Rokaten Treella

_MG_1303 kopio

Tampereella oli vielä lunta jäljellä (tai vähintään loskaa). Kangasalla vielä sitäkin enemmän, kunnon kasoja ja valkea lumipeite. Ei mitään kuivaa puuterilunta vaan keväistä ja litimärkää, mutta lumesta voidaan joka tapauksessa puhua. Helsingissä ei enää lunta näy ja onkin kiva käydä heittämässä heipat talvelle useammassa paikassa. Minä vähän luulen, ettei lunta ole enää pääkaupunkiseudulle tulossa, eikä Tamperekaan miksikään Korvatunturiksi ole enää muuttumassa alkaneesta hiihtolomasta huolimatta.

Keväiset kelit tuo keväiset vaatteet: sukkahousuissa ja farkunsävyisessä kauluspaidassa liihotellen mentiin. Niin hame, paita kuin mustat nahkakengätkin ovat kirpputorilöytöjä ja valkoisen origamilintukorviksen pujotin vasempaan korvaani tylsyyttä kompensoimaan. Yo Zenin lintu tuntui sopivan tällaisen sivistymättömän, asioita yleistävän naisen korvaan nyt, kun kiinalainen uusivuosikin alkoi.

_MG_1265 kopio
_MG_1289 kopio

Ilmassa on sellaista voitonriemua. Hyvänen aika, se on minusta kyllä aikamoinen suoritus aina jyrätä tämä talvikausi ja etenkin ne pimeimmät viikot kunnialla läpi. Tai jos ei kunnialla niiin ainakin keskinkertaisesti. Niin kuin edesmennyt ukkini uskoisi, saattaapi koittaa vielä takatalvi, mutta minä kyllä laitan panokseni kevääseen ja kevätpuroihin.

Onhan tässä jo taas rämmitty loskassa ja nuoskassa. Olisi edes ollut kunnon talvi. Ensi tammikuussa varmasti harkitsen taas, pitäisikö muuttaa pohjoisempaan, että talvea voisi häpeilemättä kutsua talveksi.

_MG_1294 kopio_MG_1241 kopio

Puhuimme viime viikolla töissä työkavereiden kanssa, että ystävälliset, armolliset, kiltit, kunnolliset, hyväkäytöksiset ja ystävälliset ihmiset ovat uusi musta. Näin ollen myös ystävällinen, armollinen maaliskuu on kovassa huudossa. D-vitamiinia mukanaan kantava maalis alkaa jo viikon päästä. Mitä vauhtia nämä päivät pyörivät, viikot vierivät.

Kahvia tekisi mieli, kuppi kevään kunniaksi.

– Henriikka

kengät, hame & paita / second hand, korvis / Yo Zen

3 kommenttia

 1. Hanna 24.2.2015

  No mutta olihan täälläkin kunnon talvi! Ainakin hetken aikaa. Joulun alla ja sitten tammikuun lopussa, enää en kyllä muista kauanko sitä kesti. Muistan vaan valtavat kinokset ja poskia nipistävän pakkasen.

  Ps. Peukku asun korkealle kierrätysasteelle!

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   No oli ihan hetken verran, muutama kunnon pakkasviikko. Mutta en minä talveksi vielä paria viikkoa kutsu hih.

   Ps. Kiitos! Siihen pyritään.

   Vastaa
 2. […] Turkoosi, kulunut isän vanha college 2. Ruskea kirppikseltä löydetty nahkahame 3. Musta Twist & Tangon […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.