Kerää koko sarja.

Esittelin kesäkuussa astiakaappimme sisältöä ja pohdiskelin suomalaisten fanaattista suhtautumista astioiden laatuun ja designiin. Astioiden joukossa oli yksi hassu ”sarjaton”. Eikä edes tyylikkäästi sarjaton, vaan selkeästi ypöyksinäinen Marimekon muki, jonka kyljessä kaupungin ylle nousee oranssi aurinko. Se oli ainoa perheetön/pariton/sarjaton muki, jonka olin säästänyt. Joku kuitenkin kommentoi silloin ehdotuksen, joka vahvisti omaa ideaani koko perheen kasvattamisesta: valkoisten Oiva-mukien rinnalle olisi mukava saada monenlaisia muita kuviollisia, keskenään ristiriitaisiakin Oivia.

Toteutin idean viime syksynä, kun kaksi hyvää alennushetkeä sattui päällekkäin. Olin jostakin saanut Marimekon alennuskupongin, jolla 100 euron ostaja saisi 20 euroa alennusta. Lisäksi Oiva-astiat olivat 30%-kanta-asiakasalennuksessa. Nämä yhdistäessä alennus oli huima: halvemmalla en tulisi pääsemään. Pyysin astioiden ostoa harkinneen ystäväni mukaan, jotta yhdessä saisimme satasen täyteen. Keräsin ostoskoriin mustavalkoiset Oiva-mukit: raidalliset, täplälliset ja sitten toisen kaupunkimukin sille parittomalle. Vau, mikä sarja.

 Ja loppusyksystä olen näitä jollain tapaa vähän säästellyt. Ja nyt uuden kodin kanssa tuntuu, että tätä vartenhan ne olivat olleet vähemmällä käytöllä. Olivat selkeästi odottaneet uutta kotia ja astiakaappia. Tervetuloa kaikenkirjavaan kaappiin.
Huomenna olisi luvassa ystävän häähumua. Aion kokeilla mekoksi jotain ihan uudenlaista. Saas nähdä, mitä syntyy. Tärkeintä on, että on kaksi jotka sanovat tahdon. Ja varmasti sanovatkin.
Henriikka

12 kommenttia

 1. Niina 5.4.2013

  I H A N I A . En voi ylistää kylliksi, joten tyydyn tähän.

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2013

   !!! sama marimekko. Kiitos kun uudistut ja olet aina ihana.

   Vastaa
 2. Hosuli 6.4.2013

  Vau, hieno kokoelma! Sopivatpa nuo hienosti yhteen. Valkoiset tasapainottavat. Astiafiilistelijä tykkää.

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2013

   Jeo! Ja se on sitten kiva, jos haluaa pelkkää valkoista, niin siihenkin on mahdollisuus.

   Vastaa
 3. piupaupija 6.4.2013

  ihanat mugit <3

  Vastaa
 4. Gajsa 6.4.2013

  Näyttipä hyvältä sekakokoelmalta. Se yksinäinen muki, jota kutsuit kaupunkimukiksi, on viralliselta nimeltään siirtolapuutarha. Oman näkemykseni mukaan siirtolapuutarhat ovat täynnä matalia mökkejä ja puutarhapalstoja olevia alueita kuten Kumpulassa ja Herttoniemessä enkä tajua miksi mukin nimi olisi siirtolapuutarha. Onko jollain selitystä? Kaupunki sopii paljon paremmin :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2013

   Jees, niinpäs olikin. Mutta eikö siirtolapuutarha ole aika laaja kokoelma? Että siihen kuuluu niitä enemmän puutarhateemaisiakin astioita, eikä ainoastaan tätä kaupunkiteemaa. Sinänsä se kävisi järkeensä, että kun kaupunki- ja puutarha-aiheisia astioita yhdistää, nimeksi tulisi siirtolapuutarha. Täytyypi ehk lähtee googlailemaan näitä taustoja.

   Vastaa
 5. Anonymous 6.4.2013

  mä kuulun tavanomaisiin muumimukien ja kulhojen kerääjiin, mutta niiden seuraks oon hommannut valkosta teemaa, koska on kiva kun ne on samaa muotoilua, mutta kaapissa on myös väriä (:

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2013

   Juujuuu juuurikin vähän samalla idealla, kun nämä mukit tässä. On sitten valinnanvaraa, mutta kuitenkin yhteneväisyyttä. Hyvä idis!

   Vastaa
 6. Maireanna 7.4.2013

  Hieno kokoelma. Väri yhdistää..ja pitäähän sitä olla väripilkkujakin joukossa. Siinä se kikka on että miten ne kerää kullekkin kahvihetkelle. Joko vain yksiväristä,siihen pilkuksi mustaa tai vaikkapa Puutarha- tai Kaupunkisarjaa..

  Vastaa
  • Henriikka 12.4.2013

   Olet aivan oikeassa. Kun mustaa, valkoista ja väripilkkuja on tasapainossa, niin hyvä tulee.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.