Äitienpäivän lahjavinkkejä naisista parhaimmalle

Yhteistyössä Bella-blogit ja Veikkaus (#arpalahja)

arpalahja

Ensi sunnuntaina 11.5. koittaa jokavuotinen äitienpäivä. Avoimesti asetan itseni ivan ja pilkan kohteeksi ja kerron, että olen ollut lähivuosina aika huono äitienpäivän kanssa. Siinä missä lapsena olin laittamassa aamupalaa, herättämässä äitiä ja kantamassa miljoona kotitekoista korttia vuoteeseen, en viime vuosina ole ollut edes paikalla. En ole ollut siellä missä pitäisi, äitin viekussa, vaan jossain muka tärkeämmässä paikassa.

Lahjomista ja muistamista olen kuitenkin vaalinut ja vaalin yhä. Rakastan ostaa lahjoja, rakastan antaa (ja saada hih) niitä. Viime vuonna tilasin pätkän Kodin Kuvalehteä sekä äidille että anopille, nyt vuorostaan jotain muuta. Keräsin kollaasin muotoon äitienpäivän lahjaideoita. En mitään mullistavan ihmeellistä, en mitään super-Sherclokkia. Vaan ihan tavallisia, hyviä ideoita hankittavaksi viikonlopun sankarille, naisista parhaalle.

Koru
Iätön, kaunis koru on aina hyvä. Aina. Etenkin siinä tapauksessa, että tuntee äitinsä tyylin (tai haluaa vaihtoehtoisesti manipuloida sitä tiettyyn suuntaan).

Huivi
Pellavaa, puuvillaa, cashmiria, mohairia… ehkä kesää vasten joku raikas ja ohuempi huivi voisi ilahduttaa lahjansaajaa?

Kirja
Hengähdyshetki kovien kansien välissä. Plussana se, että saat ehkä itsekin lukea saman kirjan vuorollasi.

Viinipullo
Fakta on, että harva äiti oikeasti tarvitsee mitään (vähiten ehkä toaster-konetta, jonka hankkimisessa saattoi joskus olla sisarusparvella oma lehmä ojassa). Mutta hyvä viini ilahduttaa aina. Käy läpi viinihyllyjä ja valitse kerrankin vähän arvokkaampi ja se ulkoisesti näyttävin pullo.

Lehtitilaus
Piristää pidemmän aikaa, tulee aina kotiinkuljetettuna. Toimiva ja usein myös helppo toteuttaa äitin kiinnostuksenkohteiden mukaan: antiikki, vaatteet, sisustus, mökit, ruoka, puutarha, uutiset, matkustus…

Omatekemä herkku
Leivo pikkuleipiä ja laita ne kauniiseen rasiaan. Leivo siemenleipä, sujauta paperipussiin ja kiedo iso rusetti ympärille. Tee juustokakku ja vie kotiovelle. Laita liitteeksi resepti. Kauden parhaista hedelmistä ja vihanneksista syntyy ihana kasviskori. Hyvinsäilyviä (ja vähän murenevia) herkkuja voi myös postittaa.

Jotain tuiki tärkeää, mutta vähän kauniimpana
Monista äideistä on tunnistettavissa piirre, joka on meistä nuoremmista alkanut vähän karsiutua pois. Juhlaan panostetaan, mutta arkea pyöritetään mahdollisimman vähillä hiilillä. Äitiä saattaisi ilahduttaa astetta kauniimpi arjen hyödyke: rikkalapio, säilytysrasia, pesuaine tai sitruspuristin.

Arpalahja
Viimeisenä ideana nostan esiin arvat, joita on ostettu meillä kotona lahjaksi (postauksessa yhteistyössä #arpalahja). Isä ostaa kaikille perheenjäsenille joka joulu ässäarvat ja äiti joulukuun alussa arpakalenterit. En ole koskaan lotonnut tai veikannut, mutta arvoista tykkään kovasti. Miksei arpa sopisi äitienpäiväänkin? Arpa kauniiseen kuoreen vaan ja siinä se. Neilikan varteen lahjanarulla kiinnitetty arpa on kiva lisä ja parhaassa tapauksessa vähän suurempikin lisä.

Kuinka moni pääsee äidin luokse sunnuntaina? Kuinka moni meinaa muistaa äitiään lahjoin? Hyviä lahjavinkkejä voisi laittaa taas jakoon, niin kaikki pääsevät osingoille. Äidit kunniaan.

-Henriikka

Lainatut kuvat: Huivi, Korvikset, RikkalapioLeipä, Kakku

14 kommenttia

 1. roosaliina 6.5.2014

  uijui, minullekin tuore siemenleipä paperipussissa !

  Vastaa
 2. Anniina 7.5.2014

  mä ajattelin antaa tänä vuonna vaan kortin. ajatuksella valittu kortti on mun mielestä myös välillä ihan hyvä lahja äidille, joka ei tarvitse mitään. ja kun itsellä on aika ja budjetti tiukilla :D

  Vastaa
  • Henriikka 7.5.2014

   Kortti on kiva. Ajatuksella ostettu ja kirjoitettu. Ei tarvikaan olla sen ihmeellisempää.

   Vastaa
 3. Anniina 7.5.2014

  ai niin muuten, tuli ihan tässä nyt vaan mieleen yhtäkkiä, että mun pitäisi ostaa ystävälle ja tämän miehelle häälahja muutaman viikon sisään, kääk! sinä kun olet jo naimisisissa ja sulla on näkemystä lahjansaajan kantilta, niin olisiko mitään ideaa tehdä jotain häälahjaideapostausta? sitähän voisi laajentaa muihinkin kevään ja kesän juhliin, myös pikkuveljen yo-juhlat on tulossa…

  Vastaa
  • Henriikka 7.5.2014

   APUA! Aika rankka aihe. Luulen, että tuo skaala on liian laaja kirjoitettavaksi. Parit kun ovat niin erilaisia keskenään. Toiset rakastaa pellavapyyhkeitä, toiset haluavat vain kartuttaa matkakassaa ja inhoavat konkreettisia esinelahjoja.. hmmmm.

   Vastaa
 4. riikka. 7.5.2014

  Ajattelin, että jos on aurinkoinen ja muutenkin mukava sää niin revin äidin ylös, ulos ja lähimmälle kivalle nurmikolle ja annan lahjaksi piknikin :) Meidän äiti ei koskaan hirveästi innostunut kun pienempänä tehtiin muun perheen kanssa aamupala sänkyyn, (koska olisi halunnut syödä kaikkien kanssa yhdessä) niin ehkä pikku piknik olisi kivempi.

  Vastaa
  • Henriikka 7.5.2014

   Oi vitsit kuulostaa ihanalta. Ollapa sunnuntaina äitin luona. Toivottavasti paistaa aurinko.

   Ps. Mekin aina oltiin katettu aamiainen keittiöön ja feikkinä vaan vietiin joku kahvimuki sänkyyn.

   Vastaa
 5. O. Pera 7.5.2014

  Mullakin kesti aika kauan ennen kuin tajusin että ne kortit ja lahjat on enemmänkin lasten juttu äidille kuin äidin juttu. Ja että äidin täytyy vähän tsempata näyttääkseen olevansa hyvin iloinen ja innostunut niistä korteista ja lahjoista. Ja että mitä vanhempina lapset jatkavat kyseistä perinnettä, sitä enemmän äidin täytyy tsempata peittääkseen vaivaantumistaan. Ja uskokaa tai älkää, äidit ei itke jos se kortti tai lahja jää lähettämättä. Mutta jotta en vaikuttaisi maailman kyynisimmältä ihmiseltä, lisään: mutta äidit rakastaa juttelemista ja keskustelemista pesästään lentäneiden lastensa kanssa ja tekemistä asioita yhdessä. ;)

  Vastaa
  • Henriikka 7.5.2014

   Voi kuule! Minä tunnen äitini ja tiedän, miten hän ilahtuu lahjoista ja korteista. MUTTA siinä sulla on hyvä pointti, että on turha kiikuttaa korttia tai lahjaa äidille, joka ei lahjomisesta välitä. Toiset pitävät siitä, toiset vaivaantuvat. On mulla ystäviäkin, jotka eivät vain ole lahjatyyppejä ja niille on parasta antaa aikaa.

   Paras vaihtoehto on tuntea äitinsä ja toimia sen mukaan. Hahaha, naurattaa kyllä ajatella niitä kaikkia lapsuudessa askarreltuja kortteja. Toisaalta ihania, toisaalta aivan turhanpäiviäisiä.

   Vastaa
 6. Hanna 9.5.2014

  Mä taidan viedä kukkia, ja ehkä leivotaan sitten paikan päällä jotakin :)

  Vastaa
  • Henriikka 12.5.2014

   No leivoitteko? Kuulosti hyvältä kombolta ainakin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.