Ihana Pori, ihanat jazzit!

925b3d711663dc7ddbcbfded4ff51746

Halusin tälle kesälle festarit. Edes yhdet. Sellaiset, joita voisin fiilistellä talven pimeinä iltoina ja joissa oikeasti soitettaisiin hyvää musiikkia. En ole mikään ahkera festarikulkija. Usein valitsen pienemmät ja sievemmät tapahtumat suurien massafestivaalien yli. Toisaalta rakastan sitä tunnelmaa, mikä festareilla vallitsee, kun kihisevä kansa kulkee tapahtuma-alueen porteista sisään ja siitä hetkestä saakka luulevat, että elämä on jotenkin helpompaa ja kepeämpää.

Ylläolevaan kuvaan kiteytyy unelmieni festarit. Värikästä porukkaa vaeltaa nurmelle köllimään ja löllimään, vähän tanssimaan ja erityisesti kuulemaan hyvää musiikkia. Joka puolella on piknik-vilttejä ja iloista väkeä. Ei räkäilyä, ei kyräilyä, vaan hyvää meininkiä ja sitä hetkellisesti helpompaa elämää. En tiedä pitääkö tämä paikkaansa, mutta moni on kuvaillut Pori Jazzeja juuri tällaisiksi. Siksi päätin tämän vuoden festarimatkani suuntaavan sinne. Piknik-kori täyteen kirsikoita, kukkaseppele päähän ja Jamie Cullumia kuuntelemaan, Keliksen tahtiin tanssimaan. James Bluntin lammas-äänikin kiinnostaa.

En malta odottaa ensi viikonloppuun. Mulla on hyvää (ja hivenen tuntematonta) seuraa ja se tuttu kesäkihinä.
U-u-u-uu ensi viikkoon! Tulkaa moikkaamaan. Sormet ristissä toivon, että odotukseni palkitaan.

– Henriikka

Ps. Blogikirppis on ahdettu täyteen vaatetta!
Käypä kurkkaamassa, jos sullekin löytyisi jotain.

Kuva: Breakfasttoast.com

 

10 kommenttia

 1. Ai että, sait mielenkiinnon heräämään. Jatsit eivät ole koskaan kuuluneet mielenkiinnonkohteisiini, mutta nyt kun mainitsit Kelisin ja James Bluntin, ajauduin vaivihkaa karttaohjelman kanssa laskeskelemaan ehtisinkö töiden jälkeen ajella Poriin kahdelle viimeiselle – ja yötä vasten aamuksi takaisin töihin. Hyvinhän siinä ehtisi. Niin että jos nähdään, niin se on sitten sun syyansio. :)

  Vastaa
  • Henriikka 21.7.2014

   No ehditkö!! Minulla oli ainakin ihan huippua. Hyvä seura ja hyvää musiikkia. Au-au-au!

   Vastaa
 2. Hanna 13.7.2014

  Olin vahingossa toivonut töistä vapaata ensi viikonlopuksi vaikka tarkoitus oli toivoa tätä edellistä viikonloppua. Nyt olisi siis mahdollisuus lähteä Poriin! Huh apua, kiitos vinkistä, ihan kihisen innosta! Toivottavasti saan jonkun innostettua mukaani, muuten harmittaa. Yksin ei viitsi ihan lähteä.. Samalla reissulla voisi poiketa Yyterissäkin, ah!

  Vastaa
  • Henriikka 21.7.2014

   No saitko kaverin mukaan? Toivottavasti. Meininki oli nimittäin hyvä.

   Vastaa
   • Hanna 22.7.2014

    No en saanut :( Mutta onneksi Helsingissäkin riitti tekemistä!

    Vastaa
 3. Kata 13.7.2014

  Mua harmittaa kovasti kun säästöt meni ruissiin, olisin niiiiin kovasti halunnut nähdä Bluntin lisäksi Patti Smithin ja Bob Dylanin!

  Vastaa
  • Henriikka 21.7.2014

   Oivoi. No mutta. Kyllähän näitä mahdollisuuksia varmasti vielä tulee.

   Vastaa
 4. Noo 15.7.2014

  Pori vastaa: Tervetuloa! Jazzeilla on kyllä ihanan rento meininki, tosin tänä vuonna jokainen odottelee ihmetyksen sekaisin tuntein, miten uudet järjestelyt on hoidettu. Ennenhän alueelle sai ottaa omien piknik-eväiden ja -vilttien lisäksi ne omat viinit, mutta nyt laki vaatii, että juomat pitää ostaa anniskelualueelta. Ei anneta sen haitata. Kirjurinluodon alue on kauneinta Porin, kunhan malttaa katsoa sen krääsäkadun toiselle puolen. Mikäli eksyt kaupungin puolelle kahviloihin tai ravintoloihin, suosittelen viinibaari Elbaa ja jätskibaari Vohvelia, joka ankeasta ostoskeskusympäristöstään huolimatta tarjoaa kaupungin parhaat itse tehdyt jätskit. Ollos Pori hyvä sulle!

  Vastaa
  • Henriikka 21.7.2014

   Pori piti jälleen huolta vierailijoistaan. Siihen voi aina luottaa.

   Oi Pori – toivottavasti tapaamme taas pian.

   Vastaa
   • Henriikka 22.7.2014

    Ja muuten! Menimme sunnuntaina Elbaan brunssille. Iha mieletön, kiitos vinkistä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.