Musiikkiuutisia: Kaksi kovaa kokoonpanoa

Minulla on paljon taitavia musiikkoystäviä. Jostain syystä elämä vain on sattunut tipauttumaan polulleni kivoja kavereita, jolla on myös laulun, soiton tai joku muu musiikillinen lahja. Lähiviikkoina olen ollut heistä erityisen ylpeä, sillä parinkin toverin orkesteri on julkaissut jotain uniikkia koko maailmalle ja kumpainenkin kaiken lisäksi debyyttinsä. Älytöntä duunia tyypit, jatkakaa. Keep up the good work ja sitä rataa.

Ensimmäinen kokoonpanoista, Lake Jons julkaisi debyyttisinglensä tänään. Kipale nimeltä ”I come clean” tuli ulos aika päräyttävällä videolla, sopivasti söpöillen, niin kuin pojilla on tapana. Enkelikiharat liehuu tuulessa ja parransängen lähikuvaakin löytyy naiskatsojille. Huom! Suositan katsomaan Vimeon tai Youtuben kautta vähän suuremmin, kuin tästä kapeasta bloginäkymästä.

”Lake Jons on helsinkiläinen kolmen ystävän muodostama yhtye, joka julkaisee debyyttisinglensä I Come Clean tänään. Trio sai alkunsa laulajakitaristi Jooel Jonsin sooloprojektina. Bändi Lake Jonsista tuli puolivahingossa, kun yhtyeen tuleva kitaristi Jaska Stenroth ehdotti Jooelin projektille keikkaa kotibileissä. Esityksen aikana rumpali Mikko Pennanen säesti spontaanisti yhden kappaleen ja vakuutti Jooelin ja Jaskan erinomaisuudellaan.”

Lake Jons keikalla:

17.4. Kuudes linja, Helsinki (+ Iisa)
24.4. Telakka, Tampere (+Iisa)
25.4. Dynamo, Turku (+ Iisa)

www.facebook.com/lakejonsmusic
www.gaea.fi/booking/artist/lake-jons

 

Toinen erityismaininnan ja virtuaalihalin ansainnut orkesteri on musiikilliselta anniltaan aika erityylinen, ulkoisilta avuiltaan yhtä kaunis ja karismaattinen. Tilhet, pajut ja muut on suomalainen yhtye, joka työstää parhaillaan debyyttialbumiaan, joka julkaistaan tämän vuoden aikana.

Ei heitä suotta verrata muuan Ultra Brahan tai sen jälkeläiseen, Skandinaaviseen musiikkiryhmään, yhtymäkohtiahan löytyy nimestä saakka. Toisaalta omaa juttua löytyy niin raudanvarmasti, ettei kopioimista tarvitse pelätä. Solistin lauluääni on mukavan tavallinen, siitä minä pidän. Uskon, että tälläkin poppoolla on mahdollisuudet kivuta vaikka miten korkealle, jos he vain sitä itse tahtovat. Nokkelaa, rohkeaa, kotimaista.

Tilhet, pajut ja muut keikalla:

5.3. Tavastia, Helsinki
11.3. Semifinal, Helsinki
25.4. Korjaamo, Helsinki (+ Anna & Juha Duo)

www.facebook.com/tilhetpajutjamuut
www.youtube.com/user/tilhetpajutjamuut

Niin minulla vaan on lahjakkaita tovereita.
Vielä en ole kumpaakaan porukkaa nähnyt livenä, täytyy korjata asia ensitilassa.
Ylös, ulos, keikalle.

No, mitä piditte?

– Henriikka

10 kommenttia

 1. Kaisa 26.2.2015

  Puuhevonen on jännä kappale, mä kuulin sen just eilen (tai toissapäivänä) muistaakseni radio Novalla! Se on jo siis radiosoitossa! Ja tykkään siitä, koska se ei perinteinen rytmiltään, melodialtaan taikka riimittelyltään! Eli ytimekäs vastaus kysymykseesi: pidin!

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Ai se on jo radiosoitossakin, vouvouu miten kiva juttu. Jotenkin tavallinen kuitenkin erilainen, hyvä just tuollaisena.

   Vastaa
 2. Lalla 26.2.2015

  Tykkäsin molemmista, Lake Jonsin musiikkivideo on tosi hieno! Ja vaikka oon yleensä tosi valikoiva suomenkielisen musiikin suhteen niin toi Tilhet, pajut ja muut kuulosti silti hyvältä, pitääkin seurata bändiä tarkemmin :-)

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Tuo musiikkivideo on todella aivan spesiaalia tekoa. Pakko nostaa hattua koko työryhmälle.

   Vastaa
 3. Suvi 26.2.2015

  Lake Jonsin biisi oli tosi hyvä ja kiva video!

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Lahjakkaita tyyppejä kourallinen, syntyy hyvä soppa.

   Vastaa
 4. Netta 1.3.2015

  ooh ihastuin ihan Lake Jonsin kappaleeseen
  ja varasin tuon Telakan keikan illan vapaaksi hyvän musiikin vuoksi :3 oih kiitos

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2015

   Hyvä hyvä! Juuri tällaisia innostumisia varten blogit ovat. Uskallan ennustaa Telakalle kovaa menoa.

   Vastaa
 5. mildemar 8.3.2015

  JES JES JES uutta musaaaaa loistavaa. Kiitos näistä, niin raikasta musiikkia!

  Vastaa
  • Henriikka 9.3.2015

   Molemmat täynnä jotain uutta ja mahtavaa. Voimaannuttavaa mussiikkia.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.