Tupaantuliaiset: Koti lämpöiseksi!

 

ma1 kopio

Nyt on lämmin tupa ja perunamaa! Paitsi ei perunamaata, mutta kuitenkin.

Lauantaina tanssittiin ensimmäisen ihkaoman asuntomme tupaantuliaisia. Ostimme viime marraskuussa viikkorahoillamme pienen kaksion keskustasta ja muutimme siihen uuden vuoden aaton aattona. Nukuimme neljä kuukautta lattialla, kunnes saimme vihdoin sängyn. Nyt meillä on jo vaatekaapit ja ruokapöytäkin. Kaikesta kirjoitan kyllä erikseen, kunhan tupareista tokenen.

Mutta totta tosiaan jokaikinen kotimme nurkka oli lauantaina täynnä, kun ystävät saapuivat juhlimaan kotiamme. Kavereita, cavaa ja naurua riitti.

_MG_1324 kopio_MG_1488 kopio_MG_1359 kopio_MG_1611 kopio_MG_1441 kopio _MG_1709 kopio

En voi lakata kehumasta ystäviäni. Jotain olemme tehneet oikein, kun he edelleen jaksavat pyöriä kanssamme. Järjestämme kekkereitä myös sen verran usein, että ystävistä alkaa tulla jo toisilleen tuttuja: ”Nähdään seuraavissa juhlissa!”

Juhlien kohokohta oli, kun Janne kiipesi tuolille, huusi kaikkien huomion puolelleen ja piti maljapuheen. Sen jälkeen kajautimme yhteen ääneen Suvivirren. En muista koska olisin päässyt laulamaan sitä yhtä antaumuksella. Luulen, että vähintään seinänaapurit yhtyivät riemukkaaseen lauluumme. Jännästi se tuntui löytyvän kaikilla selkäytimestä useampien vuosien laulutauosta huolimatta.

_MG_1564 kopio_MG_1439 kopio _MG_1622 kopio _MG_1521 kopio

Vieraslistan kriteeri numero yksi on, että on oltava kiva. Onneksi kaikki ystävämme ovat nimenomaan kivoja. Ja kun sen tietää, voi vapautua juhlastressistä ja nauttia. Meni monta vuotta, että luulin järjestämieni juhlien tunnelman olevan minusta kiinni, kunnes tajusin: Ehei! Juhlijat tekevät juhlat.

Voin ehkä yrittää vaikuttaa vähän laittamalla musiikkia, siivoamalla vessan tai tarjoamalla tuoreita mansikoita. Mutta nämä kaikki ovat pieniä seikkoja siihen verraten, millainen vastuu juhlijalla on itsellään. Miten ihanaa onkaan tajuta, että minäkin voin vain nauttia.

_MG_1393 kopio_MG_1339 kopio_MG_1454 kopio_MG_1496 kopio_MG_1624 kopio_MG_1665 kopio

Olimme luvanneet kutsutuille, että kuohuvaa löytyy, mutta nälkäisten kannattaa ottaa vähän omaa ruokaa mukaan. Tämän seurauksena tarjoilupöytä notkui esimerkiksi seitsemästä erilaisesta kakusta (pakko mainita, että kaikki olivat gluteenittomia ja kolme kaiken lisäksi vegaanisia!).

Itse olimme nostaneet pöydälle mustikka-mansikkavartaita, tomaatti-mozzarellavartaita, ison vihreän salaatin ja makeisia.

Sen lisäksi olimme saaneet Henkell Suomelta sponsoroidusti aimolaatikollisen skumppaa: i heart Cava -kuohuviini sai paljon kehuja vielä jälkikäteenkin. Liekö kauniin pullon ansiota? Alkon tilausvalikoimista tilattavissa oleva yhdeksän euron skumppa on kehut ansainnut. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, kevyen yrttinen. Sopii varmasti moneen hetkeen niin ulkonäkönsä kuin makunsa puolesta.

_MG_1449 kopio _MG_1475 kopio _MG_1738 kopio _MG_1503 kopio_MG_1464 kopio _MG_1589 kopio_MG_1742 kopio

Juhlat aloitettiin jo kolmelta, jotta väkimäärää saataisiin mukavasti porrastettua. Yhtäkkiä kello näytti kymmentä ja naapurisovusta tarkka kaksikko passitti vieraita eteiseen päin. Miten työpäivän mittainen aika voi kulua silmänräpäyksessä? En ehtinyt kysellä kuulumisia kuin kolmasosalta.

Jatkoja tanssittiin Konepajan Brunossa. Avajaiskonsertti sattui sopivasti samalle illalle ja koska aurinko ei antanut itsestään riittävästi, emme edes lähteneet hytisemään Hernesaaren rantaan tai lähipuistoihin. Jatkojen kuvamateriaali rajoittuu yhteen Instagram-kuvaan, mutta voin kertoa että joukkiomme ainakin tanssi näyttävimmin.

Ihanat tuparit, ihanat ystävät. Meille saa aina tulla, kahvipannu on jo tulilla.

-Henriikka

14 kommenttia

 1. Iina / MouMou 1.6.2016

  EIKÄ! Tuo pieni, lentävä tyyppi! <3

  Onnea (uuteen) kotiin! :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.6.2016

   Aivan HUIKEA! Naurattaa joka kerta. Kiitos kovasti Iina <3

   Vastaa
 2. Amamba 1.6.2016

  Huh, miten jumalaisen kaunis on tuo nainen valkoisissa lappuhaalareissa! Ihana hehku ja mahtava kuva. :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.6.2016

   No eikö vain ole! Kumpa minäkin sitten joskus näyttäisin tuolta, kun on vajaa kuukausi laskettuun aikaan. <3__<3

   Vastaa
 3. Jenni 2.6.2016

  En kestä miten ihana koti teillä on! Kutsun teidät kohta meillekin sisustamaan…

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Haha voi kiitos! Kunpa löytäisin itsekin inspiraatiota ja intoa rakentaa oman sisustuksen loppuun. Vaikka valmista ei taida tulla koskaan.

   Vastaa
 4. KatjaNatalia 3.6.2016

  Valoisa eloisa kuplivan iloinen tunnelma, jota kelpaa muistella!
  Bongaan mielettömän hienot puiset(?) kertakäyttö(?)astiat??
  Mistä lie hankittu? Kelpaisivat omiinkin kesäjuhliin.

  Vastaa
  • Henriikka 3.6.2016

   Kiitos. Olipa ihana kommentti. Puiset haarukat ja lusikat löytyivät verkkokauppa.comista. Haarukat 100 kpl 8,90 euroa. Lautaset ovat bambua ja niitäkin olisi löytänyt samasta paikasta, mutta olin jo ehtinyt ostaa omani Ruohonjuuresta. Olisko ollut 25 kpl 12,90 tai 14,90€. Niitä voi käyttää muutaman kerran, jos pesaisee!

   Vastaa
 5. Tiia 5.6.2016

  Onnea uuteen ihanaan kotiin :) tietäisitköhän mistä kauniin naisen valkoinen pitsimekko on?

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Hei siellä! Tiedän toki, sillä nainen on kaunis sisareni. Hänen mekkonsa on minun vanhani, olen sen vuosi sitten löytänyt kirppikseltä. Mutta alkujaan se taitaa olla Zaran tuotantoa.

   Vastaa
 6. Sirpale 5.6.2016

  Onpas sulla elämäniloinen blogi <3

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Minulla on elämäniloinen sydänkin, se johtuu varmaan siitä!

   Vastaa
 7. Johanna 13.6.2016

  Sulla on aivan ihana blogi. Pidän todella paljon tyylistäsi. Monet vaatteet näyttävät niin hyviltä päälläsi! Saanko kysyä minkä pituinen olet? :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   No mutta ihana mikä kommentti! Itse kun aina toisinaan kokee ”ettei mikään sovi”. Olen 158-senttinen, en siis mikään erityisen pitkä ;)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.