Ruostetta hiuksissa, Houston help.

Kaipaan fiksua apuanne. Houston, I have a problem. Ja ongelma onkin erittäin epämääräinen, nimittäin hiukseni ovat täynnä ruosteläikkiä ja raitoja. Niitä on oikeastaan joka puolella hiuksia, joskin ne ovat suhteellisen huomamattomia etuhiusten suurempaa läiskää lukuun ottamatta. Thaimaan reissumme jälkeen huomasin tämän kummallisen dalmatialais-ilmiön ja tajusin sen johtuvan matkakampauksestani: saatoin pitää samaa nutturaan monta päivää peräkkäin ja ilmeisesti ponnarin metalliosa oli reagoinut meriveden kanssa niin, että ruoste levisi ja jäi hiuksiin. 
Ei ole auttanut normaalit pesut eikä tavanomaiset hiustuotteet. Siispä kysyisin, mikä neuvoksi? Millä tökötillä ruoste lähtisi hiuksista? Ostin tänään syväpuhdistavaa shampoota toivoen, että se veisi myös metallijämät mennessään. 
En ole aiemmin törmännyt moiseen ilmiöön, mutta tässä tätä nyt ollaan. Ei mitään kuolemankamalaa, mutta mielelläni olisin ilman täpliä. Anybody help?

-Henriikka

17 kommenttia

 1. Eevu 23.2.2013

  Ootko kokeillu ruokasoodalla? Sehän pesee ruosteen pois melkein mistä tahansa pinnasta, luulisi sen toimivan hiuksillekkin :D

  Vastaa
  • Anonymous 24.2.2013

   ei kannata ruokasoodaa kokeilla! hiukset haurastuu ja katkeaa kun se syövyttää! nimim kokemusta on…:/ sitruunamehun pitäisi auttaa!:)

   Vastaa
  • Eevu 25.2.2013

   Siis ei tietenkään raakana, vaan laimentaa jonkun emäksisen aineen kanssa. I thought that was obvious :P

   Vastaa
  • Anonymous 27.2.2013

   ei siltikään

   Vastaa
  • Henriikka 2.3.2013

   Oijoi! täällähän on vahva argumentointi menossa. Ehkäpä kokeilen ensin tuota shampoota pari kertaa.

   Vastaa
 2. moona 24.2.2013

  tai pienellä määrällä sitruunamehua :) lorauta vaikka sen syväpuhdistavan shampoon kanssa, tai hiero pelkästään ruoste kohtaan. Laita lopuksi hyvä hoitoaine, ettei tukka jää liian kuivaksi! huomaat, että pelkän pesun jälkeen se saattaa olla aika takku ;)

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2013

   Hei sitruunamehuhan kuulostaisi fiksulta. Kokeilin syväpuhdistavaa, mutta ruostetta jäi vielä ihan pieniä määriä. Voisin yrittää tuohon vahvimpaan kohtaan tuota sitruunaa.

   Vastaa
 3. Anonymous 24.2.2013

  Olisin myös suositellut syväpuhdistavaa, itsellä on kokemuksia vain paul mitchellin sellaisesta, mutta ehkä ne kaikki toimivat samalla tavalla? Myös pelkän syväpuhdistavan jälkeen päähän mahdollisimman hoitava hoitoaine, muuten kärsit kärsineestä tukasta enemmän kuin siitä ruosteesta! :)

  t Mau.

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2013

   Mulla oli redkenin ja vaikutti kyllä tosi hyvältä, vaikka ihan haaleasti ruostetta vielä jäikin. Lätkin hoitoainetta litratolkulla ja hiukset tuntuvat hyvältä nyt, täytyy myöntää. Kiitos kommentista.

   Vastaa
 4. ROOSA 24.2.2013

  Hei esittäisin postaustoiveen. Sun lempparikirppikset suomes/pk-seudul:)

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2013

   HEI se oliskin hyvä idea,siispä korvan taakse heti nyt!

   Vastaa
 5. Anonymous 25.2.2013

  On olemassa myös jotain mineraalishampoita, jotka toimivat syväpuhdistavien tavoin poistaen kaikkea mitä hiuksiin jää esim. vanhoista vesiputkista. Vois toimia!

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2013

   Aijaa sellainen ihan spessukin on! Täytyy turvautua siihen, jos syväpuhdistus ei toisellakaan kerralla auta, eikä sitruunamehu.

   Vastaa
 6. Petra 26.2.2013

  Osta apteekista askorbiinihappoa eli c-vitamiinia jauheena. Laita sitä pari teelusikallista isoon mukiin vettä, sekoita ja kastele tukka (erityisesti ruostekohta) seoksella. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja pese sen jälkeen hiukset normaalisti. C-vitamiini irrottaa metallijäämiä tukasta, ja ainakin omalla kohdallani koko kylppäri haisee raudalle tätä hoitoa tehdessä ja joskus jopa seuraavien pesujen yhteydessä. Käsittely ei kuitenkaan vahingoita hiuksia mitenkään.

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2013

   Sulla on ihan omakohtaista kokemusta, jee. Onko sulla sitten alituiseen metallia hiuksissa? Vau, että näin paljon vinkkejä yhden hassun pinnallisen ongelman vuoksi. Kiitos siitä. Täytyy testailla näitä ja löytää keino saavuttaa omat hiukset.

   Vastaa
 7. Anonymous 17.8.2013

  Moikka! Löysin tän postauksen googlettamalla, mulla nimittäin sama ongelma! Metallipinnistä tarttui väri vaaleisiin hiuksiin kun lilluin välimeressä eikä lähde kulumallakaan… Äsken koitin värjätä vaaleella värillä läikän päälle mut eipä auttanut :D joten millä keinolla sä sait läikät pois? :)

  Vastaa
  • Henriikka 19.8.2013

   Heippa. Ja haha, mua naurattaa että omistan kohtalontoverin, vaikkakaan eihän se naurunasia ole.

   Itse asiassa ruoste ei ole lähtenyt täysin vieläkään, mutta Redkenin syväpuhdistava shampoo on haalentanut ruostetta reilusti. Kaupoissa myydään myös metallinpoistavaa shampoota, joka varmaan tepsisi vieläkin paremmin. Tsemppiä! Kerro sitten, jos löydät jonkun ihmetempun!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.