50 Shades of Pilates

_MG_4121 kopio_MG_4111 kopio

Ehei, kuvassa ei ole erottiista laitteistoa tai keskiaikaisia kidutusvälineitä. Sen sijaan olin tänään ensimmäistä kertaa Pilates-tunnilla.

Oma mielikuvani Pilateksesta on napakasti tiivistettynä ”epähengellinen jooga”. Olen ajatellut sen olevan joogaa ilman hengellisiä ja henkisejä aspekteja. Olen ehkä pohtinut Pilatekseen kuuluvan venyttelyt ja pitkät, hartaat hengitykset, mutta muuta en ole tiennyt. Ja tänään tajusin ”tietojenikin” olevan luuloja.

Klassinen pilates onkin jotain ihan muuta, muun muassa näitä kuvissa näkyviä härveleitä. Sen lisäksi syke todella nousee. Me teimme kyllä liikelaajutta ja venyvyyttä lisääviä liikkeitä, mutta sen lisäksi esimerkiksi punnersimme ja vahvistimme usein niin kovin laiskoja pakaralihaksia.

Tänään oli Pilates Circlen järjestämän nelikertaisen starttikurssin ensimmäinen kerta. Vielä en osaa sanoa enempää, mutta kirjoitan laajemmin kokemuksistani starttikurssin päätyttyä. Toivottavasti silloin parin viikon päästä on vielä kaikki ruuminjäsenet tallella.

-Henriikka

Ps. Ketään kuka olisi Pilates-guru tai edes harrastaja? Vinkkejä aloittelijalle?

EDIT: Valitettavasti sairastuin ja jouduin olemaan sairaslomalla alkeiskurssin loput kurssikerrat. Näin ollen en pystynyt suorittamaan kurssia enkä voikaan kirjoittakaan kokemuksistani niin kuin olin suunnitellut. Pahoittelut!

8 kommenttia

 1. Täällä yksi pilates-harrastaja, hep! Lukioajoista asti olen käynyt tunneilla säännöllisen epäsäännöllisesti, ja se on kyllä ihan paras laji erityisesti selkäongelmien hoitoon ja ehkäisyyn. Ja muutenkin ihan huippu! Kuvien mukaisia laitteita en ole koskaan kokeillut, mutta tosi tehokasta saa tehtyä ilmankin, ja haastetta riittää yllättävän yksittäisissäkin liikkeissä.

  Sen ihmeempiä vinkkejä mulla ei lajin suhteen ole, kuin että suosittelen ehdottomasti fysioterapeuttien ohjaamia tunteja, ei mitään musiikin tahdissa spinningohjaajien vetämiä jumppia, joissa se pääidea helposti hukkuu, kun tehdään vaan tietyssä rytmissä, eikä oikeasti kehoa kuunnellen ja keskivartalon tuen säilyttäen.

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Hei kiitos Noora vinkeistä. Niistä on varmasti apua tällaiselle tietämättömälle aloittelijalle.

   Vastaa
 2. Satu 9.11.2015

  Siis mitä ihmettä? Mun mielikuva pilateksesta mummojoogana muuttui nyt kyllä kertaheitolla. Ei ollut aavistustakaan, että siinä käytetään tällaisia välineitä. Wow!

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Haha, ihan huikea kommentti. Ja parasta, jos sain sun mielikuvan muuttumaan.

   Kiitos Satu.

   Vastaa
 3. jenya 11.11.2015

  yhyy.. pilatesikävä. Kolme vuotta säännöllisiä tunteja, sitten tuli muutto muualle.Kiitos pilateksen mulla on tänäpäivänä vyötärö eikä aivan rapakuntoiset vatsalihakset. Tekisi mieli palata tunneille ihan vain keskivartalon lihasten takia :)

  Vastaa
  • Henriikka 11.12.2015

   Kiitos kommentista, kuulostaapa hyvältä! Ja eikö keskivartalon lihakset ole jo aivan riittävä syy tunneille palaamiseen? Hihi.

   Vastaa
 4. Kaisa Mattila 11.1.2016

  Miten ois tunteja saatavilla?

  Vastaa
  • Henriikka 11.1.2016

   Hei Kaisa! Parhaiten selviää, kun otat pilatesstudioon yhteyttä lomakkeella osoitteessa pilatescircle.fi

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.