Kaikki hiuksista ja niiden hoidosta.

Tämän 2,5-vuotisen blogiuran aikana olen saanut paljon kyselyitä hiuksistani ja hiustenhoitorutiineistani. En ole niistä koskaan kertonut, pitkälti sen takia ettei minulla oikein ole ollut minkäänlaisia rutiineita. Vähitellen niitä on kuitenkin muodostunut ja on aika paljastaa ne muutamat useimmin käytössä olevat hiustuotteet.

Hiukseni ovat tyypillisen suomalaiset. Liukkaat ja jokainen hius on erittäin ohut. Tosin hiuksia on päässä paljon, joten yhdessä ne ovat suhteellisen paksut. En ole värjännyt hiuksiani lainkaan yli kahteen vuoteen, ja väri liikkuu kesällä vaaleassa, talvella enemmän maantienvärisessä. Latvojen leikkauksestakin taitaa olla jo melkein vuosi vierähtänyt.

Vaatteista tiedän paljon, mutta hiustuotteissa ja kosmetiikassa olen aika amatööri. Osaan käsitellä omia hiuksiani kohtalaisen hyvin, mutta kampausten ynnä muiden edessä olen tyrmätty. Kaikkein useimmin kuljen ilman mitään hiustenhoitotuotteita, mutta käytän seuraavia puteleita, jos haluan saada hiukseni näyttämään paremmilta.

IMG_3999 (kopio)

Osis -hiuspuuteri

Hiuspuuteri on useimmin käytössäni oleva tuote. Osiksen punainen purkki on riittoisa ja tuo tekstuuria juuri sopivasti liukkaisiin hiuksiini (etenkin juureen). Lukioaikainen poikaystäväni opetti minut hiuspuuteriin, ja otin opit pitkäaikaisesti vastaan.

IMG_8041 (kopio)

Batiste -kuivashampoot

Batistet ovat rasvaisen juuren ja laiskan hiustenpesijän pelastaja. Perusbatiste puhdistaa ja kohottaa hiuksia ja light & blonde-versio kirkastaa lisäksi talven tummaa hiusjuurta. Ehdoton reissupurkki.

Bed Head Tigi, Masterpiece -hiuslakka

Tigin lakka, suosikki monen, monen vuoden takaa. Hyväntuoksuinen, pitävä. Muutama suihkaus riittää. Olen lakkalotrailijasta muuttunut vuosien saatossa hillityksi annostelijaksi, ja tästä purkista riittää pitkälle.

IMG_4020 (kopio)

IMG_8029 (kopio)

Kms California, Free Shape -muoto- ja kuumasuojageeli
British Hair -kiiltoseerumi

Näitä tuotteita käytän märkiin tai kosteisiin hiuksiin. Free Shape -geeliä käytän ennen lämpökäsittelyjä. Hiuksista tulee sileämmät ja ne muotoutuvat levityksen jälkeen huomattavasti helpommin. British Hairia levitän, jos hiukset ovat sähköisen tai elottoman oloiset. Jo pieni määrä vähentää pörröisyyttä.

Aussie -shampoot

Nämä blogi-ilmiöt ovat skeptisen ennakko-oletuksen jälkeen osoittautuneet loistaviksi. Hyvät tuoksut ja hiuksia hoitava pesu tuo luksusta arkeen. Omat suosikkini Aussielta ovat shampoot hiuksille, jotka ovat ”a bit unhappy”.

IMG_4034 (kopio)

Redken -syväpuhdistava shampoo

Kerran kuussa jynssään hiuksista kaikki muotoiluaineiden rippeet syväpuhdistavalla shampoolla. Redken puhdistaa hiukset hyvin, melkein liiankin hyvin. Pesun jälkeen kannattaa levittää todella kosteuttavaa hoitoainetta, jotta hiukset eivät jää puhtaudesta kuiviksi.

Siinä oli tuotteet pähkinänkuoressa. Vinkeistä tärkeimpänä nostan kiellon hiusten liikapesua vastaan. Hiukset kannattaa pestä mahdollisimman harvoin. Mitä harvemmin hiuksia pesee, sitä väljempään pesuryhmiin ne tottuvat, eikä hius enää rasvoitu yhtä nopeasti. Tämä on tietysti aina ihmiskohtaista.

Morkkista koen siitä, etten tiedä luonnonmukaisista hiustenhoitotuotteista tai kosmetiikasta mitään. En oikeasti yhtään mitään. Käytän tuotteita onneksi hyvin vähän, mutta siitäkin huolimatta olisi hyvä tutustua vähän ”parempiin” vaihtoehtoihin. Vinkkejä saa heittää niin luonnonmukaisista kuin muistakin vaihtoehdoista.

Rentouttavaa lauantai-iltaa. Huolehtikaa hiuksistanne.

– Henriikka

15 kommenttia

 1. Naava 1.3.2014

  Kiva erilainen postaus välillä :) tuleeko samanlaista ihonhoidosta ja kosmetiikasta? Tulevana kosmetologina tämä luonnollisesti kiinnostaa :D Siulla on muuten ihanat kasvonpiirteet ja iho!

  Vastaa
  • Henriikka 14.3.2014

   Heehee, ehkäpä ehkäpä! Kiitos jälleen kerran kommentistasi. Ihanaa, että jaksat aina kommentoida.

   Vastaa
 2. kata 1.3.2014

  Kokeile joskus esimerkiksi Ruohonjuuressa myytäviä hiustuotteita! Itse ihastuin sieltä löytämääni Flow-merkin shampoopalaan.

  http://kauppa.ruohonjuuri.fi/shampoopala-blondi/VIHRE%C3%84-6430028390205/dp?openGroup=577

  Toi puhdistaa hiukset niin ihanasti, tekee niistä sellaiset ihanan tuuheat ja ”karheat”. Parin ekan pesun jälkeen hiukset saattaa tuntua tosi hankalilta harjata, koska kaikki kemikaalijäämät poistuu tukasta tosi hitaasti. Mutta sitten tukka alkaakin kiiltää ihan uudella tavalla :)

  Vastaa
  • ST 2.3.2014

   Komppaan täysin! Palashampoo on siinäkin mielessä hyvä ettei ylimääräistä muovijätettä synny. Hirveän kätsä.

   Vastaa
  • Henriikka 14.3.2014

   Hei, pitääkin kokeilla joskus! Kuulostaa ihan hyvältä. Karheat hiukset on tosiaan minunkin mieleen :-)

   Vastaa
 3. Peppi 1.3.2014

  No tiedät varmaan ainakin lush- tuotemerkin, ne ovat ainakin säilöntäaineettomia ja sanovat olevansa luonnonmukaisia mutta en ole asiaa tutkinut. Itse tykkään käyttää shampoo paloja koska ne on super riittoisia ja vaahtoaa hyvin, tosin ainakin joidenkin niiden jälkeen on ihan pakko laittaa hoitoainetta kun muuten tuntuu että tukka ei liusta yhtään!

  Vastaa
  • Henriikka 14.3.2014

   Mä en olekaan noihin shampoopaloihin ehtinyt vielä oikein tutustua, joten se voisinkin olla mun tavoite tässä lähitulevaisuudessa. Kiitos kommentista!

   Vastaa
 4. Jonny 2.3.2014

  iHerb. Nature’s Gate. Orgaanista, vegaanista ja gluteenitonta. Ei eläinkokeita, ei myrkkyjä, ei väriaineita. Ei silikonia! Maksa muutaman hassun dollarin.

  Omille liukkaille hiuksilleni Nature’s Gaten biotiinishampoo oli pelastus. Liukashiuksisen ei kannata käyttää silikonisia tuotteita, ellei halua vieläkin luiruisempia hiuksia. Luonnolliset ainesosat eivät helli hiusta keinotekoisesti, vaan puhtaus tulee kasveista.

  Suosittelen ehdottomasti. iHerbissä on tarjolla myös paljon muitakin myrkkyvapaita kosmetiikkatuotteita, joiden testauksessa ei käytetä eläimiä – se on aina plussaa.

  Vastaa
  • Henriikka 14.3.2014

   Sounds great! Ehkäpä tho biotiinishampoo sopisi minunkin hiuksilleni. Laitetaan kokeilulistalle hih.

   Vastaa
 5. Hanna 3.3.2014

  Toi on ihan totta että mitä harvemmin tukkaa pesee, sen parempi. Mä oon pääsyt siihen että pesen sen kaks kertaa viikossa, ja muistan kyllä miten joskus aikaisemmin piti pestä joka toinen päivä shampoolla ja tuntui että oli rasvainen koko ajan.
  Pitikin kommentoida jotain luonnonkosmetiikasta, mutta olitkin huomioinut asian jo itse lopussa :) Ainakin 365 days xith Ida -blogissa testaillaan paljon luonnonkosmetiikkaa ja sitten on tietenkin perus Kemikaalikoktail, ja monia muita blogeja joista saa hyviä vinkkejä. Meillä on pesty jo monta vuotta pelkillä ekoshampoilla, ja tykkään vaihdella merkkiä, en muista että olis ainakaan pitkään aikaan tullut yhtäkään huonoa vastaan, päinvastoin!

  Vastaa
  • Henriikka 14.3.2014

   Kiitos, että kommentoit. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kyllä erityisen paljon. Vielä olen melkoinen tumpelo, mutta toivottavasti kehityn! Ainakin nyt on tullut jo monta hyvää vinkkiä :-)

   Vastaa
   • Hanna 16.3.2014

    Joo, ja sit kun alkaa niihin tutustumaan, jää suorastaan koukkuun kun tuntuu niin kivalle olla ilman turhia myrkkyjä :)

    Vastaa
 6. Kuhis 7.3.2014

  Ajattelin tehdä luonnollisista hiustenhoitojutskista tässä jossain välissä postauksen omaan blogiini. :) Nämä ovat kiinnostavia juttuja!

  Vastaa
  • Henriikka 14.3.2014

   Pitääkin käydä sitten lukemassa! Kivaa, että ihmisiä kiinnostaa nää jutut.

   Vastaa
 7. […] muutama viikko sitten hiustottumuksistani ja jo silloin kirjoitin kokemattomuudestani, mutta suuresta kiinnostuksestani luonnonkosmetiikan […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.