Lights on: Tuunaamalla ihmiskauppaa ja nykypäivän orjuutta vastaan.

IMG_0270 (kopio)

Nyt on käsillä varmasti tärkein projekti, jossa olen koskaan blogini kanssa ollut. Kyseessä on Lights On, jonka tarkoituksena on kerätä varoja ihmiskaupan vastaiseen työhön.

Lights On on V.A.L.O. – ei orjuudelle ry:n projekti, jonka tarkoituksena on levittää tietoisuutta ihmiskaupasta ja nykypäivän orjuudesta, niin sanotusti tuoda aihe valoon. Projekti sai alkunsa, kun yhdistys sai Finvalolta lahjoituksena 27 valaisinkehikkoa. Työryhmä pohti, miten voisi kehikkojen avulla levittää tietoisuutta ja auttaa ihmiskaupan uhreja ja päätyi hankkimaan joukkoonsa eri alojen toimijoita, jotka tuunaavat kehikoista lampunvarjostimia.

Kuvasimme projektin esittelyvideota alkusyksystä ja sen löydät täältä.

IMG_0311 (kopio)IMG_0235 (kopio) IMG_0260 (kopio)

Vapaaehtoisessa ja palkatta mukana olevassa sakissa on muusikoita, taiteilijoita, bloggaajia, kädentaitajia ja tämän hetken vaikuttajia: Sari Essayah, Mariela Sarkima, Store of Hope ja esimerkiksi Uniq Design. Minusta on hienoa olla yksi projektin väsääjistä.

Projekti huipentuu Lucian päivänä 13.12.2014, jolloin valmiit lampunvarjostimet huutokaupataan netissä ja niistä saatava tuotto käytetään kokonaisuudessaan V.A.L.O.-ei orjuudelle ry:n ennaltaehkäisevään ja tiedottavaan työhön Suomessa. Voi, kumpa joku huutaisi minunkin lamppuni! Anyone? Äiti?

Parin viikon sisään julkaisen kuvat valmiista tuunauksestani. Jännityksellä odotan myös muiden tekijöiden valmiita tuotoksia ja varmasti myös huudan vähintään yhtä itselleni hyvän asian puolesta. Suosittelen samaa myös muille.

IMG_0312 (kopio) IMG_0319 (kopio) IMG_0359 (kopio)

27 MILJOONAA. Maailmassa on tällä hetkellä noin 27 miljoonaa orjaa. Se on enemmän kuin milloinkaan aikaisemmin historiassa. Ihmiskauppa on tällä hetkellä 2. suurin ja nopeimmin kasvava kansainvälisen rikollisuuden muoto, joka tuottaa vuosittain n. 32 miljardia dollaria. Se on enemmän kuin mitä brändit Nike, Google ja Starbucks tuottavat yhteensä.

Joka vuosi 600 000-800 000 ihmiskaupan uhria kuljetetaan kansainvälisten rajojen yli, heistä 80 % on naisia ja lapsia. 50 % uhreista on alaikäisiä, uhrien keski-iän ollessa 12–14 vuotta. Vain 1-2 % uhreista pelastuu ja ainoastaan 1/100 000 ihmiskauppiaasta tuomitaan.

Joka 30. sekunti joku joutuu ihmiskaupan uhriksi.

We want to turn the lights on.

 -Henriikka

HUOM! BLOGI SIIRTYY 1.12. LÄHTIEN OSOITTEESEEN WWW.AAMUKAHVILLA.FI

13 kommenttia

 1. emm 16.11.2014

  Huikeeta että oot mukana tässä! todellakin tärkeä kampanja ja herättää keskustelua ihmiskaupan ja orjuuden voluumista. Lamppu menee varmasti kaupaksi!
  Iloitsen niin että hyvän mielen juttujen lisäksi tuot myös maailmanlaajuisesti isoja juttuja esiin.

  Vastaa
  • Henriikka 21.11.2014

   Nää on isoja juttuja. Sinänsä kampanjahan on pieni tuota mielentöntä myllyä vastaan, mutta pienestä se on aloitettava. Hyvällä asialla tässä ollaan.

   Olen ehkä aika huono politiikassa, mutta eettisyyteen on kova pyrkimys.

   Vastaa
 2. Johanna Koo 16.11.2014

  Ihana <3

  Vastaa
 3. Eve 16.11.2014

  Ihan mahtava juttu. Itestä tuntuu niin kamalan voimattomalta, kun on vaan yksi pieni ihminen kaikkien muiden joukossa, että osaako mitenkään vaikuttaa noin kamalan suureen ilmiöön. Ehkäpä se on pienestä aloitettava. :) ps. Olet niin kaunis tuossa videossa <3

  Vastaa
  • Henriikka 21.11.2014

   Pienestä se on aloitettava. Ei sille mitään mahda, ettei tuollaista voimaa vastaan pysty heti hyökkämään uskomattoman suurilla kampanjoilla. Voi kiitos sinulle.

   Vastaa
 4. Naava 17.11.2014

  En tiedä miksi mutta herkistyin tuolle videolle. En tiennyt todellakaan että ihmiskauppaa tapahtuu näin paljon vielä. Hienoa että olet osallistunut tähän projektiin<3

  Vastaa
  • Henriikka 21.11.2014

   Ei tiedä moni muukaan, en tiennyt minäkään hetki sitten. On hienoa olla mukana.

   Vastaa
 5. Marjaana 17.11.2014

  Wow mikä idea joltain kehittää tämmöinen! Mahtava ajatus ja eiköhän herätä keskustelua :)

  Vastaa
  • Henriikka 21.11.2014

   Erittäin luovaa, juuri oikeanlaista lähestymistä vakavaan asiaan. Puhalletaan yhteen hiileen.

   Vastaa
 6. mademoisellesaara 17.11.2014

  vitsin tärkeä aihe. hirveän suuria lukuja nuo ihmiskaupan uhrien määrät, en yhtään tienny!

  ootan innolla, että pääsen näkemään valmiit lamput ja ennen kaikkea että valot syttyvät!

  ps. hauskaa nähdä Sari Essayahin naama taas tuossa videolla, kun just olin viikko sitten kuvaamassa Saria eduskuntatalolla hahaa johan tässä nyt yhtäkkiä törmäillään

  Vastaa
  • mademoisellesaara 17.11.2014

   bongasin just Mikko Vaismaankin! vitsit mitä tyyppejä!

   Vastaa
   • Henriikka 21.11.2014

    Mikko Vaismaa on helmi!

    Ja kyllä, nuo luvut ovat aivan sairaita. Ei pysty edes käsittämään tätä maailman menoa. Aivan hullua! Ei tätä maailmaa lampunkehikoilla paranneta, mutta ainakin sen parantamisen voi aloittaa tästä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.