First date with London

Elämä on kyllä yks iso synttäripaketti. Lähden perjantaina yllättäen Lontooseen
ja vietän siellä aikaani urbaanisti haahuillen aina maanantaihin asti. Tää on silkkii. 
Oon ähertänyt viime päivät duunin kimpussa, ja pieni irtiotto arjesta ei voisi sattua parempaan paikkaan.
Matkasta kerron sen koittaessa paljon lisää, mutta ensin paljastus: 
En ole koskaan ollut Lontoossa.
Melkein pöyristyttävää, että olen jättänyt tällaisen suurkaupungin näin myöhäiselle vaiheelle, kun matkustelua on kuitenkin vuosien varrella kertynyt enemmän ja vähemmän.
Nyt tarvisin kuitenkin teiltä kaiken infon siitä, mitä minun kannattaisi tehdä. Aikaa on perjantai-illasta maanantai-iltapäivään, ja haluisin lunkin, boheemin, letkeen reissun Lontoon kaduille, kirppiksille ja kuppiloihin. Näen pitkästä pitkästä aikaa Ville-ystävää ja saan vetää röörit täyteen kaksikerroksisten bussien saasteita. Takaisin tuun tietenkin sellaisessa Geri Halliwell -mekossa.
Kauniita unia. Thamesin, Big Benin ja epämääräisten metroverkostojen kuvia.
Henriikka
Kuva: media-cache-ec4.pinterest.com

34 kommenttia

 1. annie 30.10.2012

  Oi vitsi pidä hauskaa ! Lontoo on kyllä mukava kaupunki, mutta suurimpia turistiräsiä kannattaa erityisesti vältellä lauantaisin – koko kaupunki on ihan sekasin. Käyn tosi harvoin Lontoossa, joten mitään ihmeellisiä vinkkejä mulla ei ole antaa. Toivon, että nautit reissustasi :)

  Vastaa
 2. Anita 31.10.2012

  voi en tiiä et kiinnostaako sua tällainen OLLENKAAN, mut Tate Britainissa on ihan mieletön näyttely menossa, tällainen kun Pre-Raphaelites. http://www.tate.org.uk/whats-on/tate-britain/exhibition/pre-raphaelites-victorian-avant-garde

  se ei oo mitään sellasta blaablaa-taidetta, vaikka ei modernia ja sellaista ookaan, mutta herranjestaas miten kaunista ja visuaalisesti vaikuttavaa. ite tykkäsin tositosi paljon! toi tuli ihan ekana mieleen. :))

  Vastaa
 3. Roosa 31.10.2012

  kannattaa käydä ainakin camden townissa ja portobello market notting hillissä oli aika kiva :-) oma eka (ja toistaiseksi ainoa) visiitti oli toissa kesänä ja aika paljon seurasin kaveriani, joka oli siellä au pairina, niin en oikein muista mitään paikkojen nimiä :-D thamesin varrella on kiva kuljeskella jos sää suosii ja muutenkin päämäärätön haahuilu on uudessa kaupungissa yleensä parasta :-) oxford streetin urban outfitters oli iso ja kiva. eipä muuta tule mieleen tähän hätään, mukavaa matkaa! :-)

  Vastaa
 4. Irina 31.10.2012

  sunnuntaina kannattaa mennä brick lanelle, siel on sunnuntaina markkinat ja vaikka mitä älyttömän hyviä ruokakojuja ja muita, liverpool street on lähin metroasema :-) lontoo on täynnä vaikka mitä ihanaa et kyl täältä tekemistä löytää! vois suositella vaik mitä, mut brick lanen lisäks voisin sanoo vielä et carnaby streetin lähistöllä on yks maailman söpöin teepaikka, camellia’s tee house jossa kantsii käydä jos on sieläpäin.
  hyvää reissuu! :-)

  Vastaa
 5. Velma 31.10.2012

  Tate Modern on ihan ehdottomasti nähtävä! Se rakennuskin on itsessään jo aika vaikuttava. Portobello Road oli mun matkalle tosi ihana lopetus. Koko sen paikan tunnelma on vaan sellanen asia, joka pitää kokea. En tiedä onko se yhtä mahtava marraskuussa, mutta ainakin kesän alussa nautin kovasti. Ja tykkäsin paljon siitä tavarasta, mitä ihmiset myi, vaikka se olikin vähän astetta kalliimpaa. Mutta niiden katselu oli ihan kivaa. Camden Marketilla voit toki käydä, itse vähän hermoheikkona ahdistuin siellä, kun joka kauppa myy kaikkea halpaa vähän halvemalla ja tavaran paljous on aika sanoinkuvaamatonta. Jos on kuitenkin tottunut kirpputorien häslinkiin, niin ei sen pitäisi ketään pelästyttää. Oxford Streetillä kannattaa katsastaa ne vähän isommat kirjakaupat ja tietty vaateliikkeet, joita Suomessa ei ole. Hyde Park oli myös tosi kiva, vaikka silloin keväällä vähän kylmä, niin oletan että se on taas vähän kylmä, mutta siellä oli mukava kävellä ja katsella muita ihmisiä, joiden mielestä on mukava kävellä.

  Vastaa
 6. neila 31.10.2012

  Lontoossa ei oo kirppiksiä Suomen tapaan. Sieltä löytyy kalliimpia vintage-liikkeitä, kuten Beyond retro, joka löytyy muun muassa jo mainitulta Brick lanelta. Mä luulen, että tykkäisit jo ehdotetuista Camden townista ja Portobello marketista (ja Notting Hillista muutenkin).

  Oxford street on varmaankin pakollinen paha ja siellä tietysti TopShop ja Primark (=helvetti). Sohosta tykkäisit kyllä varmasn, siellä on kivoja ruokapaikkoja. Mä luulen että tykkäät myös jo mainitusta Tate Modernista, joka on nykytaiteen museo. Mutta Lontoosta löytyy pikkugallerioita vähän joka puolelta, niin niihin vaan rohkeasti sisään.

  Jos ehtii ja on varaa niin kannattaa käydä kattomassa joku musikaali. Ja jos kiinnostaa niin sunnuntaina kannattaa mennä Hillsong Londonin serviceen Dominion theathreen.

  Siinäpä varmaan oleellisin ja eniten sun tyyppinen tekeminen. Puistot ois kivoja, mut ei ehkä enää tähän aikaan.

  Vastaa
 7. neila 31.10.2012

  Ja pakko sanoa vielä, että iltaisin kannattaa kävellä Thamesia pitkin (sitä puolta, missä on London eye). Siellä on ihanat valot, katutaiteilijoita, muusikoita, skeittausta..

  Vastaa
 8. Anonymous 31.10.2012

  London Eye kannattaa tsiikata! Sieltä o ihan huikeet näkymät! Jos museoista välittää niin Natural history museum on näkemisen arvoinen. British museumiin ei kannata lähtee, kun noin vähän aikaa on käytettävissä. Kuppiloista ja kirppiksistä en tiedä, kun en niistä matkustellessa ole yhtään kiinnostunut :)

  Vastaa
 9. Anonymous 31.10.2012

  Ehdottomasti kannattaa ostaa edulliset viimehetken liput johonkin musikaaliin!

  Vastaa
 10. Anonymous 31.10.2012

  Sä nyt sit missasit turhalla kiirehtimisellä ton nycin sukellusvenemetron…. – Umpssukkela

  Vastaa
 11. Marianna 31.10.2012

  Musikaalit on parasta Lontoossa. Kalliitahan ne on, mutta kun se reissu maksaa joka tapauksessa, niin ainakin yhteen kannattaa satsata. Ja katukioskeista saa lippuja halvemmalla. Ja päivänäytöksissä on usein parempi casting mutta ei aina. Suosittelin Billy Elliottia! Meidän perheellä toimi ainakin niin, että itkettiin esim. läpi väliajan. Leijonakuninkaat ja Phantom of the Operat jäi kakkoseksi.

  Vastaa
 12. MaiMami 31.10.2012

  Suosittelisin kans Camden Townia ja Portobello Roadia! Camden Marketin päämyyntipäivä on sunnuntaisin ja Portobello Road (Notting Hillissä siis, Notting Hill Gaten metroasemalla kannattaa jäädä pois:) on parhaimmillaan lauantaisin.

  Sitte myös Spitalfields Trade Market Lontoon itäosassa on kuuleman mukaan tosi hyvä, ilmeisesti se on kans samanlaista ikään kuin kirpputorimeininkiä mitä Portobello Road tarjoaa! Itsellä onki ollu tarkotuksena käydä tuolla jo jonkun aikaa…

  Jos taas sitten ihan oikeaa torimeininkiä haluaa kokea niin kannattaa käydä lauantaiaamuna tsekkaamassa London Bridgen lähellä oleva Borough Market. Perinteisistä Lontoon pubeista taas suosittelisin Nelson’sia, se on ilmapiiriltään mukava ja englantilainen ja siellä on hyvää ruokaa. :) Toisaalta, mikä tahansa pubi joka näyttää hyvältä ja jossa on ihmisiä niin on takuulla yhtä hyvä vaihtoehto kuin Nelson’skin, mutta itse tykkään siitä tosi paljon!

  Toivottavasti sulle tulee hyvä matka!

  Vastaa
 13. Crystal 31.10.2012

  Lontoo on ihana kaupunki ja täynnä nähtävää. Ite sanoisin että kannatta a aivan ehdottomasti mennä katsomaan joku musikaali, ne on ihan eri tasolla mitä suomessa ja niistä kannattaa maksaa mutta voin sanoa että ne on unohtumattomia. Itelle nää lontoon musikaali kokemukset on ollu yhtiä elämän parhaista kokemuksista!!! Suosittelen musikaaleja ihan kaikille, haluisin et kaikki kokis edes joskus elämässään lontoon sanoinkuvaamattoman teatterin. :)

  Vastaa
  • Crystal 31.10.2012

   The Lion Kingin olen käynyt kahdesti katsomassa ja rakastan sitä ihan hirveän paljon. Les Miserables, the Phantom Of The Opera ja Billy Elliot ovat kaikki kans todella hyviä. Huh kylmätväreet ajatellessakin:)

   Vastaa
 14. Jenna 31.10.2012

  DO: China Towniin syömään, Camdeniin lauantai/sunnuntai aamuna markkinoille ja ihastelemaan ihmisiä, illalla siiderille (ja fish and chipseille) aitoon brittipubiin, South Bankiin kävelemään iltavalaistuksessa, St James Parkiin ruokkimaan oravia..

  DO NOT: Mene Oxford streetille/Westfield ostoskeskukseen lauantaina, ihmismäärä jotain ihan hullua! ;)

  Vastaa
 15. Vööra. 31.10.2012

  En tiiä ootko jo kuullu tästä mut aattelin et tämmönen vois olla sun juttu ku luin jonku blogista :D
  http://eerikasblog.blogspot.it/2012/10/obey.html#comment-form
  4.11. asti näyttäis olevan tuo näyttely pystyssä :)

  Vastaa
 16. Anonymous 31.10.2012

  Mee iltasin kävelee Thamesille ihmiset ja näkymät jotain niin parhautta.Ja parhaat kuvat saat sighseeing-ajelulta

  Vastaa
 17. jo 31.10.2012

  Saako udella, etta missa pain tulet asustelemaan? Itse olen ehdoton Etela-Lontoolainem, mutta harva tanne eksyy niin kannattee keskustassapain kayda ainakin National Portrait Galleryssa, se on mun lemppari naista taidehommista. Jos kirpparintapasta kaipailet niin unohda taysin Beyond Retrot yms (paitsi jos on hulppea budjetti ja haluaa sellasta kamaa mika on kaikki muokattu samanlaiseksi trensimassaksi) ja etsi East End Trift Store. Taa lyotyy Whitechapelin tubeaseman kulmilta joku 10min kavely, mutta kannattaa kirjottaa osoitemuistiin tai oikeestaan printtaa tai piirtaa kartta, koska se on niin piilossa pikku sivukadulla, etta itekkin eksyn aina vaikka oon kaynyt miljoona kertaa :-D Aikamoinen aarreaitta, koska sinne ei todellakaan eksy jos ei tieda sen sijaintia. Hinnat pyorii siina 10-20punnan huippeilla joka on todella halpaa Lontoon secondhand asteikolla. Greenwich on kanssa paikkana tosi symppis, aika pieni vaan mutta sielta puistosta on uskomattomat nakymat. Ja toinen paras puisto on Hampstead Heath pohjosessa, sinne Parliament Hillille on hirvee kiipeaminen mutta taysin sen arvosta! Itse skippaisin taysin Camdenin, ei siina mestassa ole enaan mitaan jarkea paitsi jos haluaa kiertaa kauppoja joissa kaikissa myydaan samaa turistikraasaa ja feikkikenkia…Hyde Park on ihan kiva kylla, varsinkin sielta KEnsington Gardensin puolelta! Jos ulos haluttaa menna niin voin suositella esim. Amersham Armsia taalla New Crossissa ja Dalstonissa on aika hyvia mestoja esim. Shacklewell Arms ja kuulemma taa uus Birthdays on vahan sellanen Helsingin Beeffin tapanen juttu. Brick Lanekaan ei ole ihan entisensa (nainhan taa kapitalismi mennoo), mutta se sunnuntai market on kylla ihan jees. Hyvaa ruokaa ja siella on naita secondhand kauppoja kylla vaikka kuinka esim. Blitz ja Rokit on aika jees (tosin hinnatkin on vahan kitkeria). Jos leffaan haluis menna niin kannattaa tsekata Prince Charles Cinema, siella on klassikoita, quote-a-longeja, maratooneaja yms. joka makuun!

  Toivottavasti sattuu hyvat saat, on ollut ’vahan’ epavakaata taalla…|Laita viestia jos satut Etelassa asustemaan niin niitakin vinkkeja kylla loytyy! :)

  Vastaa
 18. Anonymous 31.10.2012

  Oon kyllä samaa mieltä ylläolevan kommentoijan kanssa! Camden on yliarvostettu, mieluummin kävisin juurikin Brick Lanella (et varmaan kauhean montaa päivää Lontoossa kuitenkaan ole?) ja Portobello Roadilla Notting Hillissä (joku kommentoija ehdotti jäämään pois Notthing Hill Gate pysäkillä, mutta Ladbroke Grove on lähempänä). Totuushan on, että Lontoo on viikonloppuisin aina täynnä, joten ruuhkilta tuskin tulet välttymään. Oxford Street on kuitenkin aika tappokamaa. Suosittelen käymään arkipäivänä, jos välttämättä haluatte! Itse nautin kävelystä South Bankillä Thamesin varrella, paljon ravintoloita ja näkee Lontoon perus nähtävyyksiä (mm. Shakespearin alkuperäisen teatterin (KAI???)), mutta ahdasta siellä on! Ainiin, ja sieltä saa aivan ihania kuorrutettuja pähkinöitä katumyyjiltä (makso muistaakseni 2 puntaa).
  Sohossa on hyvä yöelämä ja paljon ravintoloita etc. Chinatownissakin on kiva käydä, mutta se on loppujenlopuksi tosi pieni, eikä niin ihmeellinenkään.
  Hauskaa reissua!

  Vastaa
 19. Ei tätä kateuden määrää, Lontoo on kodikkain mesta minkä tiedän ja ikuinen rakkauteni. Mä kuulun kyllä ehdottomasti Camdenin faneihin ja suosittelen lämpimästi tuon kaupungin osan tsekkaamista!

  Vastaa
 20. Aada 31.10.2012

  Oi, mahtavaa ja kepeää reissua! :)

  Vastaa
 21. Anonymous 31.10.2012

  Yks aika tunnelmallinen ruokapaikka on Saint Martins in the fields -nimisen kirkon alakerrassa, Trafalgarin aukion laidalla, kulmittain National Galleryn kanssa. Äitini kuvaili ruokavalikoimaa trendikkääksi ja monipuoliseksi, siellä on myös kasvisvaihtoehtoja. Itse kyllä söin vain fish&chipsiä. ;D

  London passista saattaa olla iloa, jos käy paljon nähtävyyksissä, mutta esim. London Eyehin sillä ei pääse muistaakseni edes halvemmalla. Saimme myös huomata että jokaiseen paikkaa sillä pääsee vain kerran, ei siis kannata mennä myöhään illalla vaikka eläintarhaan ja ajatella tulevansa seuraavana päivänä uudelleen, koska silloin ei ole enää alennusta tiedossa.

  Vastaa
 22. ahle 31.10.2012

  Tuolla St. Martins in the fields -kirkossa on myös useita kertoja viikossa ilmaisia lounaskonsertteja, joihin voi piipahtaa lepuuttamaan jalkojaan ja nauttimaan kulttuuria.

  Vastaa
 23. Anonymous 31.10.2012

  Museot on suurin osa ilmaisia (ainakin pari vuotta sitten vielä oli) mikä oli ihan mahtava juttu muuten suht kallissa kaupungissa. Eli ne kannattaa hyödyntää. Myös Hyde Park oli jees sekä käppäily joenvartta. Kaupasta sai parasta suklaa-toffeejuomaa. Camden on ihan hauska mut muistan ite sieltä vaan sen että ostin halvat rihkama-aurinkolasit ja pidin koko ajan kameralaukusta kaksin käsin kiinni.

  Vastaa
 24. Anonymous 31.10.2012

  Hei mahtavaa!!! :DD Lontoo on älyttömän ihana kaupunki! :) itsekin lähden sinne kohta, joten matkailuvinkkejä otetaan vastaan! :D tosi kivaa reissua!

  Vastaa
 25. Hosuli 1.11.2012

  London Eye on perinteisistä turistijutuista paras, ehdottomasti kalliin lipun arvoinen. :) Ellei ole ihan kamala korkean paikan kammo. Muuta turistikohteet on aika pöljiä, esim. London Dungeon ja Madame Tussauds on todella blaaaaaaah.

  Brick Lane on just hyvä, sinne! Camden Market taas on musta vähän ikävä, niin paljon turhaa rihkamaa ja samat tuotteet joka kojussa. Mutta kai senkin voi kerran käydä tsekkaamassa, jos jaksaa. Primarkia ym. Oxford Streetin halpaliikkeitä en suosittele. Hirvittävä ruuhka ja vielä hirvittävimmissä oloissa tehtyjä vaatteita (hinnasta voinee päätellä paljon). Sen sijaan saman kadun American Apparel on kiva ja hyvä. :)

  Lontoo on niin siisti! Parhaat jutut on keskustan turistizonen ulkopuolella, kuten aika usein. Oikein mukavaa matkaa!

  Vastaa
 26. naria 1.11.2012

  Vaikka Lontoossa onkin ihan hurjan paljon nähtävää ja tehtävää, munkin on pakko hehkuttaa Lontoon museoita! Tate Modern vois olla ehkä kaikkein eniten sun juttu (ainakin näin sun blogin perusteella): valtava museo täynnä kaikkea mielenkiintoista, ja suurin osa näyttelyistä kuuluu normipääsylipun ”hintaan” eli eivät maksa yhtään mitään. Kannattaa kiivetä TM:n yläkertaan ja käydä siellä kahvilla/lasillisella, on meinaan hienot maisemat! TM on ihan Thamesin rannalla, Millennium Bridgen vieressä, joten siellä käymiseen on helppo yhdistää muitakin kohteita. :) Ihanaa reissua!

  Vastaa
 27. Anonymous 1.11.2012

  Camden down kandee tsekata! siel on kiva meininki:) ja vinkkinä, on ihanaa ostaa hedelmiä, ja mennä syömää thamesin ääreen! ja myös jos rahaa riittää, nii madame tussauds -vahakapinetti, sinne kannattaa mennä!:) ja muista käydä tsekkaas sherlock holmes baker streetiltä ;)

  Vastaa
 28. ella 1.11.2012

  kannattee tsekkailla Lontoon levykauppoja, aivan huikeeta. hmv on taivas, mutta myös Camdenissa ja Sohossa on kivoja levykauppoja :-) vinyyleitä löytyy kun mennee Hyde Parkin vieressä menevää BWroadia Notting Hilliä päin. Myös British Museumin matematiikkaosasto on aika kiehtova vaikkei matikasta tajuaiskaan :-)

  Vastaa
 29. Anonymous 1.11.2012

  komppaan kans muita ja sanon että mene ihmeessä katsomaan musikaali, billy elliot on niiiiiin sairaan upee ja hyvä ja liikuttava!! Camden on varmasti ehdottomasti sun mieleen ja ne kaikki ihanat kojut! suurimpaan osaan museoista on ilmanen sisäänpääsy joten niissäkin kannattaa käydä!! kannattaa selvittää muuten jokaisen päivän aamuna minne menee ja mikä tuubi (metro) menee sinne niin ei mee turhaa aikaa ihmettelemiseen! Leicester squarella on ihania kahviloita ja ravintoloita ja ulkona syöminen on Lontoossa halvempaa kuin Suomessa!! pidä hauskaa <3 Lontoo on mun suurin rakkauskaupunki ja pääsen ite vasta uudeksi vuodeksi sinne!

  Vastaa
 30. Anonymous 2.11.2012

  Tämä Geri Halliwell-lopetus sai kyllä hymyn huulille, kuvittelin nimittäin sut seisomassa lentokentällä sama mekko päällä samassa asennossa. :D Kiitos aamuni piristyksestä! En ole tänne aikaisemmin kommentoinut, joten sanompa nyt senkin että tykkään sun kirjoitus- ja vaatettyylistä valtavan paljon! Vaikutat mukavalta ja helposti lähestyttävältä tyypiltä. :)

  -Mymmeli

  Vastaa
 31. Anonymous 2.11.2012

  Oi, Lontoo on paras! <3 Museot on tosiaan ilmaisia, suosittelen ainakin Tate Modernia. Saint Martins in the fields- kirkko ja kryptassa oleva ruokapaikka on ihana :) Ylipäätään kannattaa kävellä (ja metroilla) ympäriinsä ja vaan nauttia Lontoon tunnelmasta :)

  Johanna

  Vastaa
 32. veera 3.11.2012

  Käy kattomassa leijonakuningas!! aivan huikee musikaali ja lavasteet ja kaikki. hmmm sitten oli lauantaisin(?) jossain jotkut markkinat :D tarkempia tietoja ei nyt muistin perukoilta löydy.

  Vastaa
 33. Henriikka 7.11.2012

  Haluisin niin superpaljon kiittää teitä kaikkia näistä vinkeistä. Tietenkään minireissullani en kaikkeen ehtinyt, mutta tallensit koneelle (ja jopa tulostin) joka ikisen vinkin ja varmasti käytän näitä myös ensi kerralla. Mahtavaa ihanaa kiitos. On mulla lojaaleja lukijoita.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.