Kirpputorimyyjänä

Viikonlopun kirppistely on nyt hoidettu alta pois. Lauantain ja sunnuntain klo 07.30-14.30 vietin siis Aleksis Kiven katu kolmessatoista Vallilan makasiineilla, Valtterin kirpputorilla, myymässä vanhoja vaatteita, astioita ja roinaani pois. Nautin suuresti siitä, että saan kököttää myyntipöytäni takana, juoda kahvia termarista ja höpötellä ostelijoille. Kirpputorilla jos missä näkee vaikka minkälaista tallaajaa, ja näin syntyy mahtavia juttutuokioita ja saa kuulla hauskoja tarinoita. Mahtavaa on myös, että tuttuja virtaa  käytävillä pilvin pimein: satunnaisia hyvänpäiväntuttuja, iha parhaita kavereitakin (pus Outi!) sekä blogituttavuuksia (pus Hanna! Elämäni suuri virstanpylväs tunnistaa joku blogin kautta arkielämässä).
Lauantain kirppis-look oli rento ja mukava päällä: Sukkahousut, löysähkö farkkupaituli, ruskeat nahkasaappat (jotka pitäisi lankata), leopardikuvioinen huivi kietaistuna päähän ja pääskys-korvikset. Kirpputorin sisätiloissa tulee kuuma, kun sadat ihmiset virtaavat päivän aikana hallissa edestakaisin ja siksi turvauduinkin lämmikkeeksi pitkähihaisen paidan tilalta vain huiviin. Pienessä ruskeassa laukussa pysyivät rahat järjestyksessä ja tallessa, mikä on onkin tärkeää sillä varkaita Valtsulla kyllä riittää.

Saan hirmuiset kiksit vaatteiden onnistuneista yksityiskohdista ja siksi fiilailenkin farkkupaidan pareittan kulkevia nappeja ihan täysiä. Ja niille, jotka pohtivat että mitä kivaa ja käytännöllistä kirpputorilta voisi etsiä ja löytää, niin tuollaiset kapeat kuosihuivit, millainen minulla majaili päässä lauantaipäivän, ovat juuri sellainen kohde: Niitä myydään lähes joka pöydällä ja ne sopivat niin hiuksiin, vyöksi kuin kaulaankin.

Jos aikoo myydä koko viikonlopun, elikkäs molempina päivinä, niin on varauduttava siihen, että lauantaina viedään parhaat päältä. Sunnuntaina pöytämme olikin täynnä hivenen satunnaista kirpputorikamaa vanhoista astioista kerran luettuihin kirjoihin. Joukossa piili kuitenkin myös kovia helmiä ja niitä olikin ihana myydä halpaan hintaan turvallisiin koteihin. Yksi kivoimmista jutuista myymisessä on se, kun huomaa että joku riemuitsee löydöstään enemmän kuin Phileas Fogg reissunsa onnistumisesta. Sitä myy mieluummin mumminsa vanhan anorakin jollekin, joka tärisee turhamaisesta onnesta löytäessään sen monen vuoden etsinnän jälkeen, kuin jollekkin, joka vain tarvitsee satunnaisen rätin päälleen. Vaikka tämä jälkimmäinen maksaisikin pikkuisen paremmin.

Tänäänkin turvauduin päähuiviin, joskin tuollaiseen 90-luvun lapsuuden jäännökseen. Korvissa roikkui puiset retrohelyt ja päällä roikkui oksennuksenvihreä H&M:n miestenosastolta hankittu, sunnuntaille juuri sopiva rötkäle. Maiharit ja perussiniset farkut sopivat lyhyenläntiin jalkoihini ja kaiken päälle viskasin ruskean huivin ja Jannen Fjällräven-kirpputorilöydän, elikkä hailakanvihreän takin.

Päivän päätteksi raahasin itseni väsyneenä kotiin, tavaraa oli ehkä seitsemännes alkutilanteesta (plus tietenkin ne kaikki lukuisat löydöt, joita tein muiden pöydiltä.. Ehkäpä esittelen ne myöhemmin) ja varakkuustasoni oli myös pikkuisen kohonnut. Palkitsin urakkani kunnon old school -vaahtokarkeilla, joiden mässääminen ikuistettiin rappukäytävässä ja kera kuvan alareunasta tunkevien kenkien…

HYVÄ MEIKÄ! Etenkin vimosesta kuvasta olen erittäin ylpeä. Lämpöö ja lempee teidän sunnuntai-iltaan ja kommentoikaahan menikö asut nappiin vai päin pyllyä.

yours sincerely:

Henriikka

11 kommenttia

 1. Anonymous 25.9.2011

  en nyt ehkä kutsuisi noita retrohelyiksi ! antaisit edes jotain kunniaa kun on vaivalla hankittu.

  Vastaa
 2. Henriikka 25.9.2011

  hahah rakas roussu. Ne on PARHAAT retrohelyt.

  Vastaa
 3. Claire 25.9.2011

  mä oon löytäny vastaavan fjällravenin. ihanaihanaihana mikä fiilis ku löytää kirppikseltä jotain tollasta! ekan asun lintukorvikset on sulot, mistä ne on?

  Vastaa
 4. Henriikka 26.9.2011

  Oijoi vitsi toi Fjällis on hyvä ja monikäyttöinen. Pääskys-korvikset oon löytänyt joskus Jyväskylän tori-kirppikseltä, valitettavasti (ja onneksi) en siis tiedä mistä ne alunperin on.

  Vastaa
 5. Anonymous 26.9.2011

  en kestä ! sulla on ihan sairaan ihana tyyli !!

  Vastaa
 6. Hanna 26.9.2011

  vitsit, miten hyvin huivi sopii sun päähän ! itse koetin joskus ja en vaan osaa taikoo päähäni järkevän näköstä nutturaa. oli tosi kivaa, kun tulit moikkaileen :—-)

  Vastaa
 7. Henriikka 26.9.2011

  hihi kiitos sinä ihana anonyymi.

  Vastaa
 8. pikkuinen myy 26.9.2011

  Blaah! Aloitan viikon ihanasti valittamalla ja kateilemalla silää OLEN NIIN KATEELLINEN! oot niin täydellisen kaunis, ja sun tyylis on PARAS! en ymmärrä miten osaat löytää kirppiksiltä noin fantsuja kuteita oon kiin kade! ite en oo siinä ikinä onnistunu:( sun blogisi on tosi ihana ja se piristää mun päiviä niin paljon, luen useet postaukset pariinkertaan kun ne on niin hyviä:D kerrankin oon löytäny blogin joka on just niin sopivan suhtainen kaikinpuolin>! kiitos siis mun tylsien päivien piristämisestä:D huhhuh mikä romaani tästä tuli mutta pääasia oli että kiitos ihanasta blogista ja jatka pliis samaan malliin!:D:)

  Vastaa
 9. Henriikka 26.9.2011

  OHO HANNA, oot jäänyt kokonaan välistä. Sinä et oo anonyymi vaan nyt ihan kasvoton bloggaaja-kaiffari. Ja joooo olin itsekin yllättynyt miten sain aseteltua tuon huivin päähän, usein meinaa luiskahtaa pois tai rusetin sijasta huivin pää on epämääräinen möykky.

  Ja pikkuinen myy: Siinäpä vasta oli kommentti :-) Kiitos siitä ja lupaan yrittää pitää tasoa yllä tai jopa pikkuisen nostaa sitä (mieheni on luvannut ostaa minulle uuden putken kameraan JES). On hassua kuulla noin paljon kehuja ynnä muuta, mutta pyrin ottamaan sen ilolla vastaan ja olla siitä ylpeä. Mukava että kelpaan!

  Vastaa
 10. summa 27.9.2011

  Hemmetti! Näin sut kirppiksellä ja meinasin tulla moikkaamaan, koska juuri sun blogin takia olin sinne raahautunut (olin edellisenä päivänä koukkuuntunut sun blogiin)… Mutten sitten kuitenkaan ollut varma tunnistinko.

  Vastaa
 11. Henriikka 28.9.2011

  Oivoi Summa, ensi kerralla sitten! Ja tiedätkös, selailin blogiasi (kivoja juttuja) ja luulen, että muistan nähneeni itse sut siellä. Siis Valtsussa viikonloppuna. Hei osallistu ihmeessä voicen muotiviikon lippujen arvontaan, niin ehkä törmätään siellä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.