Izzyiana Suhaimi

Olen huomannut ongelman itsessäni liittyen taiteen katseluun, analysoimiseen ja tarkasteluun. Ja uskoisin sen löytyvän myös muutamasta muusta väsäilyhenkisestä, ketään sen kummemmin syyttämättä. En muista missä kuulin seuraavan lauseen joitain viikkoja sitten, mutta se vaikutti minuun syvästi. Lause meni kutakuinkin näin: ”Emme enää pysty nauttimaan taiteesta, kun rupeamme heti alitajuisesti puimaan, kuinka voisimme luoda itse samanlaisen”. Tämä on itselleni suuri muuri taiteen kanssa. Kun menen gallerioihin, alan tarkastella tekniikoita ja pohtia, kuinka voisin soveltaa niitä omiin juttuihini. Kun näen designerin tekemän korun, alan käymään päässäni keskustelua, että voisinko ostamisen sijaan väsäillä jotain samankaltaista. 
Tietysti terveissä rajoissa on hyvä pohtia, että olisiko minusta itse tekemään ja näin säästämään useamman pennin. Ja totta kai muista saa kerätä inspiraatiota ja vaikutteita. Mutta jos taiteesta ja käsityöstä nauttiminen menee siihen, että teoksiin ja luomuksiin uppoutumisen sijaan ajatukset kulkee vain oman navan ympärillä, niin ollaan ongelman äärellä. Työstän aktiivisesti prosessia oppia nauttimaan muiden tuotoksista ilman takaraivossa hyrräävää oravanpyörää. Nämä singaporelaisen taiteilijan Izzyiana Suhaimin luomukset olkoon ensimmäinen kunnon harppaus parannukseen. 

Kiitos tästä elämyksestä. On vain yksinkertaisesti helpompaa, kun vain rehellisesti toteaa,
että aina löytyy joku, joka osaa sinua paremmin.
-Henriikka

22 kommenttia

 1. Roosa 29.8.2012

  siis HUH HUH, aivan IHANIA nämä!! (ja tunnistan myös itsestäni tuon, ”osaisinkohan itsekin”-ajattelun toisinaan… :// )

  Vastaa
 2. Peeta 30.8.2012

  Kauniita, ja ihana idea. :) Ja saahan sitä silti näiden jälkeen vähän ommella omiin piirroksiin, eikös vaan? ;–D

  Vastaa
  • Henriikka 1.9.2012

   Todellakin. Ehkä vähän itsekin aion, kaiken tämän saarnan jälkeen hih.

   Vastaa
 3. Jemina 30.8.2012

  Tero Kartastenpää puhui aiheesta Trendin kolumnissaan! Sai kyllä minutkin miettimään, olen yrittänyt opetella toisenlaiseen lähestymistapaan, oli kyse sitten blogiteksteistä tai teoksista gallerian seinillä.

  Vastaa
  • Henriikka 1.9.2012

   KIITOS. NIINPÄ OLIKIN! GREAT että joku tajusi. Häiritsikin, että mistähän maailman kolkasta minulle on nyt syötetty näitä mielipiteitä.

   Vastaa
 4. Nunnukanuu 30.8.2012

  Oi miten kauniita! Mulla oli aikoinaan periaate etten ostanut mitään vaatteita (siis semmoisia ei-välttämättömiä) mitkä olisin voinut itsekin tehdä. En kyllä ikinä tullut tehneeksi niistä mitään, mutta säästin aikaa ja rahaa…

  Vastaa
 5. Korvistyttö 30.8.2012

  word. tuo kartastenpään kolumni pisti kyllä minutkin tajuamaan, että oon huono nauttimaan taiteesta ajattelematta, että osaisinpa minäkin. ja nuo kuvat on mielettömän kauniita. ja joo, herättivät niitä nimenomaisia soveltamisideoita.

  Vastaa
 6. susa 30.8.2012

  wau, tosi upeita! varsinkin tuo toinen teos, selkäpuolelta kuvattu nainen. voisin kattella sitä vaikka kuinka pitkään!
  ja kyllä, huomaan tekeväni itse tuota samaa, enimmäkseen korujen kanssa. mietin todella usein, että tuohan olisi helppo tehdä itsekin, miksi siis ostaisin sen kaupasta.

  Vastaa
 7. K E R T T U 30.8.2012

  Oho, onpas todella upeita ja inspiroivia kuvia!

  Vastaa
 8. Aada 30.8.2012

  Onpa veikeitä luomuksia!

  Vastaa
 9. karoliina 30.8.2012

  kivan näköisiä teoksia!

  Vastaa
 10. katja 30.8.2012

  Pakko myöntää kun joskus nää booooooom!:sta bongasin, olin heti miettimässä että miten ois kiva itekin kokeilla jotain samantyylistä. Pitäs oikeesti opetella nauttimaan vaan näkemästään eikä aina käynnistää pientä aivoriiheä pään sisällä kun näkee jotain omaa silmää miellyttävää.

  Vastaa
 11. Ida 30.8.2012

  Ovat todella kauniita. Itsekin tullut tuota harrastettua, mutta pakko myöntää, että nuo ovat kyllä iiiihan omaa luokkaansa. Järjettömän hyviä! :))

  Vastaa
 12. Anonymous 30.8.2012

  Joku on sanonut että on olemassa kahdenlaisia esikuvia: toiset on sellaisia että tuntuvat olevan sky high, täysin saavuttamattomissa, niitä katsoo kunnioittavasti niska vääränä sopivan etäisyyden päästä.

  Mutta sitten on niitä toisia, myös äärimmäisen taitavia ja lahjakkaita, joista tulee heti olo että hei, minäkin haluan, minäkin voisin! Jostain syystä heidän taiteellisuutensa ei lannista eikä lamauta vaan päinvastoin innostaa, sytyttää, herättää, riehaannuttaa, antaa vahvan vision, suunnan, lähteä itsekin mukaan leikkiin…!

  – Innostettu

  Vastaa
  • Henriikka 1.9.2012

   Tää on kyllä hyvä pointti. Ikään kuin vasta-argumentti, muttei kuitenkaan. Just niin, että toisaalta: miksikä sitä ei voisi sitten ottaa taidetta vastaan inspiroivana voimana eikä ainoastaan kaukaisena estetiikkana?

   Vastaa
 13. Anonymous 30.8.2012

  Et ole yksin… :D

  Tosi hienonnäköistä taidetta, erilaista ja kaunista.

  Vastaa
 14. Camilla 30.8.2012

  oooh, noi on upeita..

  Vastaa
 15. Hosuli 30.8.2012

  Superhienoja! Mun ei tarvi miettiä, miten noita tehdään, kun en osais kuitenkaan. :D

  Vastaa
 16. Aino 30.8.2012

  Samainen ongelma löytyy lähestulkoon kaikilta, minut mukaanlukinen. Nyt olen päättänyt, että harjoittelen. Harjoittelen oman tyylin, piirrän ja maalaan kuvia lehdistä ja valokuvista, niiden ihmisiä, asioita, värejä jne., jotta opin tekniikkaa ja opin huomaamaan oman tyylini. Inspiroitua saa ja kuuluukin muiden töistä, täysin samanlaista jäljen ei kuitenkaan tarvitse olla. Suhaimin työt ovat upeita!

  Vastaa
 17. Anonymous 31.8.2012

  Sullahan oli heti seuraavassa postauksessa tuo neljännessä kuvassa esiintyvä kampaus.. ;)

  Vastaa
  • Henriikka 1.9.2012

   EI OO TOTTA. hauskaa, niinpä onkin! (Ehkä tää taiteilija onkin matkinut mua..)

   Vastaa
 18. Henriikka 1.9.2012

  Heipodei ja ihanaa, että niin moni innostui ja inspiroitui tästä. Ja kiitos muistutuksesta, Trendin Terohan se minulle omia mielipiteitään syötti, ja minä tietysti vastaanotan ne ilman sen kummempaa suodatinta. Haha. Mutta siis todella, nautitaan taiteesta välillä ihan sellaisenaan, muttei unohdeta että toki siitä saa myös inspiroitua. Onhan taide myös aikaansaava voima, ja saakin olla.

  Voin vain kuvitella, kuinka moni on napannut neulan ja lankan pieneen käteensä ja vähän taiteillut…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.