Kesäviikonlopun kotimaisia pellavavaatteita

yhteistyössä By Pia’s Design

IMG_0420 (kopio)

Yhteistyössä By Pia’s Design

Usein asiat kulkevat radoittain, dominopalikoiden kaatumisefektin lailla. Ensin tapahtuu joku asia, joka sitten johtaakin toiseen ja myöhemmin kolmanteen. Viime viikkojen aikana niin on käynyt kohdallani monesti (niin hyvässä kuin pahassa), mutta eräs kiva esimerkki on yhteistyö By Pia’s Designin kanssa. Ensin löysin heidän pellavalakanansa, sitten tajusin yrityksen tekevän myös vaatteita. Hetkeä myöhemmin vierailin jo Espoon idyllisessä puutalokaupassa ja nyt esittelen ylpeänä yrityksen tuotteita. Tuotteita, joiden takana voin kyllä vankasti seistä.

By Pia’s on kotimainen yritys. Niin vaatteiden kuin kotitekstiilien keskiössä on laadukas, rouhea pellava. Löysin pellavan itse pari vuotta sitten ja siitä on alkanut matka laadukkaiten tekstiilien etsintään. Pellavaa on niin monenlaista, monen paksuista ja laatuista. By Pia’sin tuotteita hypistellessä samantien tulee tuntu kunnon paksusta kankaasta ja pellava vain paranee käytössä. Ja siitä minä pidän: ajattomuudesta, laadusta, kauneudesta.

IMG_0398 (kopio)IMG_0654 (kopio)IMG_0441 (kopio)

Ensisilmäykseltä Pian tuotteet vaikuttivat makuuni aivan liian kypsiltä. Silmille pompsahtivat pellavaliivit, -jakut ja tähtitunikat. Materiaali oli kuitenkin sen verran lähellä sydäntä, että jatkoin nettikaupan selailua. Todelliset sydämenpamppailut saivat aikaan kodin mallisto ja sen tekstiilituotteet. Sen myötä löysin vaatteidenkin joukosta suuren läjän omaan tyyliin sopivia mekkoja, paitoja ja muita vaatteita. Kun pukeutuu muuten ennakkoluulottomasti ja kokeillen, on vaatekaappia tarpeellista täydentää klassisilla vaatekappaleilla. Valkoiset ja eri denimin sävyiset vaatteet takaavat sen, että sopeudun saumattomasti merelliseen kotiseutuumme. Antaa tulla tuulta ja aurinkoa, antaa pellavan rypistyä ja vaatteiden kestää.

Tuntuu hyvältä olla näissä vaatteissa. Yrityksessä arvostetaan käsityötä, lähituotantoa ja luonnonmateriaaleja. Mallistot ommellaan käsityönä, taitavien ompelijattarien voimin. Mallistoja ei ilmesty viittä kertaa vuodessa, vaan vaatteet on tarkoitettu vaatekaappeihin pysyviksi osiksi. Tähän väliin aplodeja.

IMG_0456 (kopio) IMG_0546 (kopio)IMG_0788 (kopio)
IMG_0799 (kopio)

Viimeisestä kuvasta ystäväni tokaisi osuvasti:
”Tässä kuvassa taitaa aika hyvin tulla esiin teidän persoonallisuuserot?”

Persoonallisuuseroja tai ei, näissä vaatteissa ainakin tykättiin viettää kesäpäivää. Pian vaatteisiin sujahtaa mielellään myös äitini, sitten ollaankin oikea pellavakolmikko. Äitin kun olisi saanut persoonansa kanssa vielä viimeiseen kuvaan, niin hän olisi varmaan liitänyt kuvan halki vaakatasossa kuin supermies.

– Henriikka

Kuvissa:
minä: Raidallinen Jenny-paita, valkoinen By Pia’s mekko
Roosaliina: Denim Maximekko, ohutraitainen valkosininen Butterflymekko

23 kommenttia

 1. Tiina 19.5.2014

  tässä postauksessa tiivistyy taas hyvin se, mistä mie sinun blogissa erityisesti tykkään: asukuvat tai vaate-esittelyt ei koskaan ole tylsiä pönötyskuvia, vaan sellasia ihailtavan rentoja ”ohi mennen” -räpsäisyjä, joissa vaatteita ei varsinaisesti esitellä vaan ne on menossa mukana osana fiilistä. just niinku sen pitäiski olla. ihailen!

  Vastaa
  • Henriikka 26.5.2014

   Ihana kuulla, että oot kokenut noin. Siihen mä pyrikin näillä jutuillani.

   Kiitos kivasta kommentista.

   Vastaa
 2. Katja 19.5.2014

  Oot kyllä upea tyyppi Henriikka! Tällaisia yhteistyöpostauksia on ilo lukea. Arvot, kuvat, tunnelma. Kaikki kohdillaan :) Kiitos että pidät tätä blogia!

  Vastaa
  • Henriikka 26.5.2014

   Hihii. Kiitos, että luet. Eihän tässä olis mitään järjen häiventä ilman teitä :-)

   Vastaa
 3. En tiiä tiesiks kaunokki, mutta meikäläisen mammahan se siellä Espoon keskuksen myymälän tiskin takana on varmaan tuolloinkin seissyt…;-)

  Vastaa
 4. Kaina 19.5.2014

  Ihanat kuvat, en kestä! Aloin himoita noita vaatteita näiden ihanien kuvien perusteella ihan liikaa :3

  Vastaa
  • Henriikka 26.5.2014

   Sitten vaan valitsemaan oma lemppari ja tilaamaan. Nää on oikeasti todella kivoja. Ja tuntuu myös hyvältä päällä.

   Kiitos kovasti kommentista!

   Vastaa
 5. Unessakahlaaja 19.5.2014

  KIITOS tästä postauksesta! Ilman tätä en varmaan ikinä olisi löytänyt kyseistä verkkokauppaa – tai sen löytämiseen olisi kulunut vähintäänkin liian kauan aikaa. Mun makuun ei yhtään liian kypsiä (vaikka sua nuorempi olenkin, heh ;))
  Tahtoo tollasen tunikan, tahtoo tollasen röyhelöhameen ja useina väreinä…

  Vastaa
  • Henriikka 26.5.2014

   Hurraa! Kiva kuulla, että kolahti. Toivottavasti sulle päätyy moni kiva vaate, nämä on nimittäin ihan huippuja :-)

   Vastaa
 6. Laurs 19.5.2014

  Rakastuin ihan hirveästi tuohon ekaan sekä vikaan kuvaan. Ihana tunnelma, ihanat sisarukset, vaatteet ja meri. Oiih, kunpa voisin lohkaista kurjasta opiskelijabudjetista rahaa tuohon siniseen pitkään mekkoon :)

  Vastaa
  • Henriikka 26.5.2014

   No jopas oli ihana kommentti. Kiitos siitä! Nyt vaan säästämään, jotta pitkä mekko olisi joku päivä sinun ikioma.

   Vastaa
 7. Pieni Lintu 19.5.2014

  Nää on niin kauniita!!! Ah, kuvat sekä vaatteet. Pian vaatteissa on kyllä niin monelle omat juttunsa, ihan ne hörhelöiset romanttiset ei ole mun mieleen mutta monelle sopii sellaisetkin. Itsellä on tähtitunika mustana, tykkään!! :) Ja näistä kaikista teidänkin päällä olevista. Toi raitapaita näyttää niin rempseen ihanalta!

  Ja kuten joku tossa yllä sanoikin, tälläsiä asukuvien pitääkin olla!!! Vau! Tähän nyt tulee ylisanoja, mutta tulkoot: on tää sun blogi vaan niin ihana! :)

  Vastaa
  • Henriikka 26.5.2014

   Kiitoskiitoskiitos! Toi on kyllä ihan totta mitä sanoit – kaikille jotain. Pia<3

   Vastaa
 8. Maija 19.5.2014

  en kestä, palvon tätä värimaailmaa!
  oikeeati.
  taas postauksesi veti sanattomaksi.
  oot mahtava.

  -Maij

  Vastaa
  • Maija 19.5.2014

   *-Maija

   Vastaa
   • Henriikka 26.5.2014

    Sun kommenttisi on mahtava. Ihan huippua kuulla, että sain jonkun sanattomaksi hihi. Kiitos ihan hirmuisesti!

    Vastaa
 9. jaa 19.5.2014

  Mennyt kyllä aika häpeämättömäksi mainostamiseski tämä blogi, mulle riitti, kiitos.

  Vastaa
  • Henriikka 26.5.2014

   Jokaisella olkoon oikeus mielipiteeseen. Kiitos siitä. Tosi harmi, että sait kylläksesi.

   Vastaa
 10. Kesäfiiliksissä 19.5.2014

  Kiitos ihanasta postauksesta ja kuvista, ei se kaupallisuus aina ole pahasta! Taisin löytää unelmieni mekon:):)

  Vastaa
  • Henriikka 26.5.2014

   Uijui, huippua! Mikähän se unelmamekko mahtaa olla?

   Kiitos mainiosta kommentista ja rohkaisusta :-)

   Vastaa
 11. Misorella 21.5.2014

  Kiitos ilon pirskahduksista, joita kuvien sisarrakkaus, kesäinen tunnelma, leikkimielisyys ja kauniit vaatteet saivat aikaan! Jostain syystä kuvista tuli mieleen myös suviauringossa ja tuulessa kuivuneen puhtaan pyykin tuoksu. :) Viimeisessä kuvassa kiteytyy mielestäni ajatus, että voi olla saman asian äärellä, hetkessä yhtä, vaikka oma persoona tanssisikin omalla soinnillaan. :)

  Vastaa
  • Henriikka 26.5.2014

   Ole hyvä vain. Ja kiitos itsellesi ilahduttavasta kommentista.

   Minä taidan olla vähän semmoinen oman soinnin tanssija. Puhtaan pyykin tuoksu – ihanaa!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.