Makeita unia, kettukarkkien kuvia

IMG_5184 kopio

Olen suuri kettukarkkien ystävä. Rakastan sitä sokerin rahinaa hampaissa, pehmeää marmeladia ja pihlajanmarjan makua. Kaiken lisäksi paperien kuosi on niin kaunis, että voisin ostaa makeisia vain niiden visuaalisuuden vuoksi (oi, mattapaperi!).

Kirjoitin rakkaudestani joku aika sitten ja eräs lukija vinkkasi Kettukarkkilakanoista (hitsi vie, mä pidän vinkeistä!). Ajattelin ensin, että karkit riittävät. Olin nähnyt Vallilan karkkikuoseja aiemminkin ja ihastellut, mutta tyytynyt aina hymyilemään vierestä. Pari viikkoa sitten tajusin kuitenkin Bellapuodissa myytävän, päiväpeittoja tekevän Beditin mallistoissa olevan kettukarkkikuosista Zipit-päiväpeittoa. Bellapuoti on tehnyt paljon yhteistyötä Bella-blogien kanssa ja minullakin oli kyseiseen nettikauppaan lahjakortti. Päätin käyttää sen kuvissa näkyvään päiväpeitteeseen, joka on kaiken lisäksi juuri alessa.

IMG_5162 kopioIMG_5143 kopio

Voi, kuinka somalta meidän sänky näyttääkään! Jotenkin kotoisalta ja hellyyttävältä. Kuosi saa sen näyttämään entistä pikkuruisemmalta, me kun olemme olleet tyytyväisiä 120 senttiä leveään malliin. Valkoinen pellava-makkari kaipasikin vähän väriä luokseen, suurista kuvioista tulee juuri sopivasti iloa, mutta kokonaisuudesta ei kuitenkaan tule rauhaton.

Bedit on joensuulainen pienyritys. Zipit-päiväpeittojen idea on vetoketjuilla irrotettava ”kansikangas”. Peiton reunukset pysyvät paikoillaan koko ajan (ihanaa, ruma harmaa sänkymme on alati piilossa), mutta kannen voi ottaa yöksi pois kokonaan tai vaihtoehtoisesti irrottaa sivuista ja rullata jalkopäätyyn. Olen joskus asetellut kolme eri huopaa päiväpeitteeksi jokaisen nukutun yön jälkeen. Voin kertoa, että tämä on aika lailla yksinkertaisempaa.

IMG_5177 kopio

Käytetäänkö päiväpeittoja ylipäänsä enää? Luulen, että vähenevässä määrin. Itse tykkään heittää lakanoiden päälle jotain, vaikka laiskojakin aamuja toki on. En kuitenkaan hahmota peiton hankkimista vain käytännön syistä, pakko sen on näyttääkin hyvältä. Joskus tuntuu, että päiväpeittojen ja talvitakkien kanssa mietitään vain käytäntöä, vaikka todellisuudessa ne näkyvät suurimman osan ajasta muille. Ainakin tässä peitteessä yhdistyy molemmat.

Kauniita, makeita unia. Kettukarkkien kuvia.

– Henriikka

9 kommenttia

 1. Naava 30.6.2014

  Nää lakanat on kyllä niin siun juttu :) hyvä että ostit

  Vastaa
  • Naava 30.6.2014

   äh siis päiväpeitto, vois lukee joskus tarkemmin

   Vastaa
  • Henriikka 21.7.2014

   Jep, olen tyytyväinen päätökseeni!

   Vastaa
 2. Tuuli 30.6.2014

  Ah mikä päiväpeitto/sänkysuoja! Olen ihastellut Vallilan karkkikuosia muuallakin (ja hankkinut patalapun ^^), mutta tuo on kyllä tähän astisista karkkiasioista hienoin :) Lakanatkin on haavelistalla!

  Vastaa
  • Henriikka 21.7.2014

   Se on ihana!

   Ui, patalaput kettukuosissa kuulostaa aika houkuttelevalta. Jospa sitä itsekin…

   Vastaa
 3. nipsuu 1.7.2014

  Hei onko se teidän viime kesän reissublogi vielä auki? Olis tarvetta matkavinkeille :)

  Vastaa
 4. Susanna 1.7.2014

  Ihana! Muutenkin tykkään tuon peiton ideasta irrotettavine osineen. Tykkään päiväpeitoista ylipäänsä, mutta meillä on pienessä yksiössämme parvisänky (”yläsänky”), jonne lakanoiden vaihtaminen on aina kauhea urakka – en vaan jaksa päivittäin rullailla mitään päiväpeitteitä ja kiipeillä ylös ja alas. Eihän sinne kukaan edes näe. :P Odotan sitä päivää kun joskus asutaan vähän isommassa kodissa, jos vaikka joskus olisi ihan makuuhuone ja kaikki! :D

  Vastaa
  • Henriikka 21.7.2014

   Niimpä, tosi hyvä idea minunkin mielestä.

   Lakanoiden vaihtaminen ja sängyn petaaminen ei ole minunkaan lempipuuhaa. Onneksi meillä on sentään helppo sänky. Muuten jäisi varmaan turhankin usein sänky petaamatta!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.