Teurastamo, tulevaisuuden toivo.

Tiedättehän Teurastamon? Kaupunkilaisten valloittama nostalginen alue lähellä Sörnäistä.

”JATKUVASTI RAKENTUVA, PYSYVÄSTI KESKENERÄINEN, VALMISTAKIN PAREMPI JA ENEMMÄN KUIN OSIENSA SUMMA!

Sitä on Teurastamo. Teurastamo rakennettiin vuonna 1933 Helsingin kaupungin teurastuslaitokseksi. Viime vuosina tukkukaupan käytössä olleet rakennukset muodostavat uniikin kokonaisuuden, joka vallataan vaiheittain kaupunkilaisten käyttöön. Historiallisia tiloja remontoidaan vähitellen uutta elämää varten ja spontaani kaupunkikulttuuri elää tukkukaupan kuhinan keskellä vielä usean vuoden ajan.

Ensimmäiset ravintolat ja myymälät ovat jo aloittaneet toimintansa ja paratiisiomenapuiden katveessa on järjestetty paljon iloisia ja omintakeisia tapahtumia.”

IMG_2186 (kopio) IMG_2192 (kopio)IMG_2189 (kopio)IMG_2237 (kopio)

Kävin lauantaina paikan päällä, sillä siellä vietettiin ”Teurastamon parhaat” -tapahtumaa. Alueen vallanneet yrittäjät esittelivät tuotteitaan, tilojaan ja toimintaansa ja ruokakiskoista sai halvalla kokeiluannoksia. Lapset luisteli pihan jäällä ja meininki oli hyvä.

Jotenkin tuli sellainen olo, että Teurastamolla on vahva tulevaisuus. Jo nyt alue on saatu hyvään kondikseen ja silti vielä kaksi kolmasosaa kaikesta potentiaalisesta tilasta on tyhjillään. Mitä kaikkea voi vielä tapahtuakaan, damdidamdamm. Hyvä kansa,  ottakaa   otetaan tila haltuun.

IMG_2199 (kopio) IMG_2206 (kopio) IMG_2210 (kopio) IMG_2214 (kopio) IMG_2219 (kopio) IMG_2220 (kopio) IMG_2227 (kopio)IMG_2230 (kopio)

Teurastamolle rantautuneita toimijoita ovat muun muassa kiinalaista ruokaa valmistava Ho’s Food, tuorepastan asiantuntija Pasta Factory Finland ja luomuruokaa myyvä Makumaku. Itse menetin sydämeni pienelle Jädelinö-jäätelötehtaalle, jonka antimia aion nauttia ensi kesänä runsaasti.

Toimitilansa saaneiden yrityksen lisäksi Teurastamolla järjestetään myös paljon tapahtumia (toivottavasti tulevaisuudessa vielä enemmän) muun muassa Maalaisten joulutori ja Helsinki Night Market. Omat tuottajansormet alkoivat syyhytä (hyi, mikä sana), kun mietin kuinka hyvin tila sopisi kesäisiin pihakirpputoreihin kera pienten bändien ja katusoittohengen.

IMG_2243 (kopio)IMG_2253 (kopio) teurastamo7IMG_2275 (kopio) IMG_2278 (kopio) teurastamo1 teurastamo2teurastamo4 teurastamo5 teurastamo6

Olin aiemmin vieraillut Teurastamon keskiössä, Kellohallin ravintolassa, ja viettänyt siellä eräitä pikkujoulujakin. Toivoisin kuitenkin ihmisten löytävän myös ympärillä olevat toimijat. Jos täyttäisin lähivuosina pyöreitä, viettäisin syntymäpäiväkekkerini jossain alueen pienemmistä toimitiloista.

Kiva paikka, hyvät kehitysnäkymät. Ei liikaa yritystä, vaan aitoa tekemisen meininkiä.

– Henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.