2 x helpot pikkujoulutarjoilut: rennommin & tyylikkäämmin

Kaupallinen yhteistyö: Risenta & Asennemedia

Jouluaatto on kuukauden ja päivän päästä. Pikkujoulukausi on pyörinyt jo lokakuusta lähtien, eikä ravintoloihin mahdu enää perjantai-iltaisin syömään, kun ne ovat työporukkojen loppuun varaamia.

Onneksi aina ei tarvitse lähteä minnekään, vaan pikkujoulut saa helposti luotua omaan kotiinkin. Olen myös huomannut omalla kohdallani, että pikkujoulut tarkoittavat yhä harvemmin sitä vaatekauppojen mainoksista tuttua glitter-ilottelua ja skumppapullojen poksahtelua. Pikkujouluista on tullut hyvä syy laittaa kalenteriin aikaa ystävälle – vaikka ihan rauhassa kahdestaan, ilman prämeän notkuvia pöytiä tai tähtisädetikkuja.

Tässä kaksi vinkkiä toisistaan poikkeaviin, mutta helppoihin pikkujoulutarjoiluihin.

Ystävien kaakaohetki

Vastaleivottujen sämpylöiden tuoksu on yksi parhaita maailmassa! Ensimmäinen pikkujoulukattaus on lämmin ja rehellinen: vuoassa on vastaleivotut durrasämpylät, pöydällä voipaketti ja kulhossa mandariineja. Kupissa höyryää kunnon kaakaot.

Leivoin durrasämpylöitä ensimmäistä kertaa. Reseptin löysin Risentan sivuilta ja taikinaan tuli sekä durra- että riisijauhoa. Löysät taikinapallot pyöriteltiin siemenissä ja nostettiin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nostin leivinpaperin paiston jälkeen välistä pois, sillä sämpylät näyttävät niin suloisilta vieri vierin valkoisessa vuoassa.

Näistä tarjoiluista on konfetit kaukana, mutta itse asiassa uskoisin monissa juhlissani nautittavan tällaisesta rentoudesta. Päällä voi olla iso villapaita ja jalassa villasukat, jälkiruoaksi toinen kupillinen kaakaota.

Vaikka oma pikkujoulukulttuurini on muuttunut vuosi vuodelta seesteisempään suuntaan (”käydäänkö yhdeksältä nukkumaan?”), se ei tarkoita, etten aika ajoin nauttisi myös huulien punaamisesta, mekon valitsemisesta tarkkaan ja pullon poksahduksen äänestä.

Onneksi pikkujoulut voi suunnitella ihan juuri sellaiseksi kuin itse tahtoo. Varasin juuri kalenterista ajan oman firmani pikkujouluille. Sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että voin päättää itse kaikkea ihanaa mitä teen ja firma maksaa. Siis minä maksan, kröhöm, mutta kai sen voi päiväksi unohtaa.

Joulutunnelmointia yhdessä

Tämän toisen kattauksen pystyn helposti kuvittelemaan hetkeen, jossa ystäväporukka tapaa toisensa pitkästä aikaa ajan kanssa ja viettää keskenään pitkää iltaa. Toisaalta tämä on myös simppeli etkotarjotin niille, jotka kotihetken jälkeen aikovat suunnata vielä muualle.

Marjoja, tummaa suklaata, juustoja ja siemennäkkäreitä. Ihan yksinkertaisesti ja tosi helposti, mutta tyylikkäästi.

Ystäväni tietävät, miten usein tarjoan siemennäkkileipää. Tuntuu, ettei koskaan ole parempaa vaihtoehtoa. Olen ostanut Risentan siemennäkkärisekoituspusseja kymmeniä ja kymmeniä, vaan yleensä olen tarttunut ihan siihen perinteiseen chiaa sisältävään sekoitukseen. Nyt kauppojen hyllyille ovat tulleet myös juures- ja lehtikaalisiemennäkkileipäsekoitukset.

Tekisi melkein mieli luvata rahat takaisin, jos ette ole tyytyväisiä ostaessani sekoituksia kokeiluun. Mutta ehkä se ei nyt ole minun asiani. Hahaha.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua ja inspiraatiota teidän juhlahulinaanne.

Kuukausi takaperin marisin, että ainoitakaan pikkujouluja ei ole vielä tiedossa. Nyt kalenteriin tupsahtivat näiden oman firman kemujeni lisäksi Asennemedian pikkujoulut ja tänä viikonloppuna lähden Turkuun hippastelemaan. Yritämme myös vanhempiemme sekä muutaman ystäväni kanssa kuumeisesti sovittaa kalentereitamme, että voisimme tehdä jotain spesiaalia yhdessä ennen joulua. Vaan mitäpä se haittaa, jos aikataulu siirtyy alkuvuoteen. Ensimmäinen kattaushan on erinomainen laskiaspäivän pöytä!

Tunnelmallisia pikkujouluja kaikille!

-Henriikka

2 kommenttia

 1. Hetukka 6.12.2017

  Silmään pisti lause ”Näistä tarjoiluista on konfetit kaukana.”, koska itsehän mietin, että tarjoilusi ansaitsisivat juuri konfetteja. Tarjoilukattaukset näyttävät oikein hyviltä ja sai itsenikin miettimään kenen kanssa seuraavaksi voisi sopia jouluiset kahvitreffit esimerkiksi. Nautitaan pikkujoulukaudesta ja joulun odotuksesta. Onhan tänään jo avattu kuudes luukku joulukalenterista.

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Hei kiitos kovasti. Ihanasti sanottu.

   Ja nautitaanhan myös alkaneesta vuodesta. Aivan täysillä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.