Vanhuus alkaa, kun täytät 22 vuotta

Eilen lähti talviturkki sitkeän, pitkän kävelyn jälkeen. Matala ranta ja kylmä vesi on kyllä piinaava yhdistelmä.

Jotta saisimme noin nolla-asteisen veden rinnalle jotain vähän lämpöisempää, menimme tänään uimahalliin. Janne sai todistaa vierestä mahtavaa, kahden 12-vuotiaan pojan keskustelua pukuhuoneessa…

”Hei, mä sain pukukaapin numero 94! Mä oon syntynyt siis vuonna 94!”
”Vähänkö old school! Vähän sä oot vanha!”
”Niinpä!”

Todellisuudessa noin 2000-luvun puolivälissä syntyneiden poikien keskustelu jatkui syvemmillä mietteillä…

”Hei jos sä oikeesti saisit päättää, minkä iän jälkeen et enää vanhenisi, niin minkä iän valitsisit?”
”Ööö.. No varmaan 24 tai 25.”
”Aijaa! Niin vanha! Mä haluisin jäädä 21-vuotiaaksi. Silloin on kuitenkin vielä hyvässä kunnossa, kun ei oo vielä ihan niin vanha.”

Janne ei jäänyt kuuntelemaan pidemmäksi aikaa, vaan lähti hymyillen paikalta. Selkeästi kaksikko jäi kuitenkin supisten analysoimaan jotain hänestä. Tiedä sitten rankkasivatko vanhukseksi vai luulivat parrattoman olemuksen vuoksi juuri täydelliseksi 21-vuotiaaksi.

Onneksei eilen kylmään järveen pulahtaessani en kokenut olevani liian vanha. Kanariankeltaiseen pyyhkeeseen kietoutui tyyppi, josta talviturkin heitto tuntui taas ihan yhtä virkistävältä, karmivalta ja ihanalta kuin joskus lapsena.

Tarkistin blogista, että viime vuonna uin samassa järvessä jo 4.5. eli noin viikkoa aiemmin kuin tänä vuonna. Toisaalta kesä on noin 2 kuukautta myöhässä, joten voidaan kai ajatella, että heitin talviturkin tänä vuonna monta viikkoa viime kesää aiemmin.

Unelmien ikä on menetetty kauan aikaa sitten, mutta onneksi elämä on muuten erittäin välttävää. Iloa viikonloppuun!

-Henriikka

2 kommenttia

 1. pasi 13.5.2017

  Kyllä se 30 vuotta on parhain ikä, silloin on kuolematon ja kaikki tietävä. Siitä viiden vuoden jälkeen repsahtaa ja rupsahtaa. Kunnes tulee 45 jolloin aika alkaa vilistämään 200 ohi. Ei kerkeä ikäänsä sanoa kun vuosi on tullut taas lisää. Niih paljonkas mie olinnii, äääh eipä tuoll ou vällii. Että sitä mukkaa tallatkaa elämän polkuja :D)).

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2017

   Hahah, kolmeakymppiä siis odotellessa! En oo kyllä aivan varma uskonko myyttiä kolmenkympin kaikketietävyydestä ja kuolemattomuudesta. Koe ja tiedä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.