Lapsuuden haaveammatti: Pauligin Paula

yhteistyössä Paulig

_MG_0528 copy

Minulla oli lapsuudessa ja nuoruudessa aika liuta unelma-ammatteja: liikunnanopettaja, astronautti, Lissun karkkikiskan myyjä, veturinkuljettaja, bussikuski ja balettitanssija. Yksi erityisimmistä muistiinjääneistä haaveista oli kuitenkin tulla Pauligin Paulaksi.

En tarkemmin muista, mistä olin edes saanut tietää koko Paulasta. Kai hänet tietävät kaikki, ilman sen kummempia tietolähteitäkään? Surin lapsena kuitenkin sitä, että Paulalla tulee olla tumma tukka ja tyydyin kohdistamaan realistiset suunnitelmat maitotytön uraan. Vasta myöhemmin tajusin, että onhan historiassa ollut blondeja Paulojakin ja siitäkös riemastuin. Unelmalippu takaisin salkoon!

_MG_0603 copy
_MG_0422 copy_MG_0594 copy_MG_0609 copy

Mutta tiedättekö mitä? Uuden Paulan rekrytointi on käynnissä ja siihen liittyy myös tämä kirjoitus. Pääsin Helsingin Vuosaareen, Pauligin Paahtimoon tutustumaan Paulan työhön ja kahvin matkaan pensaista kuumiin kuppeihin. Tarkoitus oli nähdä ja kuulla konkreettisesti Paulan työpäivää ja arkea.

Kiersimme ensin paahtimoa ja tehdasaluetta, ja jos en Paulaksi ole vielä päässyt, niin ainakin toinen lapsuudenhaave toteutui, kun näin miten kahvi paahdetaan ja pakataan. Tehtaat ovat aina kiehtoneet minua kaikessa järjestelmällisyydessään. Paras ohjelma Pikku Kakkosessa oli tehtaita käsittelevä reality-sarja, jossa näytettiin videopätkiä ja kerrottiin eri tehtaista ja tuotantolinjoista. Pauligin robotit tekivät työtään, ja tuijotin haltioissani, kun kahvipaketit kulkivat pitkillä hihnoillaan kuin pieni kaupunki metroineen.

Päivän päätteeksi tapasimme vielä Pauligin päämaistajan, joka opetti meille kahvin maistamisen saloja. Hörpin ja analysoin aromeja kuin vanha tekijä.

_MG_0488 copy_MG_0466 copy _MG_0499 copy_MG_0619 copy_MG_0629 copy_MG_0521 copy _MG_0529 copy

Pääsin kurkistamaan myös Pauligin yksityiseen museoon, johon oli kerätty tuotteita ja tarinoita koko Pauligin historian ajalta. Kuka olisi tiennyt, että ”pakaste”-sana on tullut käyttöön Pauligin kuluttajakilpailun myötä, kun ”syväjäädytetyt tuotteet” kuulostivat kansan korvaan kehnolta? Tai että Paulig on aikoinaan tehnyt myös jäätelöä ja vaikka mitä muuta? Tai että Gustav Pauligin vaimo oli edelläkävijä naisjohtajan pestissään?

Paljon mahtuu niin tutun merkin historiaan, vaikka luulee tietävänsä paljonkin. Ja mitä Paulan työhön tulee, siitä sain tietää muutaman tunnin aikana enemmän kuin koskaan aiemmin. Työhön kuuluu paljon enemmän sosiaalisen median päivittämistä kuin olisin osannut arvata, myös matkustus on olennainen osa pestiä. Loppuvuodesta tehdyn Paulan tyyliuudistuksen myötä Paulalle on tehty kansallispuvun rinnalle myös arkivaatetus, joka miellyttää ainakin omaa visuaalista silmääni aika lailla.

Hommahan kuulostaa oikeasti sellaiselta, jota hakisin, jos en olisi nykyisessä työssäni. Salaisuutena kerron, että oikeasti meinasin hakea Paulaksi jo viime hakurundilla, mutta jätin kuitenkin välistä kansallispukukammon vuoksi. Nykyinen tyyli kumoaisi tämänkin vieroksumisen, vaikka kansallispuku jääkin arkityylin rinnalle. Matkustusta, sometusta, kahvia, presentoimista, pr:ää, kahvia, kahvia, kahvia ja innostusta ja ilmapiirin luomista. Kuulostaa kivalta paketilta.


_MG_0622 copy_MG_0643 copy
_MG_0548 copy_MG_0532 copy

50% diginatiivi, 15% innostaja ja ilmapiirin luoja, 15 % kahvidiggaaja ja 20% tyylilyyli?
Omistatko ajokortin? Onko sinulla koulutusta tai kokemusta markkinoinnista tai viestinnästä, entä sosiaalisesta ja digitaalisesta mediasta?

Kuulostiko sinulta? Kiinnostaisiko Paulailu?
Eikun lapsuudenhaavettani toteuttamaan ja laittamaan hakemusta Pauligille.

Kahvia saa ainakin juoda niin paljon kuin napa kestää, mikäs sen parempaa.

– Henriikka

11 kommenttia

 1. Remi 22.1.2015

  Aaw, mun mummo oli aikoinaan Pauligin tehtaalla juuri pakastepuolella töissä. Hämmästelin kaikkia vanhoja maustepurkkeja ja pakkauksia, joita sillä on säätössä (mummot säästää kaiken?) kun luulin, että Paulig tekee/teki vaan juhlamokkaa.

  Vastaa
  • Henriikka 23.1.2015

   Hahaha, jep löytyy jätskit, pakasteet ja vatkulit. Hauskaa, että sulta löytyy tarinoita noinkin läheltä suvusta. Onhan se huvittavaa, vaikka näin jälkeen päin arvokasta, että on oikeasti säästetty pakastepakkauksetkin.

   Vastaa
 2. heartbeat 22.1.2015

  Keskustelin juuri tänään miehen kanssa tästä Pauligin Paulasta ja rekrytoinnista, eikä mies tiennyt sellaista hahmoa olevankaan. Meni kyllä kuvaannollisesti kahvit väärään kurkkuun ;) Luulin, että kaikki tietävät Paulan, mutta nähtävästi ei (vaikka muuten onkin kaikista maailman asioista aina perillä)!

  Hakisin pestiin, mutta vähän mietityttää tuo reissupäivien lukumäärä sekä varsinkin tuo kansallispuku. Uusi tyyli vielä menisi oikein hyvin, mutta en vain PYSTY näkemään itseäni tuossa perinteikäässä puvussa, en kertakaikkiaan. Muuten työ olisi aivan prikulleen minulle tarkoitettu. Harmi :)

  Vastaa
  • Henriikka 23.1.2015

   No on aikoihin eletty! Niin minäkin luulin, että Paulan vähintään jollain tasolla tietäisivät kaikki. Voi olla, etten minäkään lapsena tiennyt tämän mysteerisen kahvinaisen nimeä, mutta hahmo oli tuttu.

   Ja voi harmi, että homma kaatuu pukeutumiseen. Vaikken itse mikään kansallisasumimmi olekaan, niin oikeastaan tuntuu aika kivalta ajatukselta, että sitä käyttäisi työssä välillä, arkipuvun rinnalla. Kyllähän Paulan kuitenkin kannattaa juurensa säilyttää.

   Vastaa
 3. paitapuseroinen 23.1.2015

  Paulana. Tietysti Paulikin. ;)

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2015

   Tietysti Paulikin. En ymmärtänyt tuota vitsi lapsena YHTÄÄN. En ollut niin sivistynyt, että olisin tiennyt Pauligin sloganin.

   Vastaa
 4. Jee! 24.1.2015

  Hyvältä näyttää tuo Paulan tyyliuudistus!

  Vastaa
 5. someone 25.1.2015

  oot niin ihana <3

  Vastaa
 6. […] edellisen Paulan puolitoista vuotta sitten, kun uutta jo hiljalleen etsittiin. Maistelimme kahveja Pauligin päämaistajan kanssa, ja olin jälleen kerran haltioissani kahvista. Uusi Paula, järjestyksessä yhdeksästoista, astui […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.