Vastaa
 3. Kaina 4.4.2016

  Lipaston laatikossa on pino Mossaa, myös moni noista mainitsemistasi, odottamassa, että muut tuotteet kuluvat loppuun ja saan korkata uudet. Odotan innolla, niin paljon näitä on kehuttu!

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2016

   Mitä tuotteita sulla odottelee? Ihanan järkevää kuluttamista. Itse korkkaisin kaikki, en malttaisi odottaa loppuunkulumista, jos olisin hankkinut uutuuksia kaappiin odottamaan.

   Vastaa
   • Kaina 8.4.2016

    Valkoherukkaputsari, lakkakasvovesi ja mustikkapäivävoide löytyy jemmasta. Oon huomannut, että jos uutuudet korkkaa heti, ei niitä vanhempia tule käytettyä ikinä loppuun. Sitten ne kuivahtaneet voiteet jää pyörimään tielle vessan kaappiin ja päätyy sieltä lopulta roskiin, vaikka vielä olisi ollut käyttökelpoista kamaa jäljellä. Ei sovi opiskelijabudjetilla elelijälle sellainen. Pakko siis yrittää antaa uutuuksien odottaa. (Pianpianpian pääsen testailemaan, ainakin käytössä oleva kasvovoide vetelee ihan viimeisiään, jes!)

    Vastaa
 4. Suvi 6.4.2016

  Entisenä kosmetiikka-alan ihmisenä kiinnitin huomiota erityisesti kuvaukseesi ihostasi.

  Kuvauksen perusteella ihosi on kosteusköyhä, eli vaatisi enemmän syväkosteutusta. Siihen viittaa nimenomaan se, että iho kiristelee ja kuivaa pinnasta – ja myöhemmin päivällä onkin kiiltelevä. Se ei tarkoita että ihosi olisi rasvoittuva, vaan kertoo tarinaansa siitä, kuinka ihosi yrittää saada itsensä kosteutettua ylituottamalla ihon omaa kosteutta.

  Kiinnitä siis erityishuomiota siihen, että puhdistuksen jälkeen käyttämäsi kasvovoide on mahdollisimman kosteuttava, mutta myös helposti imeytyvä. Ja vaikka öljyt eivät omilta tunnukaan, suosittelen kokeilemaan (jos et ole jo niin tehnyt :)) sekoittamaan kasvovoiteeseen tipan tai kaksi öljyä, jolloin kasvovoidetta saadaan boostattua ja sen sisältämä vesikosteus vie myös öljykosteuden paremmin ja syvemmälle ihoon. Kannattaa siis BB voiteenkin alle laittaa ehdottomasti erikseen kosteusvoide ellet jo niin toimi.

  Sitten kun ihon kosteustasapaino on taas kunnossa, tulet huomaamaan ettei iho alakaan kiillellä päivän mittaan :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.4.2016

   Hei aivan timanttinen kommentti, kiitos. Juuri tällaista kaipaisinkin, että joku varmaan osaa auttaa minua jo kuvien ja kirjoituksen perusteella.

   Ja kuules, olen nyt lisännyt öljyn käyttöön ja myönnettävä on, että se tuntuu tosiaan tuovan helposti. Iho kyllä rasvoittuu edelleen, mutta ei kiristele enää niin paljon.

   Varmaan menee aikaa, että löydän hommasta balanssin. Suurkiitos.

   Vastaa
 5. Mulan 6.4.2016

  Mä olen hankkinut pari Mossan tuotetta valmiiksi ja ne odottavat käyttöönottoaan heti, kun vaan vastaavat tuotteet kuluvat pois tieltä. :) Tykkään kyllä merkin pakkauksista ja musta on tosi kiva, että tarjolle tulee entistä enemmän edullisempaa luonnonkosmetiikkaa.

  Vastaa
  • Henriikka 15.4.2016

   Hyvä tosiaan odottaa, että vanhat kuluvat pois. Muuten puolikäytettyjä purkkeja alkaa olla nurkat pullollaan. Edullisempi luonnonkosmetiikka on kyllä harvinainen sanapari. Iso peukku siis!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.