Maailman typerin urheilija.

Olen mestari. Kolminkertainen eläköön-huuto minulle. Eläköön, eläköön, eläköön! Mutta olen myös typerä. Kerrottakoon siis koko tarina.

Maaliskuussa menin heikolla hetkelläni lyömään äitini kanssa vetoa, että juoksen kesäkuun loppuun asti keskimäärin kaksi kertaa viikossa. Lenkit saisivat olla minkämittaisia tahansa, kunhan saisin itseni juoksemaan. Jos en onnistuisi, joutuisin maksamaan äidilleni 100 euroa. Jos taas onnistun, saan hyvän mielen.

Heikonoloisesti lähti ponnistukseni, siitäkin huolimatta että se oli oma ideani. Kesäkuun puolen välin jälkeen jäljellä oli yli 20 lenkkiä ja äitini alkoi jo harkitsemaan, mihin euronsa sijoittaisi. Sain kuitenkin viikon armonaikaa, tein taulukon ja siitä alkoi armoton piiskaus. Viimeisien 16 päivän aikana juoksin 21 lenkkiä. Se oli paljon se.

Tuntui, etten pariin viikkoon ole muuta tehnytkään kuin juossut. Lauantaina juoksin viimeistä lenkkiäni niin kyllästyneenä lenkkareihini, että oksetti. But I did it. Ja saan kutsua itseäni mestariksi, ainakin viikon verran. Taivaalle nousi kaiken päätteeksi sateenkaari, ja uskottelin luonnonvoimien olevan puolellani. Ei kipuu, ei hyötyy. Ei duunii, ei tuloksii.

Omistettu Mustalle Barbaarille, tietenkin. Ei se sitkeys, vaan se ylpeys. Nyt kelpaa mökkeillä Kuhmossa, pelkkää lööbaa, pelkkää lepii. Karkkii, sipsii, lakritsii. Ja limsaa päälle.

-Henriikka

16 kommenttia

 1. Hei, olema kerranki sammaa mieltä ! Vaikkaki sinnistä kyllä muchos respectos.

  Vastaa
 2. Lilli-Marjukka 9.7.2013

  ”..ja sit siel oksenneltiin” :D

  Oot mun sankari. Mä juoksen vaan pakkotilanteissa, eli silloin kun pitää pelastaa oma jälkikasvu jäämästä auton alle tai tippumasta mereen. Pitää ehkä harkita jonkinmoista vedonlyöntiä jonkun kanssa, saattaisin jopa päästä lenkille :)

  Vastaa
  • Henriikka 13.7.2013

   MUUPERI <3 Mutta kyllä mä kuitenkin sanoisin, että on sankarillisempaa juosta jälkikasvun perässä, kuin jonkun typerän vedon vuoksi. Täytynee hankkia lapsia, jotta voi selittää oman juoksemattomuutensa sillä, ettei sankaritekoihin ole ollut tarvetta.

   Vastaa
 3. Anonymous 9.7.2013

  Upeet hauikset! Voitatko monet miehet kädenväännössä? :)

  Vastaa
  • Anonymous 9.7.2013

   Samaa mieltä habasta/käsistä. :)

   Vastaa
  • Anonymous 9.7.2013

   Mäkin ihastelin sun haukkarii! Mistä moiset on peräisin?

   Vastaa
  • Henriikka 13.7.2013

   Mitäs ne anonyymit täällä huutelee? Onkos sitä tultu geenihauiksia ihmettelemään? Siis totta tosiaan, mulla on geenihauikset. Syntymässäni sain hämmentävän kropan, jossa lihakset näkyvät kuin miehellä. Sitä on tullut sitten hävettyä koko lapsuuden ja nuoruuden, kunnes nyt on aika ottaa asiasta ilo irti.

   Kädenväännöstä en tiedä, täytyisi ehkä kokeilla. Käsilihakset jätän suosiolla treenaamatta, ovat riittävän suuret treenaamattakin.

   Vastaa
 4. Anonymous 10.7.2013

  apua minkänäköiset käsivarret!!! niiden salaisuus?

  Vastaa
  • Henriikka 13.7.2013

   Niin kuin ylhäällä jo kirjoitan, sain geenihauikset syntymälahjana. Hahha, uskomatonta mutta totta.

   Vastaa
 5. Anonymous 10.7.2013

  HULLLU!! ja en oo toisaalta yhtään yllättynyt.

  Mira

  Vastaa
  • Henriikka 13.7.2013

   Ihana Mira. Sun pitää olla yllättynyt, muuten tässä ei ole ituu.

   Vastaa
 6. Anonymous 10.7.2013

  Iik Kuhmo mainittu!!!!

  Vastaa
  • Anonymous 13.7.2013

   oujee. Kuhmo – Suomen parjattu helmi. Keidas ankean kaupunkimiljöön keskellä.

   Vastaa
  • Henriikka 13.7.2013

   Pysykää kanavilla, Kuhmosta vähän juttua tänään ja ensi viikolla. Kuhmo, Suomen helmi.

   Vastaa
 7. […] Täytyy vähän kapinoida, jotta löytää taas rakkaiden asioiden pariin. Minun ja urheilun suhde on lähivuodet ollut vähän samanlaiset, kuin teini-ikäisen ja vanhempien. Ilman ei tule toimeen, mutta hirveä tarve irvistellä. Toivon, että heimon kautta saan taas tuntea kunnon liikunnanriemua ja onnistumista. Tavoitteena olisi saada liikunnasta taas rutiini elämään. Eikä olla tällainen maailman ailahtelevin urheilija. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.