Kun siskoni oli tekosyy hankkia uusi mekko

Lauantaina juhlittiin myös minun perheessäni, kun siskoni sai hassun hatun päähänsä. Niin kovin paljon onnea uusille ylioppilaille ja muillekin valmistuneille. Mutta nämä oppisaavutuksethan ovat pientä kaikkien juhlarientojen rinnalla! Juhlien pääpointtinahan on ostaa uusia hienoja vaatteita, tai kerätä mielikuvituksensa ja muokata tai asustaa vanhoista uudenlaisia. Tämä päivä tuntui sopivan merkitykselliseltä uudelle mekolle ja kengille. 
Vappuna Kouvolan reissullani kiertelin siskoni ja ystäväni kanssa kauppoja. Haalean vaaleanpunaisten kukkien peittämä maksimekko kiinnitti huomioni mallinuken päällä. Jätin ennakkoluuloni omasta kropastani tähän mekkoon yhdistettynä ja painelin sovituskoppiin. Jouduin varvistelemaan mekon pitkän helman kanssa, mutta olin myyty. Muka-järkevänä ihmisenä kuitenkin jätin mekon vielä varaukseen, sillä eihän sitä koskaan tiedä. Ja tämä muka-harkinta-aika osoittautuikin onnenajaksi, kun muutaman tunnin poissaoloni aikana myyjät olivat huomanneet valitsemani mekon olevan entistä sesonkia: 50 euron hinta tipahtikin 15 euroon! Eräs myyjäkin varasi sitten omansa mekkojen joukosta.
Olin suunnitellut juhlakampaukseksi rentoa etulettiä ja lopuille hiuksille suurta nutturaa sivuniskassa. Toisin kuitenkin kävi, kun kaikesta väännöstä huolimatta hiuksenlatvat eivät taipuneet minkäänlaiselle nutturalle, edes pienelle säälittävälle. Päätin sitten jättää hiukset poninhännälle, valkoisen ponnarin piilotin kuitenkin hiusosiolla peittäen. Vielä on harjoiteltavaa kampausten kanssa, mutta paljon on tultu eteenpäin siitä, kun ensi kerran puolitoista vuotta sitten treenasin hiuksiini lettiä.
Ja kengät. Niin kuin pari juttua sitten julkaistussa haastattelussa kerroinkin, niin kenkiin olen alkanut panostamaan pikkuisen entistä enemmän. Yliliikkuvat nivelet ovat tehneet temppujaan polville ja muulle jalalle, ja tarkoitus olisi kuitenkin pitää jaloista hyvää huolta. Niinpä parahinta on kai lohkaista budjetista vähän enemmän kengille ja sitä kautta myös jaloilleni. Samalla olen myös hoksannut lankkaamisen ja suojaamisen idean. Toivon, että mahdollisimman monet nykyiset kenkäni ovat käytössäni vielä viiden vuoden päästäkin.
Juhlakenkäni löysin Nilson Shoesista, Forumista. Puupohjaiset kengät ovat kutkutelleet jo kauan mielessä ja nämä Bronxit pistivät heti silmään hyllyltä. Korkoa on riittävästi, muttei kuitenkaan liikaa. Voisin kuvitella sipsuttelevani näissä ihan normaalinakin kesäpäivänä, ilman juhlatunnelmia. Ja niin varmasti teenkin. 

Vaaleasta puusta tehtyjä koruja metsästin ympäri Helsinkiä viikon alussa, vaan eipä löytynyt kelpuutettavia. Tummapuisia kyllä löytyi, mutta minne ovat karanneet kaikki kenkieni sävyiset? Aloin myös kaivata nahkaisia koruja, mistähän sellaisia löytyisi? Helmiäiskorut ovat kuitenkin aina toimivia, ja  kynnetkin lakkasin mekon kukkien värisiksi. Mitä luultavimmin minut nähdään tässä mekossa vielä kesän muissakin juhlissa.
Ensi juttuun yritän kerätä parhaimpia kuvia lauantailta, oi ihanat juhlat oi!
Henriikka

25 kommenttia

 1. Sita 4.6.2012

  Olipa kiva postaus! Näytät kauniilta noissa kuvissa ja tykkään noista kengistä :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Kiitos Sita! Vaikka näytän myös hitusen siltä tuossa ensimmäisessä, että olisin raskaana haha.

   Vastaa
 2. Anonymous 4.6.2012

  Oi, tosi nätin mekon löysit! :) Sopii sulle!

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   JEsss, kivaa kuulla! Sitä niin paljon pohdin. tai no, en niin kovin paljon, mutta vähän.

   Vastaa
 3. Anonymous 4.6.2012

  ihanat kengät ja asu. <3

  itse olen löytänyt piecesin valikoimista nämä puiset helmet http://shop.bestseller.com/pieces/jewellery—sunglases/TAFFANECKLACE/17029068,en_GB,pd.html?dwvar_17029068_colorPattern=17029068_MOCCA&forceScope=

  ja sitten jos nahkaisia koruja halajaa, niin nämä ovat hauskoja
  http://modernimummola.blogspot.fi/p/karnevaalikauppa.html (:

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Hei vau kiitos vinkeistä! Etenkin moderninmummolan nahkakorut osui ja upposi. Seuraavaa palkkapäivää odotellessa.

   Vastaa
 4. emppu 4.6.2012

  Oot todella kaunis :) Toi mekko sopii sulle tosi kivasti.

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Kiitos Emppu. Hyvä siinä oli viilettää, nyt kun äiti sitä pikkuisen lyhensi.

   Vastaa
 5. Anonymous 4.6.2012

  Paljon onnea Roosaliinalle!

  Kuinka kauniilta näytätkään. Ja samaa mieltä että pyhpah kropanmukaiselle pukeutumiselle. Omaa silmääni eivät edes miellytä sellaiset kledjut joita mun pitäisi muka käyttää. Sun kuvassa kiinnitin huomioni mekkoon, kasvoihin ja kampaukseen. Tykkään kokonaiskuvasta.

  Juhlakalun asun näkemistä odotan :-)

  -AT

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Kiitos sinulle ja hurjasti onnea vielä siskokulta. Hänen mekkonsa ilmestyikin jo kuviin, heti samanmoisena iltana tämän kirjoituksen jälkeen. Pidän kyllä sun kommenteista, ne on harkittuja ja perusteltuja. Toki kaikenlaiset kommentit lämmittävät, mutta näistä tulee olo, että oikeasti mietit. Kiitos siis, taas kerran.

   Vastaa
 6. julia 4.6.2012

  Noi on aina ihania yllätyksiä, kun hinta tippuukin ihan murto-osaan!

  Itekin oon miettinyt maksimekkoa, mut en oo vielä uskaltanu.

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Nyt keräät rohkeutesi ja alkaneen kesäkuun kunniaksi rynnistät etsimään sopivan maksin. :-)

   Vastaa
 7. Anonymous 4.6.2012

  pistä kuvaa myös siskosi mekosta, jos vain saat luvan!

  Vastaa
 8. nasu86 4.6.2012

  upea kokonaisuus :)

  Vastaa
 9. NooranElämää 4.6.2012

  Ihana, ihana, ihana mekko!

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Ja ihana, ihana elämä. Sehän on vallan mainio kombo. Välillä saa vähän irrotella ja ostaa uuden mekon.

   Vastaa
 10. Nyrha 4.6.2012

  Tosi kaunis mekko ja tykkään kans sun hiuksista :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Kiitos. Ei tullut ihan haluttu kampaus, mutta loppujen lopuksihan se toimi oikein hyvin.

   Vastaa
 11. jeni 11.6.2012

  hei, löytyiskö tuon etuletin ohjetta jostain? se näyttää niin ihanalta että tekis itekin mieli vähän hipelöijä uutta kampausta(=

  Vastaa
  • Henriikka 13.6.2012

   Oivoi, kun en siitä kyllä millään osaa juttua kirjoittaa. Nappaan vaan ain hiustuppoja ja letitän ne. Mitään varsinaista kaavaa ei ole. Olen itsekin vasta oppinut letittämään hihi.

   Vastaa
 12. Magdaleena 28.6.2012

  A.I.V.A.N. ihana toi sun lettiviritelmä! Oon yrittänyt kanssa monet kerrat väsätä, mutta hermothan siinä aina menee ennenkuin tulee valmista :D

  Vastaa
  • Henriikka 29.6.2012

   Voi että kiitos. Tämä on rohkaisevaa, sillä lopputuloksenhan piti olla jotain aivan muuta. Hahah, sulla on kuule toivoa. Itse opin normaalin letin varmaan 2 vuotta sitten vasta.

   Vastaa
 13. […] koko päivän. Kuvissa on taas yksi mekko, vaatehuoneen ylähyllyltä löytynyt. Ostin sen siskon yo-juhliin kaksi vuotta sitten ja vasta nyt puin sen uudestaan ylleni. Voi olla, että traumatisoiduin, kun yo-juhlissa sain […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.