Kesäunelmointia, Katalonian kyllästämää elämää

Täällä olen, Katalonian auringon alla, jossa olen pyörinyt keskiviikko-illasta saakka. Saavuimme tänään Gironaan, jossa kuluu viimeinen päivä ennen huomista kotiinlähtöä. Minibussimme riemukas kuljettaja Peppe lupasi heittää meidät vielä huomenna turvallisesti lentokentälle.

Eilinen lounas herätti vahvan kesäodotuksen. Pihalle katettu rento, kevyehkö lounas, pullo roseeta ja miellyttävät 20 astetta. Jälkiruoaksi särkijällä murrettavat pähkinät ja mansikoita. Ei toivoakaan, että mansikat olisivat yhtä makeita kuin heinäkuun suomalaiset, mutta kesän ensimmäiset silti. Sitä paitsi katalonialaiset tomaatit ovat niin makeita, että niitä voisi luulla mansikoiksi.

Nämä kuvat ovat Oli de Ventalló -oliiviöljytilalta, jossa vietimme koko päivän.

On erikoista, miten helposti kaikki uusi ja ihmeellinen häviävät aidolle kohtaamiselle ja yhdessäololle. Vaikka teimme itse aiolia, osallistuimme öljy tastingiin ja kiersimme tilaa oppien uutta, oli lounas itselleni kaikista arvokkain ja varmasti myös muistorikkain.

Saman pöydän ääressä oli suomalainen, tanskalainen, ruotsalainen, norjalainen, Suomessa asuva ruotsalainen, Suomessa asuva espanjalainen (kröhöm, siis katalonialainen!) ja maailmaa kiertävä itävaltalainen. Melkoinen sakki. Suomea en on ole taas puhunut moneen päivään, mutta se tuntuu aina omituiselta vain pienen hetken.

Siis kuvitelkaa niitä tulevia lämpöisiä, valoisia kesäiltapäiviä ja -iltoja! Ja aamuja, aamupäiviä, miksei öitäkin. Toukokuu on niin ihana laskeutuminen kaikkeen, yritetään muistaa nauttia.

Ja sitten kun aika on, katetaan pöydät koreaksi. Tai jotain sinne päin. Tai ainakin muutama hassu mansikka ja amppari-mehujäät.

Kesä. Jes, kesä. Jes.

-Henriikka

9 kommenttia

 1. Resfredag 8.5.2017

  Don’t understand a word, but it looks great! :)

  Vastaa
  • Henriikka 9.5.2017

   Luckily a picture is worth thousand words. Just dreaming of summer :-)

   Vastaa
 2. Matkakuumeilija 8.5.2017

  Odottelen mielenkiinnolla mahdollista postausta Cadaquesista (jep, insta-stalkkeri ilmoittautuu :D), sattumoisin menemme sinne juuri ensi kuussa. :)

  Vastaa
  • Henriikka 9.5.2017

   Oijoi, kuulostaa hyvältä. Aion kyllä kirjoittaa Cadaquesista, mutta aikataulusta en osaa sanoa vielä yhtään mitään. Toivottavasti kuitenkin ehdin ennen teidän reissua.

   Vastaa
 3. I can still taste the delicious local specialities and the great company we had together :-)

  Best regards
  Bettina

  Vastaa
  • Henriikka 13.5.2017

   Me too! I’m dreaming of summer to begin also in Finland but now it is actually snowing. Hooray…

   Thank you for your company, we had lovely time together.

   Vastaa
 4. […] FINLAND – HENRIIKKA SIMOJOKI – Aamukahvilla – Kesäunelmointia, Katalonian kyllästämää elämää […]

  Vastaa
 5. […] Kun toukokuussa vierailin Kataloniassa, pääsin vierailemaan myös Dalin kotitalossa. Se oli lomani varma kohokohta. […]

  Vastaa
 6. […] Henriikka som var med på resan har lagt upp lite fler bilder från lunchen här. Inlägget är tyvärr på finska och finskan och google translate samarbetar inte jättebra, men […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.