Kuolaamani kamerareput

Janne tässä moi.

Kirjoitin hetki sitten kamerakamoistamme ja totesin ohimennen kameralaukkumme olevan tarpeisiimme liian pieni. Kamera muutaman putken ja oheissälän kanssa ei sovi, saati jos mukaan ilmestyy joskus lisäputki(a) tai jos mukana haluaisi pitää muutakin tavaraa. Ongelma on se, että käytännöllisyyden lisäksi haluaisin kameralaukkuni tai -reppuni oikeasti näyttävän hyvältä.

Vaikka olkalaukku on kameran käyttämisen kannalta kätevä, olen viime aikoina verkkoikkunashoppailut lähinnä kamerareppuja. Niissä on usein reilusti tilaa paitsi itse laitteistolle, myös läppärille ja vaikka vaatteille parin päivän tarpeisiin. Vaatimuksena olen pitänyt ulkonäön lisäksi turvallista säilytystilaa, läppäritaskua ja helppoa pääsyä itse kameraan tarvittaessa. Suurimmaksi ongelmaksi muodostuu usein hinta, joka nousee postimaksujen kanssa kahteensataan dollariin ja yli.

Tässä muutama löytöni inspiraatioksi ja ideoiksi saman aiheen kanssa painiville:

1. Langly

LanglydecoyLanglyalpha

Langlyn kamerareput ovat ulkonäkönsä puolesta tämän porukan parhaimmistoa – suunnitteluryhmä on tuntunut tietävän, mitä ainakin ajatuksen tasolla seikkailunnälkäinen urbaani kuvaaja tahtoo. Laukut on valmistettu laadukkaasta vedenpitävästä materiaalista, joka muistuttaa hieman nahkaa muttei ole aivan niin hintavaa. Värivaihtoehtoina löytyy musta, oliivi ja khaki.

Yläkuvassa poseeraa merkin pienempi, Decoy-niminen malli, jota olen kuolannut kerran jos toisenkin. Se on tosi sopivan kokonoinen, käytännöllinen ja ulkonäöllisesti todella nätti (puhutaan edelleen kuvan repusta, ei tytöstä). Repun takaa täytettävä kameraosasto on tarpeeksi iso jopa viidelle linssille tai muulle vehkeellä kameran lisäksi, mutta myös ylätaskuun jää tilaa muule tarpeistolle. Oikean käden puolelle on tehty todella näppärältä tuntuva erillinen pikatasku, josta kameran saa tarpeen yllättäessä nopeasti ulos.

Vaikka hintaa on 225 dollaria, olisin pistänyt repun jo tilaukseen, jos siinä olisi vielä erillinen läppäritasku. Nykyisellään tietokoneen roudaaminen tässä mallissa jää haaveeksi, joten olen muutaman kyyneleen vierittämisen jälkeen päättänyt odottaa mahdollista läppäritaskullista versiota.

Alemman kuvan Alpha Pro on suurikokoinen reppu vähän pidempiaikaisellekin trekkaukselle vuorille tai keskupuistoon. Myös tämä malli näyttää todella hyvältä ja pitää sisällään runsaasti tilaa, mm. oman osastonsa maksimissaan 15-tuumaiselle kannettavalle. Omaan arkikäyttööni tämä malli on kuitenin jo liian suuri, enkä pidä puolivälistä avautuvaa kameralokerikkoa kovin kätevänä nopeatahtisemmassa kuvauksessa. Hinta nousee 250 dollariin.

2. Brevite

Brevite

Brevite on kahden amerikkalaisen perustama startup-firma pyrkimyksenään valmistaa käytännöllisiä, mutta trendikkäitä reppuja. Toistaiseksi ainut malli onnistuu, sillä se näyttää aivan tavalliselta repulta, ja siinä on sopivassa suhteessa tilaa kuvauskalustolle, tietokoneelle ja muulle tarpeistolle. Sivussa on Langlyn Decoyn tapaan todella kätevä pikatasku. Tässä repussa kaikki ominaisuudet tuntuvat natsaavan melko hyvin.

Reppu tulee jälleenmyyntiin vasta elokuussa, mutta ennakkotilaajat saavat 180 dollarin hinnasta 25 taalaa alennusta. Toistaiseksi olen kuitenkin jättänyt hankinnan harkintaan, sillä vaikka jostain syystä yritys pyytää postikuluista Eurooppaan järkyttävät 60 dollaria. Kolmasosa hintaan lisää ei tunnu houkuttelevalta ostopäätöstä tehdessä.

3. Venque

Venque

Kosmetiikkamerkin näköisen logon omistava Venque valmistaa omasta tunnistettavasta muotistaan veistettyjä laukkuja eri tarkoituksiin. Ainoastaan yllänäkyvä reppu on erityisesti kuvausvehkeille suunniteltu.

Ulkonäkö on näppärä ja monen mielestä varmasti tosi cool nahkaläppineen. Tilaa kuvauskalustolle on kyllä repun kokoon nähden järkyttävän paljon, mutta kätevän muokattavuutensa ansiosta järkkäriosaston ja muun osaston välinen kokosuhde on käyttötarpeen mukaan muokattavissa. Myös läppärille on oma pussinsa. Kameraosasto täytetään kokonaisuudessaan aukeavan etutaskun kautta, mikä on periaatteessa kätevää, mutta herättää vainoharhaisessa hieman huolta myös turvallisuudesta.

Tämänkin repun olen jo muutaman kerran laittanut virtuaaliseen ostoskärryyn, mutten koskaan tilannut – ainakaan vielä. Hintaa 199 dollaria.

4. Chrome Industries

Chromeniko1

Laukkuja, vaatteita ja muuta krääsää valmistavan Chrome Industriesin Niko on myös hieno kamerareppu, vaikka se ei pyri tippaakaan trendilookkiin. Se on virtaviivaisempi, mutta ei järkyttävä palikka, joka huutaa kaikkialle ympärilleen kantavansa tuhansien eurojen kameravehkeitä sisällään. Tilaa on jälleen edestä täytettävässä repussa reilusti tietokonetta myöten. Tästä repusta saa maksaa 180 dollaria.

5. ONA

ONA

ONA valmistaa järkyttävän hienoja laukkuja, joiden materiaalina on usein nahka. Tältä merkiltä kuolaan  vielä huomattavasti enemmän olkalaukkuja, mutta on yllänäkyvä reppukin varsin komea. Reput ovat todella laadukkaita mutta myös kalliita – ONAn ostaminen on pidemmän harkinnan sijoitus. Tuo reppu on 429 dollarin arvoinen, ja esimerkiksi tämä todella tyylikäs nahkainen olkalaukku viel kympin kalliimpi. Osta jos kylvet rahassa!

6. Poler Stuff

Poler stuff

Bonuksena nostan skeitti- ja surffihenkistä tavaraa ja vaatetta myyvän Poler Stuffin kamerarepun. Eri kuoseissa tulevat reput ovat tällä hetkellä loppuunmyytyjä, mutta kun niitä taas saa, ei 80 dollarin hinta paljon palele. Ongelmana on repun yksipuolisuus: suuren taskun alla ei ole muuta kuin iso kasa tilaa kameroilla. Jos vaatetta, eväitä ja läppäriä ei halua tunkea kamerasuojusten väliin, ei tätä reppua siis kannata hankkia. Kamerasisustan saa kuitenkin irti, eli jos tarpeissa on normaali reppu, jonka tarvittaessa saa modifioitua kuvaustarpeisiin, laittakaa harkintaan!

Täydellisen kamerarepun metsästys jatkuu, kun palaamme Venäjältä. Jos tiedät jotain mitä minä en, ehdota! Toivottavasti tästä postauksesta oli jollekin edes pienä apua tai inspiraatiota.

– Janne

4 kommenttia

 1. Suvi 16.6.2015

  Langlya on täälläkin kuolattu ja paljon onkin! Kaikesta huolimatta päädyin ostamaan juuri viime viikolla polerin rucksackin ihan vaan koska tarvitsin vähän isompaa reppua johon voi heittää vaatetta ja sitten kameran perään. Lisäpisteet sivuremmeistä joihin saa joko mukana tulevat sivutaskut kiinni tai ne voi irrottaa ja laittaa siihen jalustan kiinni. Tähän mennessä parhaana kamerareppuna on toiminut kånken kamerasisuksella. Nerokkainta ikinä ja kamerasisuksen voi modata miten itse halua jolloin mukaan mahtuu muutakin kuin kamera, kånkenin saa myöa kokonaan auki joten siitä voi napata mukavasti laseja ja muuta mitä tarvitseekaan :) eikä reissuilla herätä huomiota lainkaan eikä kukaan osaa aavistaa että sisällä lymyää arvokasta kameratavaraa.

  Vastaa
  • Mahtijanne 12.8.2015

   Moi Suvi! Unohdin vastata tähän. Mäkin oon harkinnu tuota Kånkenin kamerasisusta, mutta oon vähän kyllästyny Fjälliksen käyttöön. :/ lisäksi, niitä ei taideta enää tehdä (?). Ehkä jos ostaisin uuden Kånkenin, niin into käyttää sitä myös kamerareppuna kasvaisi.

   Langly kun julkaisisi läppäritaskullisen mallin niin ostaisin aika varmasti hinnasta riippumatta. :)

   Vastaa
 2. Silja 17.6.2015

  Kannattaa tsekata myös Burtonin reppuvalikoima merkin omilta sivuilta. Burtonilla on kolme erityisesti lumilautailun kuvaamiseen suunniteltua reppua joissa eri kokoluokissa yhdistyvät kamerareppu, normaalireppu, ja lautailureppu. Skeden tai lumilaudan sekä jalustatkin saa myös kiinni remmeillä. Allekirjoittanut matkalla Burton -liikkeeseen sörnäisiin tsekkaamaan onko reppuja kokeiltavissa vai vaan tilattavissa.

  Vastaa
  • Mahtijanne 12.8.2015

   Moi! Vaikka vastaus tulee myöhässä, niin arvostan vinkkiäsi! Pitänee tehdä visiitti Burtonin netti- tai kivijalkaliikkeeseen. Jos kamerakamat mahtuu ja näyttää muutenkin hyvältä, niin toki skederemmit olis plussaa :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.