Pikkujoulut, joissa käytiin yhdeksältä nukkumaan

långvik hotelli

Kroppani on niin kokonaisvaltaisesti rentoutunut, että tuntuu kuin pääni leijuisi yksikseen ilmassa ja näppäimillä pomppivat kädet olisivat jonkun toisen. Istun Kalevankadun Cafférino Obassa, suosikissani, ja silmäluomet tipahtelevat kiinni.

Kirjoittamisen jälkeen aion kipittää kotiin, kierähtää kerälle sohvannurkkaan ja laittaa Gilmoren tytöt pyörimään. Miten vaikeaa onkaan vältellä uutuusjaksojen mielipiteitä: päätimme katsoa kaikki vanhat jaksot ennen kuin tsekkaamme uudet ja olemme vasta toisessa tuontantokaudessa.

Maksimaalinen rentous on viikonlopunvieton syytä. Palasimme juuri Idan kanssa Långvikista, jossa vietimmme kahdenkeskeisiä pikkujoulujamme.

långvik hotellilångvik hotellilångvik hotellilångvik hotelli

Niin kuin olen monesti jo vaikertanut, kulunut viikko oli ihan liian täynnä kaikkea. Torstai-iltana alkoi kuitenkin jo näyttää kirkkaammalta ja perjantaina tuuletin jo tuttuun tapaan.

Eilen aamulla yritin pyristellä viimeisistä vanhan viikon raskaista ajatuksista, kun U-juna kulki kohti Kirkkonummea. Samaan aikaan koin huonoa omatuntoa, että meinaan laittaa omat, tärkeät ajatukseni hetkeksi jäähylle. Tuntui syylliseltä, että aion laiskotella, lötkötellä ja pötkötellä, vaikka voisin edistää vaikka miten montaa asiaa.

Aamupäivän aikana onnistuin myöntämään, että mielessä pyörivät ajatukseni eivät loppujen lopuksi ole kovin merkityksellisiä, tai ainakaan akuutteja. Lounasaikaan olin päässyt ajastustenirroitustyössä jo niin pitkälle, etten morkkistellut ruokavalintaani: otin chevre-burgerin maalaisranskiksilla, vaikka tarjolla olisi ollut esimerkiksi maa-artisokkakeittoa.

långvik hotellilångvik hotelli

Pidän meikittömästä itsestäni. Meikittömänä olen usein vapaimmillani: kesämökillä, metsässä, aamukahvilla, iltapuurolla, urheilemassa, veneilemässä, retkeilemässä, uimassa aavassa meressä…

Eilen meikkasin ensi kerran vasta illalliselle, sillä olimme varanneet molemmille Långvikin Spa-osaston hoidot. Idalle oli luonnonkosmeettinen Nature Face & Body -hoito, josta hän varmasti kirjoittaa myöhemmin lisää. Oma hoitoni oli tunnin mittainen Ski Regimen -vartalo- ja kasvohoito, jonka aikana ajattelin olevani hetkellisesti taivaassa. Kiitos hoitolan Paulalle!

Täydellinen ja kokonaisvaltainen hoito ihon pitkäikäisyyden saavuttamiseksi.  Innovatiiviset aktiiviaineet edistävät ihon hyvinvointia yhdessä Kabat-tekniikan ja sidekudoshieronnan avulla. Ihosta tulee kiinteä ja kimmoisa. Kasvohoitoon sisältyy alkupuhdistus, kuorinta, aha-happonaamio, hieronta sekä voide, vartalolle kuorinta ja hieronta täyteläisellä vartalovoiteella.”

långvik hotellilångvik hotelli

Yritin keskittyä hoidon aikana kolmeen asiaan:

1. Rentoudu (vaikeaa)
2. Älä nukahda, jotta voit nauttia tietoisesti joka minuutista (vaikeaa.)
3. Älä ajattele mitään muuta. Jouduin vastustamaan ajatuksia esimerkiksi tulevista deadlineista, uhanalaisista eläimistä, maksamattomista laskuista, jouluvalmisteluista ja edesmenneistä isovanhemmistani (vaikeaa.)

Hoidon jälkeen kävelin kuitenkin kropalta ja mieleltäni rentoutuneena oleskeluosastolle, otin kuppiini kuumaa vettä ja pudotin sekaan hiljalleen aukeavan teekukan – teenjuonti tarkoittaa tällaisen vannoutuneen kahvinjuojan kohdalla jotain erityistä rentoutumisen tilaa.

långvik hotellilångvik hotelli

Pidän meikillisestäkin naamastani. Se voi tarkoittaa erikoishetkeä, skarppiutta, valmiutta tai jotain arjesta poikkeavaa. Eilen sudimme iltakävelymme jälkeen vähän ripsiväriä, puuteria ja huulipunaa ja vietimme loppuillan ravintolassa.

Minulla oli punaisessa mekossani ja tekotimanttikorviksissani aivan uudenlainen olo: tunsin vahvasti näyttäväni poliitikolta. Tämän kerrottuani Idalle, hänen ilmeestään päätellen ääni jäisi vaaleissa saamatta. Hah.

Gluteeniton kasvis-kala-tastingmenu vakuutti, ja miten söpöjä annosten metsäsienet olivatkaan. Lasillinen Proseccoa, hyvää ruokaa, paljon puhetta. Ympärillä olevat pikkujouluporukat ja alakerran baari unohtuivat, kun olimme yhdeksältältä valmiina unten maille.

långvik hotellilångvik hotelli

Heräsin aamulla ennen kahdeksaa ja jätin Idan nukkumaan. Hiivin alakerran salille ja juoksin matolla puolentoista tunnin lenkin. Sain olla ihan yksin. Telkkarista pyöri susien salametsästyksestä kertova dokumentti, jota tuijotin aivan innoissani. Sen jälkeen ehdin katsoa vielä uutisetkin ja lähes yli puoli tuntia ohjelmaa, joka kertoi nuorina syöpään sairastuneista. Sivistys ja urheilu samassa paketissa.

Aamiaispöydässä odotti riisipuuro, pähkinä-siemenbuffet ja luonnonjugurtti. Pärjään paketilla iltaan saakka.

långvik hotellilångvik hotelli

Saavutin viikonlopun tavoitteeni: rentouduin, pääsin irti liiasta ajattelusta. Nyt jälkeenpäin pohtiessani tällainen tavoitteellisuus soti ehkä vähän tavoitettani vastaan, mutta otetaan ensi kerralla paremmin.

Nyt en malta keksiä teräviä loppulaineja, kun haluan jo Gilmorejen pariin. Siitäkin huolimatta, että sain Jannelta alkuviikosta kritiikkiä kesken jakson:

”Kamoon. Sulla ei todellakaan voi joka kerta läikähtää sydämessä, kun näet Jessin.

Rentoutuneella sydämellä,
Henriikka

Huom! Viikonlopun rentoilun tarjosi Långvik, enkä vastannut kaikista kustannuksista itse.
Kuvat 1, 2, 3, 12, 13: Ida Hanhiniemi

8 kommenttia

 1. Maria 27.11.2016

  Todellakin voi läikähtää sydämessä! Ja voi sitä onnea kun katsot niitä uusia jaksoja ja niissä on vanhat tutut mukana (Jess myös! <3). Itselläni meni ainakin ihan huokailuksi koko katsominen, kun koko ajan tuli vanhoja lempparihahmoja taas ruutuun.

  Vastaa
  • Henriikka 28.11.2016

   Läikähtelee kyllä, kielloista huolimatta. Ja voi vitsi miten jaksan ikinä odottaa, että saan nuo vanhat katsotuksi, kun katson vain maksimissaan yhden päivässä.

   Vastaa
 2. anna 27.11.2016

  Yhdyn edelliseen kommenttiin, todellakin voi läikähtää sydämessä! Tosin itselläni läikähdyksiä aiheuttaa vielä Jessiäkin enemmän Logan. :D Vanhojen jaksojen katsominen oli ihan parasta, itselläni oli maraton ohjelmistossa jo alkusyksystä ja eilen vietinkin kuusi tuntia uusien jaksojen parissa, hupsista.

  Vastaa
  • Henriikka 28.11.2016

   No mä luulen, että mulla saattaa olla sama kohtalo. MUTTA on niin monta vuotta, kun olen viimeksi katsonut noita jaksoja, etten oikein muista Logania. Ja se menee kun päässä jotenkin Tristinin ja Tristinin piikkihiusten kanssa sekaisin.

   Vastaa
 3. Sofia 27.11.2016

  Koko ympäröivä maailma tuntuu puhuvan vain Gilmore girlsistä. Se on kyllä ollut katselulistalla jo hyvän aikaa, kunhan vain löytäisi tarpeeksi aikaa sen katsomiseen. Downton Abbeyn viimeiset jaksot ovat meneillään, ehkä sen jälkeen. Vai olisiko sittenkin kiva lukea toisen puoliskon kanssa yhdessä kirjaa…

  Vastaa
  • Henriikka 28.11.2016

   Tiedätkö mä oon aina ollut se, joka ei ole nähnyt mitään sarjoja, joista kaikki ympärillä puhuu. Esim. tälläkin hetkellä oon aivan pihalla Sillasta, Game of Thronesista yms yms. Se on niin hullun ärsyttävää.

   Mutta sekä Downtonille että Gilmorelle annan ihan täydet pisteet. Hyviä valintoja.

   Vastaa
 4. wuuh 1.12.2016

  Kyllä! Sydän todellakin voi läikähtää aina kun Jess tulee ruutuun! Mun ois tarkotus kans alkaan kattoon sarjaa alusta ja en malta odottaa Jess-hetkiä! :D

  Vastaa
  • Henriikka 4.12.2016

   Läikähtelee kyllä täysin yli. Se on niin järkyttävän ärsyttävä ja silti niin ihana.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.