Sata syystakkia, yksi talvitakki

Talvi on jees, mutta ulkovaate-pukeutuminen suhteellisen tylsää. Kaappeihin ei mahdu miljoonittain talvitakkeja ja muutenkin sitä usein turvautuu heittämään se lämpimimmän toppiksen päälle ja that’s it. Sitten sitä valitellaan kylmän kauden läpi, kun joutuu ain käyttämään sitä samaa takkia. Se on ehkä suomalaisten pukeutujien ongelmakin: kevät- ja syksytakkeja löytyy hurumykke! Ehkä kymmenittäin. Ja niiden lisäksi kaapista löytyy se yksi, parhaimmassa tapauksessa jopa kaksi, takkia koko pitkän talven ajaksi: ”koska talvi on se ohimenevä vuodenaika, kyllähän sen vääntää yhdellä hyvällä läpi.”

Mutta hyvänen aika, talvihan kestää huh huh melkein puolet koko vuodesta. Vaikuttaisi ilmastonmuutos tai ei, niin talvea on sitkeästi ainakin se neljä kuukautta. En tarkoita, että sitä tarvitsisi hamstrata syyttä suotta kilopäittäin talvirättiä kaapin pohjalle. Ei, ei ei, mutta jos se kerran saa mielen matalaksi, että joutuu aina vetäisemään niskaan sen tutun takin, niin kannattaahan sille vaikka alennusmyynneistä hankkia muutama kiva kaveri. Ja säästää vaikka sitten niissä kevät- ja syksytakkien ostossa sen sijaan.

Olen iloinnut suuresti takkiuutuudestani. Se on ollut lämmin ja sopivan pitkä. Kaikki huivit tuntuvat sopivan ja mustien villakangastakkien sijaan tämä on luonut päivääni riemua pelkällä värillään. Huppuhuivini on myös ollut oiva kaverini nyt pimeinä ja kylminä aikoina. Lumisateen pyryttäessä pääsen aina turvaan huivini suojiin. Takin alle voi rakennella vaikka minkämoisia kerroksia: Tällä kertaa mentiin merimies-meiningeissä, kun Porin kirpputorilta löytynyt raitapaita sai ensiesiintymisensä sinisen villatakin kanssa.

Ehkä ulkovaatteet ovatkin ihan jees, kun keskittää ajatuksensa niihin,
eikä siihen ulkona jylläävään myrskyyn.
Henriikka
takki/H&M, huivi/Monki, villatakki, kengät, lapaset ja raitapaita/kirppis, pökät/Carlings

19 kommenttia

 1. Camilla 24.1.2012

  vooi, tosi sulonen toi takki ! ja toi on niin totta, onneks itselle tuli äsken monkin paketissa uus talvitakki jihuuu c:

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2012

   Hey onnea uudelle talvitakille! Sun pitää pitää sille juhlat!

   Vastaa
  • Camilla 25.1.2012

   hmm ainakin teekutsut tai mehukestit voisin järkkäillä !

   Vastaa
 2. Anonymous 24.1.2012

  Kerroit ostaneesi Eurokankaasta teidän häihin pitsinauhaa, muistatko yhtään sen metrihintaa?:)

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2012

   Voi että, kertoisin jos muistaisin. Sen verran osaan sanoa, että kaikille 120 vieraalle kun pyöräytti pitsit servetin ympärille, niin se kustansi 51 euroa. Mutta servettirenkaista olisi voinut tehdä pikkuisen kapeammatkin.

   Vastaa
 3. mymmmeli 24.1.2012

  oon poikkeustapaus, mul on about yheksän talvitakkia, kaikkiin tilaisuuksiin ja kaikissa väreissä ja kuoseissa! en tajuu itekään miten niitä on niin monta, mut hyvä vaan. just täydensin varastoa Lontoosta löytyneellä söpöydellä ja myönnän nyt et talvipalttoot on kai mun heikkous siinä missä kengät toisille. mut oikeassa olet että piristää talvea hurjasti ku jaksaa vähän panostaa ja on jotain kivaa päällepantavaa :)

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2012

   MITÄÄÄ! huh huh mikä toppatakki-nainen. Saanen udella, mihin sä saat ne kaikki mahtumaan? Mutta se on hyvä, jos saat iloa talveesi noilla.. Ehkä munkin pitäisi siis ryhdistäytyä!

   Vastaa
 4. Roosa 24.1.2012

  mulla on kyllä toisinpäin, talvitakkeja jopa kolme ja syys/kevätsellaisia ainoastaan YKSI! (joo, en tajua itsekään…) tosin käytän lähes aina sitä yhtä ja samaa talvitakkia kun se on paras, heh! :–)

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2012

   No mutta jos on suosikit, niin turha niistä on siirtyä kehnompiin. Ja mistäs minä muka suomalaisten yleistä mielipidettä tiedän. Voihan se olla, että keskimäärin se onkin juuri se yksi syystakki, mitä ihmisillä on. Elän ehkä liiaksi materialismin keskellä?

   Vastaa
 5. Anonymous 24.1.2012

  Pakko tulla muistuttamaan, että ihmiset joilla on kymmenittäin takkeja ovat varmasti vähemmistö. Itse opiskelijana omistan kolme takkia. Yhden toppatakin joka on ostettu n. 6 vuotta sitten alennusmyynnistä ja josta en ole koskaan pitänyt, yksi trenssi joka on sekin palvellut jo kolmisen vuotta ja haalistunut ja ikävä kyllä hieman pieneksi jo jäänyt, ja coretex-takin jota käytän ympäri vuoden, lähes jokapäivä jo kolmisen vuotta (sekin alennuksesta ostettu n100€ mutta rakastin sitä silloin ja nyt).

  mutta, kivan punainen villakangastakkisi on :)

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2012

   Kiitos kommentista ja maan pinnalle palauttamisesta. Ehkä kymmenen oli hivenen liioittelua, vaikka täytyykin myöntää, että minulta kymmenisen löytyy. Vaikka opiskelija olen itsekin. Niiden keskihinta tosin on ehkä 3 euroa, kirpputorilta kun suurin osa on löytynyt. Ja arvostan kyllä sitkeyttäsi takkien kanssa ja iloitsen että kahden ei niin mieluisan rinnalta löytyy se ihana coretex!

   Vastaa
 6. Vuokko 24.1.2012

  Raitapaitas ja villatakki on yhdistelmä jonka toivoisin olevan suoraan mun kaapista! Ihanan näkönen ja hieno löytö =)

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2012

   Kiitos kovasti! Kyllähän noita mummojen vanhoja raitapaitoja löytyy, etsimään vain!

   Vastaa
 7. Anonymous 25.1.2012

  Just tuota samaa oon harmitellut jo pidemmän aikaa, mulla on ollu tasan kaks talvitakkia, joita sitten oon joutunu kattelemaan päivästä toiseen. Hyvin kyllästyttävää. Niinpä ilahduin suuresti, kun eilen löysin kirppikseltä mustan, kalanruotokuvioisen, kasarin villakangastakin eurolla.:-D Kannattaa käydä tsekkaamassa Samaria-kirppikset, ainaki Sturenkadulla kaikki vaatteet eurolla, nam.;-) Terv.Monsku

  Vastaa
  • Henriikka 25.1.2012

   Voi että kuulostaapa kirppislöytösi unelmalta! Ja joo oonkin käyny koulumatkallani joskus tuolla Samariassa, itse asiassa aika useinkin, ja on kyllä mieletön mesta! Kaikki vaatteet eurolla on ihan käsittämätön, mutta paras.

   Vastaa
 8. Minja 25.1.2012

  Tuo sun takki on ihan hurrrjan ihana! Oon etsinyt punaista villakangastakkia jo vuodesta en edes muista enää, mutta mistään ei koskaan löydy. No, ehkä vielä joskus.

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2012

   oivoi sun olisi pitänyt luottaa perinteisestäkin perinteisempään hennesiin, sieltä minä tuon nappasin! Ja voihan noita vielä löytyä. Käy ihmeessä kurkkaamassa.

   Vastaa
 9. Anonymous 27.1.2012

  Voi että tää sun blogi on kiva! Ehkä paras osa siitä on teksti, siis se miten kerrot asioita ja varsinkin kaikki hassunhauskat lempinimet/lyhenteet/kiertoilmaisut mitä keksit sanoille ja asioille. Vaikka kaikki jutut ei oiskaan ihan just ajankohtasimpia mulle, niin luen ne kaikki silti ihan vaan siks kun sun juttuja on niin kiva lukee (: Monta kertaa on päivä piristynyt sun blogia lukemalla, joten kiitos!

  Vastaa
  • Henriikka 28.1.2012

   Musta on ihan tosi kiva kuulla palautetta just ’tekstistä’. Koska tykkään just tosi kovasti kirjoittamisesta ja mulle on tärkeetä, että teksti on hyvää. Että sitä on miellyttävä lukea. Niin monissa blogeissa on superkuvat ja sitten teksti täynnä virheitä ja muutenkin kankeaa. Että kiitos, hymyilyttää että oon onnistunut edes jossain!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.