Vuoden 2017 luetuimmat blogikirjoitukset

On aika listata kuluneen vuoden luetuimmat blogikirjoitukset. Joukossa on mielipiteitä, huvittavan selkeitä Google-osumia ja suosituimpia yhteistyöpostauksia. Tässä tulee vuoden 2017 blogikirjoitusteni top 10:

1. 4 tapaa tehdä nuttura

Koko blogihistoriani suosituin juttu: nuttura-tutorial vuodelta 2013! Huikeaa. Nuttura on suosituin hakusana, jolla blogiini löydetään perinteisten ”aamukahvilla”- ja ”henriikka blogi” -hakujen lisäksi.

2. Elämässä ei tarvitse löytää ”omaa juttua”

Mukavaa, että listan toisena on selkeästi pohdiskelevampi juttu. Kirjoitus kertoo siitä, miten elin pitkään luullen, että minun on löydettävä elämääni jotain, mikä on ”mun juttu”. Tarkemmin ottaen taisin elää siinä luulossa noin 8-vuotiaasta aina 23-vuotiaaksi asti.

3. Koska olet viimeksi pessyt tyynysi ja peittosi?

Pyykinpesu puhututti! Myös vuonna 2016 suosituimpien listalla oli LV:n kanssa yhteistyössä tehty pyykinpesupostaus, ja pyykkäys yllätti taas suosiollaan: kirjoitus lähti leviämään etenkin siivousintoisten keskuudessa vimmattua vauhtia ja saavutti näin listan kolmossijan. Hah.

4. Neljä syksyistä asukokonaisuutta (+Nanson ihana vaatearvonta)

Tietäähän sen, että suomalaiset ovat arvontojen kansaa. Mutta aktiivisen arvonnan lisäksi oli ilahduttavaa huomata, että seuraajat innostuivat taidokkaasti uudistuneensa Nansosta lähes yhtä paljon kuin minä itse.

5. Äidin ja tyttärien 6 tyyliä (+Nanso-arvonta)

Sama homma jatkuu, vaan mukaan yllytettiin myös äiti ja pikkusisko. Oli myös ilo huomata, miten paljon Nanson somekanavien seuraajat ilahtuivat siitä, että vaatteita esiteltiin välillä ammattimallien sijaan ihan tavantalliaistenpulliaisten päällä.

(Ensi vuoteen on hyviä uutisia Nanso-ystäville: yhteistyöhommat tulevat jatkumaan! Tuntuu, että mallistot vain paranevat paranemistaan.)

6. Milloin mielettömyydestä tuli ainoa motiivi?

Tämä kirjoitus oli omaa, avointa pohdintaa, miltei mielipidekirjoitus. Tuntuu, että nykypäivänä perussuoritus ei riitä enää mihinkään. Mikään ei riitä enää mihinkään.

7. Maailman koomisin YO-todistus

Vaan kukapa olisi uskonut, että hivenen humoristinen YO-todistukseni (tai pikemminkin rehellinen luonnekuvaukseni) olisi kiinnostanut näin paljon!

8. Vihdoin uusia värejä IKEA-kasseihin: IKEA & HAY -yhteismallisto

Huuda hep, jos et ole koskaan omistanut IKEA-kassia! Jotenkin en osaa edes olla yllättynyt, että IKEA:n ja HAY:n yhteistyömalliston kestokassit kiinnostivat näin paljon. Oma innostuksenikin oli niin ylitsepursuilevaa.

9. Turun parhaat kahvilat

Tämä vuonna 2016 hetkessä hutaistu kirjoitus on kyllä taatusti listalla vain sen takia, että ihmiset googlettavat niin paljon ”Turun parhaat kahvilat”. Pitänee päivittää tynkä lista, jossa keskitytään kumman paljon teehen.

10. Minä olen kiusaaja

Iso ajatus, tiivis kirjoitus kiusaamisesta ja kuinka jäin itse itselleni kiinni itseteosta.

Top 11–20. Seuraavat kymmenen paikkaa suosituimpien listalta lunastivat:

11. Trans-Siperia aasta ööhön: käytännön ohjeet junamatkalle
12. Kallioon louhittu kylpylähotelli: Hotelli Järvisydän Rantasalmella
13. Tasan 10 vuotta sitten tapasin sinut
14. Kun design-ostokseen pettyy
15. Ruskamummo
16. Moi vaan uusi minä
17. Elämäni teinirakkaus
18. 3 x helppo, sokeriton herkku
19. Älä yliarvioi kuvaa (et koskaan tiedä kaikkea)
20. Rakas laivamme: sänky säilytystilalla

Luetuimpien listalla oli omasta mielestäni niin hyviä kuin nuhjuisia juttuja. Nyt kysyisin kuitenkin teiltä, jäikö teille kuluneelta vuodelta joku kirjoitus erityisesti mieleen? Innostiko, kiinnostiko joku? Ärsyttikö tai vihastuttiko?

Toivottavasti kaikki ei ainakaan ollut pelkkää haaleaa puurovelliä.

-Henriikka

Kuva 6: Joonas Linkola
Kuva 10: Eeva Mäkinen

6 kommenttia

 1. Helmi 30.12.2017

  Hauskaa, että kakkosena oli juuri tuo teksti. Se oli minusta ihanan oivaltava ja vaikuttava. Se herätti niin paljon ajatuksia, että kirjoitin niistä sivukaupalla päiväkirjaani. Luen nykyään blogeja valitettavasti lähinnä ”viihteenä” ja siksi tuon kaltaiset tekstit, jotka herättävät ajatuksia, on ihanan raikkaita ja positiivisia yllätyksiä. ❤

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Voi että. Aivan mainio kommentti. Kiitos Helmi.

   Vastaa
 2. R* 31.12.2017

  Oi mikä teksti toi kakkonen. Kiitos ja iloa Uuteen!

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Kiitos itsellesi ja iloa myös sun vuoteesi :-)

   Vastaa
 3. Emilia 2.1.2018

  Aloin lukemaan sun blogia vasta kevään korvilla ja tuo numero 2 tuli luettua vasta nyt. Ja voi juku. Itsekin olen vähän sellainen hurahtaja. Kaikki tai ei mitään. Joko hiihtoa uusimmilla vermeillä koko talvi tai sitten 3 talven aikana yhteensä 10km.

  Olen vielä sellainen, joka innostuu kun muut tekee edellä ja sitä kehutaan, tulee tunne, että kai munkin on sitten pakko alkaa hiihtää, kunnes varusteet hommattuani totean, et ehkä mä etinkin mun oman jutun. Pahinta on, jos joku vie mun jutun ja tekee sen vielä paremmin.

  Nyt pian 23-vuotiaana voin todeta, et mun juttuja on valokuvaus, urheilu(sopivissa määrin myös hiihto), luonnossa oleskelu, lukeminen, ruuanlaitto ja haaveilu. Kaikkia sopivasti, eikä mitään liikaa.

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Hei mahtavaa, että oot löytänyt tiesi tänne. Se on mulle aina suuri ilon aihe. Ja kiitos kommentista. Sun jutut kuulostaa erinomaisen hyviltä :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.