Tulkoon pimeys.

asu1

Ulkona tulee taivaan täydeltä valkoista puuteria räntää, mutta päivällä asian laita oli vielä toisin. Istuin tyytyväisenä kuivalla hiekalla ja mietin, kuinka syksyistä voi olla joulukuun puolessa välissä. Ilmeisesti ajatukseni kantautuivat lumen luojalle, ja kuiva maa vaihtui valkoiseen.

Valitsin tänään vaatehuoneesta villapaitapinon ja siitä paidan, joka herättää eniten keskustelua tuntemattomissa ihmisissä. Moni vuonna 1978 järjissään ollut muistaa kyseisen Lahden maailmanmestaruushiihtojen kisapaidan, jonka etumuksesa komeilee Yhdyspankin mainos. Toisilla oli samanteemainen pipokin. Itsehän olin sinä vuonna vielä aika paljon miinuksella, mutta vaarin paidassa saan silti edustaa.

asu4asu3asu5

Kyseiseen asuun on taas sattumalta valikoitunut pelkkää second hand -vaatetta sukkahousuja lukuun ottamatta. Harteikas kamelitakki oli suojani, räntäkilpeni, kun pyöräilin äsken koulusta kotiin.

Ja mitäs nyt sitten. Pian taas kylmään maailmaan ja iltaglögejä sun muuta. Rännässä on se hyvä puoli, ettei unohda, kuinka ihana on olla kotona lämmössä.

asu2

Yritin laittaa tänään jouluvaloja, mutta peijoonin peijooni, parvekkeen sähköpistoke on rikki.
Tulkoon pimeys. Ja pimeys tuli.

-Henriikka

14 kommenttia

 1. Avatar Ilona 10.12.2013

  Sun hiukset on aivan ihanat! Onko ne luonnostaan noin vaaleat?

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 10.12.2013

   Kiitos Ilona! Hauska kuulla. On mulla luonnostaan noin vaaleat. Tai en ole nyt värjännyt kahteen vuoteen lainkaan. Kesällä aina vaalentuvat auringossa, talvella tummuvat, niin kuin juuresta näkee. Luonnonoikkutukka.

   Vastaa
 2. Avatar Naava 10.12.2013

  Miten siellä voi olla noin syksy? Mie joudun kulkemaa jo paksussa toppatakissa ja ei enää puhettakaa pelkistä sukkahousuista..hrr.. ja luntakin täällä on jo ainakin yli metrin. Ehkä Helsinki vaan on sitten niin paljon etelämmässä kuin Lappeenranta.

  Ja ihania kuvia taas, tuollasia huolettomia.

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 12.12.2013

   No täällä ei kyllä ole kovinkaan talvista ollut. Mutta tämä toissapäiväinen kuvaus-aamupäivä oli kyllä poikkeuksellisen kirkas ja syksyinen.

   Nyt on loskaa ja räntää näääh. Onneksi tulee joulu. Kiitos kovasti!

   Vastaa
 3. Avatar Pieni lintu 10.12.2013

  Ihana postaus! <3

  Vaasassa on ollut pian viikon ihan talvi ja paaaljon lunta. <3

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 12.12.2013

   Voi että, olispa täälläkin jo paljon lunta. Vaikka nautinkin jatkuvista pyöräkeleistä.

   Vastaa
 4. Avatar santra 10.12.2013

  aivan ihana toi vika kuva! hyvin osaat löytää noi kuvauspaikat asujen mukaan! kiitos siitä, että helpotit kommentoimista :-)

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 12.12.2013

   Kiitos kovasti. Meistä on tullut kyllä Jannen kanssa hyvä parivaljakko näihin kuvausjuttuihin. Mä mietin paikat ja asut, Janne kaiken teknisen, valon, kuvakulmat yms.

   Vastaa
 5. Avatar Ragdoll 11.12.2013

  Ihana. Ei voinut kuin hymyillä tätä lukiessa. :)

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 12.12.2013

   Silloin ei ainakaan mennyt kirjoitukseni hukkaan. Hih. Kiitos.

   Vastaa
 6. Avatar Vööra. 11.12.2013

  heh oli hauska ku bloglovinin kautta selaan näitä blogeja ja sit eka uinolla oli otsikkona tulkoon valo ja sit sulla heti perään tulkoon pimeys :D
  Ja iha hassua ettei siellä oikeesti muka oo lunta, tai ainakkaa kunnolla ku täällä pohojosessa on jo iha kunnon kinokset!

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 12.12.2013

   Ai että, olipa tää hauska! Ehkä me molemmat käytettiin vähän liian kliseistä sanontaa. Toivottavasti loppujen lopuksi kuitenkin valo voittaa.

   Vastaa
 7. Avatar szz 12.12.2013

  Eikä miten hienolta tuo neule näyttää! Meijän papalla oli myös sama paita, mutta eihän sitä kukaan tajunnu säästää :(

  Vastaa
  • Henriikka Henriikka 15.12.2013

   Kiitos! Niinhän se usein menee, että ainoastaan säkällä säästetään vanhoja siistejä juttuja. En minäkään tajua nyt laittaa mitään kunnolla syrjään ja säästöön jälkipolville.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.