Kuva/Tilan avajaisnäyttely: Kesken Kaiken

Kuvataideakatemia avasi lokakuussa uuden 600 neliön taidetilan Helsingin Punavuoreen, Merikorttelin kiinteistöön. Olen duunissa kyseisen mainion yliopiston toisena tuottajana ja siksi oma suhteeni uuteen taidetilaankin on luonnollisesti läheinen. Koko alkusyksy meni projektin kanssa ja vihdoin viime kuun puolivälissä vietettiin ensimmäisen Kesken kaiken -näyttelyn avajaisia.

Kesken kaiken -avajaisnäyttely on avoinna yleisölle 11.10.–10.11.2013, joten tässä on viimeiset päivät käsillä. Suositan lämpimästi ottamaan suunnan kohti Punavuorta ja inspiroivaa, valoisaa tilaa. Kuva/Tilan avajaisnäyttelyn nimi viittaa hetkeen, jolloin jokin asia vie, kuin ohimennen, taiteilijan kaiken huomion ja johtaa taideteoksen tekemiseen.

Näyttely esittelee 14 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, joista puolet on Kuvataideakatemian opiskelijoita ja puolet viime vuosina akatemiasta valmistuneita kuvataiteilijoita. Mukana on mm. tilaan tehtyjä installaatioita, maalausta, performanssia, pokaustaidetta, taidegrafiikkaa, veistoksia ja videotaidetta. Ylemmissä kuvissa näkyvä tilataideteos on livenä todella vaikuttava, mutta tila olisi puhutteleva jo ilman teoksiakin.

Viimeinen paparatsikuva todistakoon teille työpanostani kyseisen näyttelyn parissa. 
3 days to go! Hakeutukaa pian taiteen pariin.

Merimiehenkatu 36 


00150 Helsinki 


avoinna ti-su 11-18


Vapaa pääsy
Lue Hesarin artikkeli aiheesta täältä.
-Henriikka
1, 5 ja 6. kuva: Petri Summanen/Kuvataideakatemia

6 kommenttia

 1. Anonymous 8.11.2013

  Upea, valoisa tila, harmi kun ei kerkeä Jyväskylästä enää sinne. Tsemppiä sulle työhön :-)

  T. toinen kulttuurituottaja apurahahakemusten keskeltä

  Vastaa
  • Henriikka 10.11.2013

   Uskomattoman upea ja inspiroiva tila tosiaan. Tervetuloa vierailulle sitten, kun ensi kerran tulet Helsinkiin. Tsemppiä sullekin Jykylään, sielläkin tehdään niin hyvää duunia. JKL <3

   Vastaa
 2. Anonymous 9.11.2013

  Vau, miten oot päässyt tuonne töihin? :)

  Vastaa
  • Henriikka 10.11.2013

   Opiskelen kultuurituotantoa ja olen alavalinnan kautta päässyt sitten tällaisiin juttuihin kiinni. Hain Kuvataideakatemialle pari vuotta sitten harjoitteluun ja nyttemmin olen ihan kunnon duunissa siellä opiskelun ohessa. Ihana työpaikka tosiaan.

   Vastaa
 3. Anonymous 10.11.2013

  hehe meikän poikaystävä on tuolla galleriavahtina (: on tullu muutaman kerran käytyä tuolla. hieno näyttely!

  Vastaa
  • Henriikka 10.11.2013

   No, mutta sehän sattui! Jos nyt samasta jäbästä puhumme, niin tulihan sitä kaiken järjestelyjen lomassa hänenkin kanssa höpöteltyä. Hauskaa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.