Sivupalkki-asiaa

Etenkin blogin ulkopuolella on tullut paljon ihmettelyä ja kyselyä, että mitä palkkia sitä nyt pitää painaa, että pääsee lukijaksi? Että mitä ihme laatikkoja siellä sivussa oikein tönöttää ja mihin niitä tarvitsee? Jos siellä lukijoissakin sattuisi olemaan muutama, jotka asiasta ovat hiukkasen (paljon) pihalla, niin ajattelin nyt kertoa kaikista palkeista pari sanaa. Ne joille asia on pässinlihaa, niin voivat ohittaa jutun ilolla ja riemulla.

1. ”Liity tähän sivustoon”

Blogger on hakukoneyhtiö Googlen omistama blogipalvelu. Itsellänikin on siis Blogger-pohja tässä touhussa, näin ollen siis ”blogspot”-loppuinen osoite tarkoittaa Bloggerin pohjaa. Bloggerilla on oma lukijasysteeminsä, johon voi liittyä helpoiten Google-tilin avulla, eli syöttämällä kenttään gmail-sähköpostiosoitteensa. Tämä lukija-ryhmä on niin sanotut ”julkiset lukijat”. Sivuston reunalle ilmestyy pieni kuvakkeesi, jos olet kuvan itsellesi ladannut, ja valitsemasi nimi tulee näkyviin vietäessä hiiri kuvakkeen päälle. Itse käytän Bloggerin tiliä seuratakseni aktiivisimmin lukemiani blogeja ja sieltä myös muut pystyvät tsekkaamaan lempparini.


2. ”Seuraa blogilistalla”

Blogilistaa voi käyttää lemppariblogiensa seuraamiseen, uusien blogien etsimiseen ja listojen selailuun. Rekisteröityminen on ilmaista ja kuka vaan voi lisätä oman bloginsa listalle. Rekisteröityneenä voit merkitä omat suosikkisi listallesi ja näin saat ilmoitukset seuraamiesi blogien uusista päivityksistä ja listoilta voit nähdä suosituimmat suomalaiset blogit. Blogilista.fi
3. ”Seuraa tätä blogia bloglovin'”

Blogilistan kaltainen blogisivusto, jossa voit seurata lempiblogejasi iisisti ja kätevästi. Saat ilmoitukset uusista merkinnöistä lempiblogeissasi ja voit esimerkiksi tykätä profiilillasi yksittäisistä kirjoituksista eri blogeissa. Bloglovin on kansainvälinen, joten vaikka asetukset ja tekstin saa suomen kielellä, niin bloglovinin kautta pääset käsiksi myös ulkomaisiin blogeihin, mikäli ne kiinnostavat,
4. ”Member of Indiedays Lookbook”

Tästä oonkin selitellyt toisinaan. Elikkä elokuussa minua pyydettiin mukaan Indiedayssin Lookbook-palveluun. Tästä lisää voitte lukea elokuun jutusta: Täältä voi lukea lisää tästä. Mua saa ain välillä muistaa sydämillä ja tiedän, että jokunen joskus on sitä harrastanutkin. Pus!
Olinko hivenen epäselvä, sekoittiko vaan enenpi? Josko jollekkin tämä avautui pikkuisen. Pliis?
-Henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.