Kaikki vuodesta 2016

hawaii-oahu-island

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Pidin koulutuksia. Kävin Ahvenanmaalla talviaikaan. Käsittelin raakaa kalaa, valmistin lohta. Tilasin kakun. Ajoin autolla Norjaan (kahdesti!) Tein tuorepuuroa. Kävin Marokossa ja Havaijilla. Telttailin pakkasessa, telttailin puolijoukkueteltassa, telttailin teltassa, jossa on kamina. Tein banaanileipää. Retkeilin sisarusporukalla ilman vanhempia. Tilasin mittatilaushuonekaluja.

_MG_0128 kopio

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?

Rakasta itseäsi enemmän, ole armollisempi. – ups, ei toteutunut.
Vietä enemmän aikaa ystävien kanssa, panosta heihin, ole heille armollisempi. – ups, ei toteutunut. Paitsi olin kyllä ehkä armollisempi, jotain hyvää siis.
Ole enemmän luonnossa, mitä vain sitten teetkin siellä turhanpäisestä haahuilusta aina harkittuun seikkailuun. – toteutui <3
Venyttele, huolla kehoa. Ravitse ja rakasta sitä. – ups, ei toteutunut.
Hanki enemmän aikaa. Priorisoi. – toteutui joissain määrin. Aloitin ainakin 4-päiväisen työviikon viestintäkonsultin työssä.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?

Varmasti joitain tulikin. Suurimmaksi osaksi sellaisia tulevia ja meneviä tuttuja, mutta sain ainakin muutaman mukavan uuden kollegan. Sen lisäksi esimerkiksi jo olleiden ystävien, Instagramin ja erilaisten tapahtumien kautta on syntynyt uusia kaveruussuhteita. Sit muutama ihana vauva myös putkahti maailmaan.

Tämä ei ollut kyllä mikään sellainen syvien ystävyyssuhteiden punomisen vuosi.

_MG_0220 kopio

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

Pitkän ja onnellisen elämän eläneen vanhusystävän.

5. Missä maissa vierailit?

Ruotsi, Viro, Saksa, Norja, Marokko ja Yhdysvallat.

oahu-island-hawaii

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?

Identtinen toive edellisvuoden kanssa:

Aikaa. Liikaa aikaa. Sellaista aikaa, että tulee tylsää.

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?

2.12., jolloin vietin 26-vuotissyntymäpäiviäni. Päivä oli täynnä tähtipölyä ja maailman kauneinta kakkua. Varmasti myös 3.8., jolloin automme kosahti Norjassa ja päädyimme onnekkaiden sattumusten sarjan päätteeksi merikapteenin raahamana Näätämön rajamotelliin saunomaan salaa.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Hmmm… Luulen, ettei kulunut vuosi pitänyt sisällään mitään kovin kummoisia saavutuksia. Vuosi oli enemmänkin sellaista eteenpäin rullaamista ja tavoitteellista toimimista unelmien saavuttamiseksi.

_MG_1539 kopio

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

Miltei mahdoton keksiä pettymyksiä.

Mutta varmaan selän välilevyongelmat ja sitä seurannut parin kuukauden liikuntakielto sekä myöhemminkin satunnaisesti palanneet selkäkivut.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

Muutamia flunssia, mutta loppuvuotta kohti koko ajan vähemmän. Johtui mahdollisesti sokerilakosta? Yllämainitut selkäkivut jatkuivat läpi vuoden, mutta pitivät arkea poissa raiteiltaan ainakin kaksi kuukautta.

11. Mikä oli paras ostoksesi?

Matkat. Aina. Osuvat lahjat ystäville. Ruokatarpeet kotona ajan kanssa tehtävään ruokaan.

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

En juurikaan pöyristynyt. Mutta Trump ja monet poliitikot pöyristyttivät melkoisesti. Ja aina jaksaa ihmetyttää sellaiset lämpimikseen juoruilevat ja pahaa mieltä levittävät.

_MG_0782 kopio

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Asuntolainaan, huonekaluihin, ruokaan ja matkoihin. Niin nurinkurista kuin se onkin, niin uusi koti ja 20 kadonnutta neliötä toi mukanaan uusia huonekaluhankintoja.

Olen ostanut vaatteita vähemmän kuin koskaan ennen ja toisaalta laittanut matkoihin jonkun verran vähemmän rahaa kuin olisin halunnut.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Kaikesta, taas. Aikaisesta talvesta, pitkistä lennoista, kasvisruoasta, mukana kannettavista lumilapioista, Norjasta, adventtikalentereista, kantakahviloista, alati muuttuvista työtehtävistä, kahvin valmistustavoista, astangajoogasta ja siitä, että myös ympärillä olevat ihmiset innostuvat.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Aleksanteri Hakaniemen Etsi mut.

_MG_0799 kopio

16. Viime kauteen verrattuna, oletko

– Onnellisempi vai onnettomampi: Onnellisempi. Varmaan. En mä tiedä. Viime vuonna olin kyllä tavattoman onnellinen myös.
– Laihempi vai lihavampi: Muutaman kilon lihavampi.
– Rikkaampi vai köyhempi: Taloudellisesti rikkaampi? Kyllä. Muuten rikkaampi? Kyllä.

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Olisi ollut hyvä ja kiva olla vielä enemmän ulkona, vielä enemmän ystävien kanssa ja yllättää enemmän vaimon roolissa arjen keskellä. Lakana- ja erikoispyykit voisi pestä useammin ja vaatteita olisi ollut hyvä silittää enemmän. Olisi ollut kiva olla enemmän yhteydessä siskooni ja olla enemmän läsnä (ja vähemmän töissä), kun näemme.

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Voi, kun lakkaisin haukkumasta itseäni.

_MG_0995 kopio

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Joulu meni perheen kanssa perinteisin menoin, juhannuksena olimme Norjan Geirangerissa telttailemassa. Juhannusaatolle sattui koko reissun ainoa kaatosadepäivä.

20. Rakastuitko kauden aikana?

Samaan ihanaan pelleen.

_MG_0604 kopio

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Aloimme katsoa uudestaan Gilmoren tyttöjä, ja vietävä ne ovatkin hyviä. Alkuvuodesta katsoimme läpi myös Downton Abbeyn, joka oli vaikuttava. Aamutelkka on aina tasaisen lempeä.

22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

En.

_MG_2185 kopio

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Minulla on juuri käynnissä Anna-Kaari Hakkaraisen Kristallipalatsi ja luulen sen olevan kirjasuosikkini. Olen melko nappi lukija kirjalle, jossa sekoittuu kuvataiteen ja lifestyle-bloggaamisen salat.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Spotifyn fiilisten mukaan kasatut soittolistat, jotka pelastavat tällaisen muikun, joka ei ole viime aikoina perehtynyt uusimpien artistien tuotantoon.

Viimeisen viikon aikana olen katsonut kolme musikaalia, ja etenkin Footloosen kasarimusa sykähdytti.

_MG_0388 kopio

25. Mitä halusit ja sait?

Paljon ja enemmänkin, mistä olen kovin kiitollinen. Ikimuistoisia matkoja, kahvimyllyn, kielikurssin, uuden sängyn, upeita työmahdollisuuksia, kauniita arjen hetkiä ja jo toisen oman yritykseni liiketoimintavuoden päätökseen.

26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Niin pitkiä yöunia kuin olisin välillä kaivannut. Riittävästi aivottomia vapaapäiviä. Kerättyä itse marjoja pakastimeen. Vierailua Jyväskylässä sisarusten luona, vierailua Kuopiossa veljen luona.

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?

Yön eläimet oli erilainen, upea. Sing on superhauska koko perheen leffa. Alkuvuoden elokuvat olen jo unohtanut.

Katsoin tosi paljon elokuvia menneen vuoden aikana ja rakastuin ylipäänsä koko elokuva-alaan ihan uudella tavalla.

_mg_5325-kopio

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?

Täytin joulukuussa 26, ja söimme ihanaa aamiaista äitini ja Jannen kanssa. Pidin syntymäpäivänäni kakkuvastaanottoa, jonne tuli 30 ystävääni. Seuraavana aamuna menimme vielä Allas Sea Poolille uimaan ja Vanhaan Kauppahalliin kahville.

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?

Varmaan jotkut supervoimat, ettei tarvisi unta, ruokaa, lääkkeitä tai mitään muutakaan, jotka ovat nyt olleet paikoitellen välttämättömyyksiä.

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?

Random. Mutkaton. Linjaton. Entä susta?

31. Mikä piti sinut järjissäsi?

Hyvä sänky. Vanhemmat, perheet. Auringonvalo. Muistuttaminen siitä, etteivät ihmishenget ole monessakaan kohtaa vaarassa, vaikka mieli olisi levoton.

_MG_1154 kopio

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?

Himoitsin? No johan on. Julkkikset eivät erityisesti kiinnosta minua. Leffoissakin kiinnyn vain roolihahmoihin, en ihmisiin niiden takana. Legolas on aina mielessä.

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

Aleppo. Silpominen ja sen vastustaminen.

34. Ketä kaipasit?

Ystäviäni. Itseäni lomamielellä, rentoutuneena. Perhettä, joka on ripoteltu ympäri Suomea. Vaaria, joka on nostettu jo ylempään kerrokseen.

_MG_1809 kopio

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Hawaijin kielikurssilla oli eräs Chris, sveitsiläinen poika, joka teki positiivisuudellaan vaikutuksen. Sain uusia työkavereita, joista olen tosi iloinen. Blogin kautta tapasin lukemattoman monta ihmistä, joista osaan olen päässyt tutustumaan paremminkin. Tammikuun Nordic Blogger Experiencen kautta tapasin bloggaajia ympäri maailman, joista esimerkiksi Etelä-Korealainen Sunny jäi sydämen päälle. Norjalainen merikapteeni liikutti ystävällisyydellään. Asennemedia sai apukäden ihanasta ja lahjakkaasta Idasta. Solidaarisuuden väki ja kaikki Silpomaton-kampanjalähetit.

Mulla on sellainen olo kuin olisin unohtanut jonkun todella tärkeän. Apua.

_MG_1345 kopio

36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Annika, ystäväni, joka jotenkin tasapainoisen seesteisesti pysyy rinnalla ja ymmärtää, vaikka olisin käyttäytynyt kuin sontakasa tai olisin väsynyt kuin Yhdysvaltain presidentti.

Helli, uskollinen lukijani, joulukortilla ja toinen lukija lähettämällä postissa heijastimia pimeneviä iltoja varten. Kaikki muutkin lukijat, jotka jaksavat palata, välillä kommentoidakin.

Ulla, Asennemedian pomo, jaksaa yllättää aina uudestaan ja uudestaan lujalla päättäväisyydellään ja päämäärätietoisuudellaan.

Elämä yllättää, joka päivä, monella tavalla.

_MG_0631 kopio

37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteiksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

Palaan näihin erillisessä postauksessa. Nilkki kun olen.

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä vuosi, vaikka jollain tavalla sellainen laakereilla lepäilyn vuosi. Ikään kuin pitäisi välivuotta suurista muutoksista ja elämän riepottelusta.

Tästä nykyisestä tulee taatusti vähintään yhtä hyvä kuin vanhasta.

-Henriikka

Kaikki vuodesta 2015

2 kommenttia

 1. Reetta V. 4.1.2017

  Hei superhauskat kysymykset ja inspiroivat vastaukset! Niinkin kivat, että saanko lainata omaan blogiini? Siis kysymyksiä, ei vastauksia tietenkään. :D

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2017

   Voi kiitos Reetta. Totta kai saat lainata. Eivät ole edes omakeksimäni.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.