Muistan vegaanisen jäätelökesän

Kaupallinen yhteistyö: Ingman & Asennemedia

Eräänä kauniina maaliskuun päivänä, jolloin aurinko paistoi ikkunasta kuin kesällä konsanaan, soitin spontaanisti Idalle: ”Olisko iltapäivällä jäätelötreffit?” Olin kysynyt muitakin ystäviä mukaan, mutta ilmeisesti kaupunkia lietsoo kiireisten ystävien vitsaus.

Ida vastasi parin sekunnin tuumaustauon jälkeen myöntävästi ja lupasi tuoda itsetehtyä granolaa, lakritsi- ja mansikkakastiketta, raakasuklaa ja marjoja mukanaan. I-ha-naa.

Siinä me sitten istuimme iltapäivää, jäätelön ja auringon ympäröimänä. Ei tarvitse tosin edes miettiä, kumpi meistä rakastaa jäätelöä enemmän. Ida luovuttaa manttelin varmasti minulle.

Mutta kun mennään päivän jäätelökattaukseen, niin siitä Ida tietääkin vielä paljon enemmän kuin minä: kaikki iltapäivän jätskit olivat vegaanisia, Ingman Choice -sarjaa. Ja mikä minun kannaltani parasta, kaikki oli myös gluteenitonta.

Ympärilläni on paljon ystäviä, jotka elävät maidottomasti tai suosivat maidotonta, niin kuin esimerkiksi Ida. Itse en keliakiaa ja lihatonta vuotta lukuun ottamatta ole rajannut enää ruokavaliostani enempää pois, vaan pyrin keskittämään ajatukseni laatuun.

Nautin kuitenkin todella, että perinteisten jäätelöiden rinnalle on tullut vegaanivaihtoehtoja. Nappaan erittäin mielelläni pakastealtaasta manteli-, riisi- tai soijajäätelöä, etenkin jos ne maistuvat täyteläisiltä niin kuin tämän pöydän herkut. Suosittelen ennakkoluuloisia kokeilemaan! Oma suosikki oli klassinen riisijäätelötuutti.

Tuleva kesä tulee varmasti itselleni olemaan tavanomaisen jäätelökesän lisäksi vegaanijäätelökesä.

Siitä olikin pian neljä vuotta, kun olin viimeksi saanut syödä tuuttijäätelöä. Keliakian puhjettua en ole edes tajunnut, että gluteenittomia tuuutteja olisi tai voisi joskus olla olemassa.

Riisijäätelöiden kotipakkauksessa on saatavilla Lovely Vanilla ja tuuttina löytyy vanilja-suklaatuutti. Mantelijuomasta valmistettu Choice Almond With a Cocoa Twist -kotipakkaus on mantelijäätelö kaakaokastikekierteillä.

Soijajäätelöiden kotipakkauksista löytyy maut Smooth Vanilla, Refreshing Strawberry ja Heavenly Chocolate. Soft Caramel Toffee -tuutissa on karamellitoffeejäätelöä ja toffeen makuista kastiketta ja Juicy Pear -puikko on päärynänmakuinen soijajäätelöpuikko suklaisella kuorrutteella. Lisäksi Choice Strawberry -pakkauksesta löytyy mansikanmakuisia jäätelöpuikkoja mansikkahillolla ja suklaanmakuisella kuorrutteella.

  On ehkä ilmeistä, että pakkaseenkin jäi jäätelöä vielä muutamille iltapäiväjätskeille. Voi olla, että kiireiset kaverini ehtisivät vielä kanssani kotijäätelöbaariin. Totuus taitaa nimittäin olla se, että olen itse eniten menossa.

En kestä, miten ihania reseptejä Viena oli jakanut jäätelökesää varten. Otan varaslähdön:

jäätelökevät on uusi jäätelökesä.

-Henriikka

5 kommenttia

 1. Emilia 22.3.2017

  Vegaanisia jäätelöitä tulee kokoajan lisää mitä ihanimpina makuina! En ole mikään jäätelön superystävä, mutta välillä tekee mieli herkutella ja silloin on kiva kokeilla uusia juttuja. Tuo mantelimaitoon tehty jäätelö kiinnostaa kyllä erityisesti :) Teillä on kyllä ollut kauniit tarjoilut, melkein tekisi mieli lähteä jäätelö ostoksille :’D

  Vastaa
  • Henriikka 22.3.2017

   Hurraahuutoja vegaanisille jäätelöille! Mä tykkään myös kokeilla aina kaikenlaisia uutuuksia ja erilaisia makuja, vaikka lempparit onkin jo aika vahvasti valikoituneet.

   Kiitos kovasti Emilia, mä annan vahvan suosituksen kotijäätelöbaarille.

   Vastaa
 2. Westend Mum 23.3.2017

  On aivan mahtavaa, että erityisruokavalioita otetaan nykyään näin hyvin huomioon!
  http://westendmum.fi

  Vastaa
  • Henriikka 23.3.2017

   No sanos muuta, ihan mahtava homma. Ja mun puolesta vieläkin saisi tulla lisää :-)

   Vastaa
 3. […] ehtinyt herkutella näillä jätskeillä sekä Henriikan kanssa että viime viikonloppuna ystävien luona sunnuntaibrunssilla. Sunnuntain nelihenkinen […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.