How to survive winter in Finland and enjoy it

Finland.fi kirjoittaa Suomesta seuraavasti: ”The arrival of the cold, dark, snowy winter doesn’t mean life stops. On the contrary, discover how Finns not only survive it, but enjoy it!” Samainen sivu listaa selviytymispakkauksen Suomen talveen ja kertoo kahvista, saunasta, talon lämmityksestä, talvi-autoilusta, lumesta, kerrospukeutumisesta ja talvirientojen tuottamasta ilosta. Olisi kiinnostavaa tietää, mitä vierasmaalaiset kuvittelevat Suomesta lukiessaan artikkeleita. Helsingissä ei ainakaan ole jääkarhuja, joten tervetuloa vaan.

Itse nostaisin kuitenkin joukosta kahvin ja kerrospukeutumisen suurimmiksi jokapäiväisiksi iloiksi. Tässä olisikin vähän kuvia minusta ja siskostani joulunajan vermeissämme, kun mittari on laskenut alle kymmenen miinusasteen.

Niin kuin jo etukäteen aavistin, niin leoparditurkilleni en saanut kovin vahvaa siunausta isoveljiltäni. Sen sijaan olen saanut kuulla monia eläinviittauksia ja muita hassunhauskoja juttuja koskien talvitakkiani. Tekoturkkihan on New Yorkin tuliainen. Silloin 20 asteen lämmössä tehty ostos tuntui hassulta, mutta lämmittää näin samojen pakkasmäärien paukkuessa sekä kehoa että mieltä. 
Roosaliina turvautuu villapaitoihin, murrettuihin väreihin ja lämpimiiin kerroksiin. Jos joku on paha vilukissa, niin se on kyllä siskoni. Carlingsista hankittu viininpunainen toppatakki on ollut ihailuni kohteena sen hankkimisesta saakka ja mukava on myös tuo violetti pipo, joka on Dropinista.

 Minulta tälle takille löytyy hurjasti rakkautta, jos se velipojilta jääkin saamatta. 
Kahvi ja kerrokset, kiitos että teette talven.
Thaimaan matkan ajaksi olen taas kirjoitellut kasan valmiita juttuja. Lähiaikoina tulossa olisi esimerkiksi joululahjajuttuja, lisäjuttuja Tansanian matkasta sekä asukuvia. Toivottavasti luette ilolla.
-Henriikka
Minä: takki, farkut/second hand, kengät/Bianco Footwear
Roosaliina: villapaita, farkut/second hand, pipo/Dropin, takki/Carlings, kengät/Adidas, huivi/DIY

2 kommenttia

 1. Anonymous 29.12.2012

  oot ihana:) ja veljes on juntti/juntteja!!:D toi takki käy sulle tosi hyvin:) Itse vietin joulua -35C lämpötiloissa, siihen verrattuna teillä on ollut lämmin;)

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Juntit veljet, te ette ymmärrä hyvän päälle. Kuunnelkaa tätä herttaista anonyymia, joka latelee totuuksia kuin apteekin hyllyltä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.