3 x helppo, sokeriton herkku

Yhteistyössä Asennemedia ja Valio_MG_0359 kopio

On maanantai, uusi viikko ja elokuun viimeiset päivät. Torstaina alkaa syyskuu.

Takana on ensimmäinen viikko sokerilakkoa. Sattumalta juuri viime maanantaina alkaneella flunssalla on ollut hyvätkin puolensa: makeanhimo on ollut normaalia matalampi. Mutta lauantaina tapahtui ensimmäinen romahtaminen. Näin kakkuja ja korvapuusteja erään kahvilan ikkunassa ja hetken luulin, etten kestä viikkoa päätökseen ilman niitä. Vastaantulijat näyttivät possumunkeilta, näin maahan kaatuneen amerikkalaisten pastillien pussin ja meinasin noukkia ne turvaan paidanhelmaan.

Mutta muuten on edennyt ansiokkaasti. Tieto siitä, että ensimmäisten viikkojen jälkeen helpottaa, rohkaisee kummasti. Kun pitää huolta, ettei verensokeri pääse pomppimaan ja proteiineja sekä muita ravintoaineita on riittävästi, sokeriton syksy ei ole juttu eikä mikään. Lisäksi monet sokerittomat herkut ovat aivan yhtä hyviä. Nämä kolme sokeritonta herkkua kehittelin Valio Lumo -proteiiniherkun ympärille.

_MG_0304 kopio

Alksyksyn värikkäät marja-rahkalasit

Näitä voisin tarjoilla hyvin hienommissakin pidoissa, vaikka kyseisen annoksen teinkin vain itselleni viikonloppuherkuksi. Annostelin lasiin Valio Lumo vaniljaa sekä lakkoja ja puolukoita kerroksittain. Päälle ripottelin vielä manterirouhetta.

Vain taivas on rajana, kun miettii mitä marjoja tai muita luonnonantimia kerroksiin voi ripotella. Päälle ehkä syötäviä kukkia?

_MG_0230 kopio_MG_0396 kopio

Arkeenpalaajan banaaniletut

Miten ihanalta tuntui syödä eilen kunnon annos banaanilettuja aamiaispöydässä. Olen tottunut viikonloppuina arkea runsaampiin aamiaisiin ja usein kattaukseen kuuluu myös makeita herkkuja. Nyt sokerikaverit korvattiin banaaniletuilla, joiden päälle kaadoin Valio Lumo mandariini-juustokakkua ja päälle viipaloin banaania.

Sekoita blenderissä tai sauvasekottimella tasaiseksi 1 banaani, 2 kananmunaa ja 0,5 tl leivinjauhetta. Paista pieniä lettuja pannulla. Koristele.

_MG_0467 kopio_MG_0484 kopio _MG_0095 kopio_MG_0157 kopio

Kuningatar-jäädyke

Jos jo yhden viikon aikana on kehitellyt useita sokerittomia herkkuja, niin luulisi niitä riittävän koko syksylle? Valio Lumo kuningattaresta syntyi näyttävän näköinen jäädyke helposti ja simppelisti.

Kaadoin rahkan pakastimenkestävään kulhoon ja sekoitin joukkoon reilusti mustikoita (olisi voinut toteuttaa myös rahkan omassa purkissa). Kun rahka oli hyytynyt yön yli, otin kulhon pois pakastimesta ja nostin hetkeksi kuumaan veteen, jotta reunat lämpenivät ja jäädyke irtosi astiasta. Kumosin jäädykkeen lautaselle ja koristelin mustikoilla ja sokerittomalla mustikkasoseella.

_MG_0116 kopio _MG_0115 kopio

Näiden ohjeiden siivittämänä toivotan kaikille energistä viikkoa. Kohdelkoon elokuun viimeiset päivät teitä kaikkia lempeästi. Erityinen tsemppirutistus heille, jotka ovat lähteneet tai aikovat lähteä sokerilakkoon mukaan. Selviämme kyllä!

Itse heräilin kirjoittamaan kuuden maissa, kaupungin heräillessä ympärillä. Ikkunasta näkee, kuinka ensimmäiset karkailevat jo töihin, ja autojenkin äänet kertovat startatuista työviikoista. Nyt vaihdan aamutakin farkkuihin ja collegeen, suitaisen ripsiväriä ja pistän päivän ensimmäiset kahvit tulille. Mikä onni, että kahvi on sallittujen aineiden listalla.

-Henriikka

16 kommenttia

 1. Maarit Johanna 29.8.2016

  Kesän viimeisten hääjuhlien jälkeen oli niin turvonnut olo, että tein itsekin ehkä salaa itseltäni päätöksen vähintäänkin VÄHENTÄÄ sitä sokeria. Tuota jäädykettä on ehdottomasti testattava seuraavalla kerralla kun tulee himo sokeriin. :)

  Vastaa
  • Henriikka 29.8.2016

   ”Ehkä salaa itseltäsi” nauratti ehkä ihan pikkuisen. Minulta ei moinen salalupailu onnistuisi. :D

   Vastaa
 2. Jenna 29.8.2016

  Vinkit otettu talteen :) Banaaniletut kuuluvat kyllä viikonlopun aamiaispöytään. Oma sokerilakko odottaa vielä aloitustaan. Eilen tein itse kinuskikastiketta ja omenapiirakkaa, joka upposi vaniljajäätelön kanssa. Ei näin :)

  Vastaa
  • Henriikka 29.8.2016

   Kyllä välillä näinkin, en usko armottomuuteen. Omenapiirakka on sitä paitsi sellainen sesonkiherkku, että oikein harmittaa kun en pääse leipomaan. Mutta voithan miettiä, jos vaikka myöhemmin syksyllä ottaisit sokeribreikin?

   Vastaa
 3. Marie H 29.8.2016

  Päätin, että huomenna (eli tänään) alkaa minun sokerilakko. Mukana ollaan! Marjaisilla rahkavälipaloilla olen minäkin yrittänyt pitää kurissa makeanhimon. Ja nyt kun pakastimessa on rasia tolkulla mustikoita, puolukoita, raparperiä.. niin eiköhän niillä tämä syksy pärjätä. :) Jogurtti-ja viilihyllyillä tosin saa olla tarkkana ettei tule valinneeksi mitään sokeripommeja.

  Vastaa
  • Henriikka 29.8.2016

   Oijoijoi JES! Tervetuloa aluksi kärsivien ja jälkeen päin hymyilevien joukkoon. Marjoilla ja muilla luonnonantimilla pärjää ihan todella pitkälle.

   Vastaa
 4. Matleena 29.8.2016

  En kestä, mä RAKASTAN näitä Lumo-rahkoja varsinkin kun ovat laktoosittomia sekä sokerittomia eikä makeutettu aspartaamilla tai muulla kauheudella! Mutta Skotlantiin asti on niin vaikea näitä saada ellei yllytä sukua tulemaan käymään ja tyhjentämään Helsinki-Vantaan R-Kioskin näistä käsimatkatavaroihinsa…. Surun päivä, täällä päin maailmaa kun rahkoja ei oikein tunneta ja jos sattumoisin kaupasta jotain samantapaista löytyykin, niin onkohan tehty sitten täysmaitoon? Ihan varmasti vaan kiusatakseen. Kurjuus. Häshtäg ulkosuomalainen täällä moi, nautithan näistä herkuista munkin puolesta <3

  Vastaa
  • Henriikka 29.8.2016

   Voi että, olen niin pahoillani, että joudut siellä kaukomailla kärvistelemään. Onneksi on Helsinki-Vantaan ärrät.

   Ps. Mun matka odottaa edelleen toteuttamistaan. Koskahan mä pääsen Skotlantiin? Vieläkö sä viivyt siellä?

   Vastaa
   • Matleena 29.8.2016

    Hihi ei se mitään, syöhän munkin puolesta pliis! Koitan kuvitella että saksalainen ruisleipä on sellainen makea herkku ettei rajoja. Juu muutin vähän pohjoisempaan kesän lopulla että jos Dundeessa huutelet, nyt on hieno uus sohvasänky olkkarissa johon mahtuu kaks immeistä nukkumaan. Plus ilmapatja, että tule tule vaan jossain vaiheessa :)

    Vastaa
  • Hanna 30.8.2016

   Mutta kyllähän näissä on kahta makeutusainetta, asesulfaami K:ta ja sukraloosia. Harmi.

   Vastaa
   • Henriikka 27.10.2016

    Niin on. Se on kyllä todella sääli. Pitäis olla niin paljon enemmän vaihtoehtoja, joissa ei oo sokeria eikä makeutusaineita.

    Vastaa
 5. Tuija Rajala 29.8.2016

  Nuo sinun herkkusi on syötävän hyvän näköisiä. Banaanilettu olis kyllä kokeilun arvoinen.

  Vastaa
  • Henriikka 29.8.2016

   Voi kokeile ihmeessä! Huomaan itse tekeväni banaanilettuja usein, kun jääkaapin varannot ovat huventuneet. Yleensä löytyy aina banaaneja ja kananmunia.

   Vastaa
 6. Ada 29.8.2016

  Mun sokeriton ikisuosikki on banaanileipä! Tosi hyvää, superhelppoa ja tämä versio on gluteeniton.

  Banaanileipä:
  3 kypsää banaania
  1,5 cup gluteenitonta jauhoa (itse käytän sitä Sunnuntain missä on suklaakakun kuva)
  1 cup kaurahiutaleita
  1 cup maitoa tai kasvimaitoa
  2 rkl hunajaa
  2 tl leivinjauhetta
  ripaus suolaa
  Muussaa kaksi banaania, lisää maito ja hunaja. Sekoita. Lisää kuivat aineet, sekoita. Kaada suorakulmion muotoiseen voideltuun vuokaan. Pilko kolmas banaani siivuiksi ja asettele päälle. Paista 200 asteessa 60 min.

  Vastaa
  • Henriikka 27.10.2016

   Oi että, banaanileipä on kyllä aivan kunkku juttu. Voisikin taas tehdä joku päivä.

   Kiitos vinkistä :-)

   Vastaa
 7. […] Kun design-ostokseen pettyy 15. Ruskamummo 16. Moi vaan uusi minä 17. Elämäni teinirakkaus 18. 3 x helppo, sokeriton herkku 19. Älä yliarvioi kuvaa (et koskaan tiedä kaikkea) 20. Rakas laivamme: sänky […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.