Elämäni ensimmäistä kertaa Norjaan

geiranger

Huomenna iltapäivällä alkaa teaser-lomani. Tarkoitan sillä kolmen vapaapäivän ja juhannusperjantain muodostamaa lomapätkää, jolla keulin kuukauden etuajassa ennen varsinaista kesälomaani. Vajaa viikon juhannusreissu kesäkuun päätteeksi tekee varmasti eetvarttia (En voi uskoa, että kirjoitin noin. Eetvartti, yäh. Hävetti heti).

Kun väitän lähteväni elämäni ensimmäistä kertaa Norjaan, niin valehtelen vähän. Oikeasti olin siellä vuoden ikäisenä. Opin istumaan siellä syöttötuolissa. Mutta enhän minä sieltä mitään muista, joten pidetään tätä tulevaa nyt kuitenkin ensimmäisenä.

Lähdemme appiukon autolla Jannen, Jannen siskon ja hänen miehensä kanssa. Suuntana on Geiranger ja kauniiksi kehutut vuonot. Takapaksiin pakataan teltat, saappaat ja nokipannu. Ehkä lonkkari, jotta voi välillä hypätä autosta pois ja vähän kruisailla. Kaikille päiville on luvattu täysin epämääräistä ja vaihtelevaa säätä. Lämpötila liikkuu nollasta kahteenkymmeneenviiteen. Antaa tulla vaan kaikki taivaan merkit! Aion rakastaa Norjaa silti.

Kunhan pääsen kanoottiin, niin kaikki odotukset on täytetty.

-Henriikka

Kuva: Historiske bilder

16 kommenttia

 1. G 20.6.2016

  Moroooo!!!! Nauti!! Ehkä kaunein paikka maan päällä

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   Norja on <3! Miten voikaan olla niin kaunis maa.

   Vastaa
 2. oonazofia 21.6.2016

  äääääää kateus-maximus!!! Unelmana ois päästä Norjaan patikoimaan ja telttailemaan (ja myös vähän lonkkaroimaan :D). Pitäkää hurjan hauskaa ja nauttikaa älyttömistä maisemista!

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   Kokeneena (noot!) Norjankävijänä voin suositella erittäin lämpimästi. Aivan kreisin hieno paikka. Kunpa pääsisi taas pian uudestaan.

   Vastaa
 3. Heini 21.6.2016

  Epävakaasta säästä huolimatta Norjan luonto on UPEA! Ja sehän on vaan pukeutumiskysymys, miten sääoloihin varautuu. Juhannuksen jälkeen lähden itse tien päälle, suuntana Manner-Euroopan pohjoisin kohta, eli Nordkapp, sen jälkeen Halti sekä Lofootit. Eli Norjaan olen itsekin suuntaamassa ja odotan sitä ihan mielettömästi! Teltta ja trangia on mukana, myös hullu määrä hyttysiä karkottavia tarvikkeita. Tavoitteena on testata läpi kaikki OFF! -sarjan tuotteet…

  Ihan mahtavaa reissua sulle Norjaan! :-)

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   Paljon paljon kiitos näin jälkikäteen. Rakastuin Norjaan aivan täysillä. Ja oot aivan oikeassa, hyvät varusteet ja oikea asenne on parhaat tavat varautua vaihteleviin sääolosuhteisiin.

   Toivottavasti sun reissu oli yhtä onnistunut kuin meidän!

   Vastaa
 4. Sape 21.6.2016

  Norja on aina ihana, satoi tai paistoi. Kun kerran menet, menet aina. Viime vuonna jo kaksi reissua, montakohan tänä. Laita pliis paljon kuvia blogiin! Ihanaa matkaa.

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   Norja tsekattu ja upeaksi todettu. Ja kuviakin olen laittanut blogiin, toivottavasti ei ole mennyt sinulta ohi. Meidän reissu oli aivan huippu. Norjaan pitää päästä uudestaan ja äkkiä.

   Vastaa
 5. Jasmiina 21.6.2016

  Oon niin kateellinen! Oon jo pitkään haaveillu reissusta Norjaan, mutta vielä ei ole ollut budjetti siinä kunnossa. Joskus vielä minäkin! Ihanaa reissua teille :)

  http://jvsmiina.blogspot.fi/

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   Voin lämpimästi suositella Norjan reissua sinulle! Ja budjettikaan ei tarvitse olla aivan valtaisa, jos on valmis tinkimään esimerkiksi hotelliöistä. Vaikka Norjassa onkin kalliimpaa kuin Suomessa, niin eroa on minun mielestä usein hieman liioiteltu. Pidetään peukkuja, että sinunkin tie johtaisi lähitulevaisuudessa länteen :-)

   Vastaa
 6. ElisaV 21.6.2016

  Kiva, että pääset Norjaan, vaikka ette kuitenkaan meille tänne pohjoiseen päätyneet :) Ihana vaellusilma sellainen +10. Toivottavasti aurinko pilkahtelee.

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   Kiitos kommentista Elisa. Meidän Norjan matka oli erityisen onnistunut niin sään kuin kaiken muunkin osalta.

   Toivottavasti vielä joku päivä sinne pohjoiseenkin päin! Norja jäi kutkuttamaan niin, että tekisi mieli koluta sen jokainen kaunis kolkka.

   Vastaa
 7. Turhautunut 22.6.2016

  En kestä tätä, ettei kuulumisia tule aikajanan mukaisesti..

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   Heippa,

   harmillista kuulla tällaisesta turhautumisesta. Toivottavasti päädyit lukemaan erään juttuni, jonka lopuksi vastasin kommenttiisi. Kopioin kirjoittamani vielä tähän, jos sinulta se sattui menemään ohi:

   ”Valitettavasti tämä kesä taitaapi olla sellaista aikaa, että olen milloin missäkin ja välillä vähemmän tavoitettavissa. Tällä hetkellä istun Ruotsin ja Norjan rajalla jonkun kauppakeskuksen aulassa kirjoittelemassa. Toivon mukaan kirjoitukset ilahduttavat, vaikka eivät kronologisesti aina tipukaan. Ja ajantasaisia kuulumisia haikailevien kannattaa suunnata seuraamaan Snapchatiin tutulla nimimerkillä ”aamukahvilla”.”

   Mielelläni kirjoittelisin itsekin asioista siinä järjestyksessä kun ne ovat tapahtuneet, mutta valitettavasti se ei aina käytännössä ole mahdollista. Toivottavasti olet kuitenkin pomppivasta aikajanasta huolimatta edelleen linjoille. Mukavaa syksyä sinulle :-)

   Vastaa
 8. sini 23.6.2016

  Geiranger on kyllä uskomaton, laivalla mereltä vuonoa pitkin matkakin sinne on jo mieletön.

  Myös
  http://www.imdb.com/title/tt3616916/

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   Geiranger oli niin kaunis, että sydämeen sattui. Ihan uskomaton paikka. Sinne palaa mielellään joku päivä takaisin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.