Värittömät kulmakarvat, kyllä vai ei?

_MG_0248 copy

Luonnonvaalea, luonnonhaalea. Minulla on kasvonpiirteiden sijasta tabula rasa, tyhjä taulu (Tabula rasa (latinaa), suom. tyhjä taulu on käsitys, jonka mukaan ihminen syntyy ”pää täysin tyhjänä”, ja ihmisen identiteetti rakentuu täysin syntymän jälkeisten kokemuksien pohjalta. -Wikipedia). Tiedän, ettei sillä ehkä vaaleita piirteitä tarkoiteta, vaan aivan muuta, mutta joskus tuntuu kuin se olisi kirjoitettu ulkomuodostani.

Luonnolliset kulmakarvani näkyvät parhaiten kesällä, kun päivittyneen naaman seasta pilkottaa muutama valkoinen hajakarva. Käytän kuitenkin ympäri vuoden kulmakynää ja koen, etten näytä itseltäni ilman kulmia. Kasvot eivät tunnu olevan tasapainossa ilman viivoja silmien päällä. Väritän suht haaleasti, aika kylmällä sävyllä, pyrkien säilyttämään luonnollisuuden. Toisinaan kestovärjään kotikonstein. Muutama vuotta sitten elin hetken vähän liian vahvan pakkelikerroksen alla hiustenvärjäyksestä johtuneen tottumattomuuden vuoksi (jälkeen päin vähän nolottaa) ja nykyisin olen hyvin tarkka siitä, etten ylittäisi luonnollisuuden rajoja.

_MG_0242 copy

Värittömissä kulmissa minua ei kuitenkaan nää. Mitä itse olette mieltä? Miltä kuvat näyttävät? Huomatteeko edes eroa? Mielestäni näytän vähän harmaalta ja haalealta, joskin siihen vaikuttaa myös talven tuoma ihonsävy. Värittömät kulmakarvat, kyllä vai ei?

Pari vuotta sitten catwalkeilla nähtiin paljon vaaleiksi värjättyjä kulmakarvoja. Näissä tapauksissa kulmat olivat kuitenkin usein tuuheat ja runsaat, minun tapauksessani ei tällaisesta ilmiöstä puhuta. Mitä luultavimmin jatkan siis totuttuun tapaan, hillityillä mutta värjätyillä kulmilla.

Uusi viikko laitettu käytiin. Hyvä tästäkin tulee.

– Henriikka

32 kommenttia

 1. Kerttuli 16.3.2015

  Näyttää tosi hyvältä noinkin! Sun kirkkaat silmät ja ihanan heleä iho pääsevät keskiöön!

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Kiitos kovasti Kerttuli. Pitää sitten varmaankin alkaa enemmän pitämään näin.

   Vastaa
 2. Karo 16.3.2015

  Minusta näyttää tosi paljon paremmalta noin, ilman mitään! Ehdottomasti kivan luonnollisen lopputulos! Ja itelläni on kyllä vielä onnettomampi tilanne vieläkin läpinäkyvämmät kulmakarvat ja ripset omaavana :D Mielestäni sulla näkyy aivan selkeesti vaaleanruskeana sävynä missä kulmakarvat menee!

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Hei Karo, kiitos rehellisestä kommentista. Mua aina jotenkin jännittää olla ilman kulmakynää. En oikein tiedä, mistä se johtuu. Mutta kiva kuulla, jos ei oikeasti ole mitään jännitettävää.

   Vastaa
 3. Naava 16.3.2015

  Minusta näytät raikkaalta ja puhtaalta tuossa kuvassa :) Eli kannatan luonnollisuutta.

  Vastaa
 4. Kaisa 16.3.2015

  Itsekin käytän aina meikatessa vaaleaa ja luonnollista kulmakynää ja koen etten näytä itseltäni ilman kynällä sävytettyjä kulmakarvoja. Mun kulmat kun ovat luonostaan myös vähän harvat. Tästä syystä olen varmaan tottunut sullakin kynällä värjättyihin kulmiin ja näytät tapaani vähän hailealta ilman. Vaikka et näytä hullumalta värittömillä kulmillakaan, niin peukutan kulmakynän käytölle!

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Huh, hyvä kuulla näinkin päin. Etten aivan hakoteillä ole, vaikka välillä kulmakynää käyttelisinkin.

   Tsemppiä meille ja meidän haaleille hapsille, hihi.

   Vastaa
 5. blaablaa 16.3.2015

  Ehdottomasti kyllä!! Paljon raikkaampi ilme, piirretyt kulmat erottaa kuitenkin aina ”ei-niin-luonnollisiksi”.

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   No ehdottomasti pitääkin sitten alkaa enemmän olla ilman kulmia! Luonnollisuutta mäkin kyllä kannatan. Tässä asiassa olen ollut ehkä liian ujo ja varovainen.

   Vastaa
 6. katja 16.3.2015

  Go for it! Ihanat vaaleat kulmat, aivan kuin joku Stockholm-tjej konsanaan. Antaisin mitä vain, jos olisi joko tai, nyt on hyvin harvat semitummat kulmat. Yksi karva siellä ja toinen täällä. Kärsin kulmakarvakomplekseista.

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Haha, kiitos huipusta kommentista Katja. Stockholm-tjej ei kuulosta ollenkaan hullummalta.

   Vastaa
 7. Hanna 16.3.2015

  Nää on hyvät ja luonnolliset! Jotenkin niistä piirretyistä näkee, että ne on piirretyt. Uskon että hetken totuttelun jälkeen nämä alkais tuntumaan ihan passelilta, vaikka aluksi voi olo olla outo :)

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Toi on kyllä aivan totta. Vieläkään en ole oikein uskaltanut lähteä tälle linjalle, mutta varmasti nyt, kun kesä lähenee, niin meikki vähenee (mikä loppusointu!).

   Kiitos Hanna, että kommentoit.

   Vastaa
 8. amamba 16.3.2015

  Meikittä paras!

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Niinkö? No pakko kai se on uskoa, kun niin varman oloisesti se sieltä tuli. Hihihii.

   Vastaa
 9. Mira 16.3.2015

  Mun mielestä sulle sopii sekä nämä luonnolliset kulmat että piirretyt. Aina välillä tulee ihailtua miten kauniisti osaat meikata sun kulmat! :> Ite tyydyn omiin luonnollisiin super vaaleisiin kulmiin, koska satunnaisista yrityksistä huolimatta en oo oppinut piirtämään niitä millään välineillä ja oudot tummat viivat silmien päällä näyttää, noh, oudoilta. :D

  Vastaa
  • Emmi 16.3.2015

   Yhdyn täysin tähän kommenttiin; sekä tyhjä naamataulu että vähän maalatumpi versio näyttävät kivoilta, koska osaat meikata kulmasi niin hyvin! Minäkin tyydyn omiin näkymättömiin kulmiini sekä arjessa että juhlassa, lähinnä juurikin laiskuus- ja osaamattomuussyistä. Tosin olen jo niin tottunut tälläiseen minimalistiseen naamaan, etten välttämättä omaksuisi tummempia kulmia omikseni vaikka ne kuinka kauniisti meikattaisiinkin. :)

   Vastaa
   • Henriikka 3.5.2015

    Mukava kuulla tällaista palautetta. Kiitos sinulle, Emmi!

    Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Kiitos Mira mainioista sanoistasi. Ehkä mä en ota tässä joko-tai-linjaa, vaan hyödynnän molempia tapoja :-)

   Vastaa
 10. Ansku 16.3.2015

  Jos kuvissa ei ole väritystä kulmilla, niin täytyy sanoa että yllättävän hyvältä näyttää! Mitä suotta värjäämään jos ne kulmat näinkin hyvin erottuu. Toisaalta suoraan edestäpäin otettu kuva saattaisi havainnollista a vähän paremmin.

  http://www.peaceandstyle.fi

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Tackkk Ansku. Omaan silmään nämä näyttävät niin pieniltä ja olemattomilta ruikuilta… Mutta hyvä, jos eivät muiden!

   Vastaa
 11. Marjaana 16.3.2015

  Mä oon lähes kaikissa tapauksissa ollut aina sitä mieltä että ihmiselle yleensä sopii parhaiten se väri mikä luonnostaan on, oli kyse hiuksista tai kulmakarvoista. Luonto hoitaa kyllä homman! Harvemmin esim törmää tapauksiin joissa erittäin tummahiuksinen olisi vaalentanut hiukset tai blondi vetänyt mustaksi ja lopputulos olisi ollut omaa väriä parempi, tai edes lähellekkään yhtä hyvä :D Poikkeuksia toki löytyy!

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Viisas nainen! Kiitoksia hyvästä kommentista. Luonto on kyllä yleensä hoitanut hommansa kotiin, vaikka minäkin olen yrittänyt sitä vastaan kovasti taistella joillain alueilla.

   Vastaa
 12. Tuuvis 17.3.2015

  Musta olet kaunis kummilla kulmilla vain! Minulla on aika tummat kulmakarvat mutta en silti niin kauheasti niistä välitä niin olen ratkaissut asian kulmiin asti ulottuvalla otsatukalla.>:)

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Hyvin ratkaistu! Ja minä kiitän ja kumarran tästä kommentista. Ihanasti sanottu.

   Vastaa
 13. rita 17.3.2015

  Olet ehkä maailman kaunein nainen meikeittä! Itse en meikkaa ollenkaan… Sinunkaan ei tarvitse, olet niin kaunis!!!

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Ohoh, no nyt tuli kyllä aikamoinen kehu. Kiitos aivan hurjan paljon. Meikittä oleminen on aika vapauttavaa aika ajoin, mutta täytyy myöntää, että kyllä mä silti esimerkiksi työpäivinä kallistun sinne meikkien puolelle…

   Vastaa
 14. Alina 18.3.2015

  Vitsit sä oot kaunis ! Siis ehdottomasti toimii tää kulmattomuuskin! Siinä korostuu musta eri tavalla sun kasvonpirteet ja etenkin sun ihanat sinisilmät. Mix it up once in a while. Sit myös tykkään yhdistelmästä et ei paljoo silmäneikkii ja sit joku mehevä huulipuna. Siinä säilyy raikkaat silmät mutta ei kuitenkaan oo ihan harmaa hiiri! Ps. Hrmaus on niin in ! Pidä toi ! Pusu.

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Tsihii, kiitos Alina. Mä pyrin pitämään tän. Onneksi harmaus on nykyään in!

   Pusuja takaisin.

   Vastaa
 15. Elisa 19.3.2015

  Musta haaleanvaaleat kulmat on just ihanat, jotenkin todella editorial-tyyliset! :)

  Oma kulmakarvatyylini vaihtelee testattavan tuotteen mukaan. Useimmiten tartun uudehkoon Sensain kynääni, koska se nyt vaan on fiksu ja nopee. Julmempaa ja terävämpää jälkeä tulee Anastasian geelivärillä ja pehmeintä lookkia tavoittelen Make Up Storen kulmakarvatriolla. Pahimmillaan pelkät kulmat ottavat aamurutiinista vartin ja tuotteita voi kulua neljää eri sävyä. Pitäisikin tehdä kulmakarvoista oma postauksensa, niin tarkka musta on niiden suhteen tullut :D

  Vastaa
  • Henriikka 3.5.2015

   Toihan kuulostaa hyvältä idealta. Toteuttamisen arvoinen minun mielestäni.

   Kiitos Elisa kommentistasi. Editorial-tyylinen kuulostaa aika hyvältä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.