7 isoa oivallusta ihonhoidosta

Kaupallinen yhteistyö: Mossa & Asennemedia

Niin oudolta kuin se kuulostaakin, iho on ihmisen suurin elin. Sitä kannattaa siis hoitaa hyvin ja huolella. No, hoidanko itse? Niin kuin tiedätte, niin en turhan ahkerasti, enkä ainakaan turhan säännönmukaisesti, mutta koko ajan vähän paremmin. Toisaalta niin minun yksinkertaisesti pitääkin. Minä en nuorru ja tiedän, ettei auringon alla ja talven viimassa kouliintunut ihoni nuorru sekään.

Näissä kuvissa näkyy yksi suosikkisarjoistani: Mossa. Olen käyttänyt Mossaa siitä lähtien, kun se tuli Suomen markkinoille tammikuussa 2016. Vaikka käytänkin aina useita merkkejä samaan aikaan, sen jälkeen olen ostanut ylivoimaisesti eniten Mossan kosmetiikkapurkkeja kotiini. Voin ihan rehellisesti todeta, että Mossa on muodostanut sellaisen tietyn perustan ihonhoidolleni viimeisen kahden vuoden ajan. Se on edullista ja mutkatonta, ei mitään turhaa kikkailua, mikä sopii minulle erinomaisesti. Lisäksi se on tietysti luonnonkosmetiikkaa.

Mutta kun puhutaan yleisesti ihonhoidosta, niin ajatukseni toki laajenevat kosmetiikkapurkeista laajempiin teemoihin. Ajattelin teillekin olevan hyötyä siitä, että kasaan isoimmat oivallukseni ihonhoidosta napakkaan seitsemän kohdan listaan.

7 oivallusta ihonhoidosta

1.    Öljyn käyttö ei tee ihosta rasvaista

Rasva on eri asia kuin kosteus. Löysin öljyt verrattain myöhään, itse asiassa sen jälkeen, kun joku asiantuntija kommentoi tammikuun 2016 postaustani Mossan suosikeista. Hän kehotti kuvailuni perusteella kokeilemaan öljyä, edes muutamaa tippaa kasvovoiteen sekaan. Skeptisenä öljyihmisenä olin aina ajatellut, että helposti kiiltelevä ihoni rasvoittuisi öljyistä liikaa, mutta mitä vielä! Öljyt ovat korjanneet ihon kosteustasapainoa älyttömästi.

Kesäisin voin mennä pelkällä voiteella, mutta kylmemmillä ilmoilla illalla levitetty öljy on ihan ehdoton. Lisäksi tajusin, että öljy jäi joskus aiemmin ihon pintaani killumaan myös sen vuoksi, että iho oli niin kuiva, ettei öljy päässyt läpäisemään ihon päällimmäistä kerrosta kunnolla. Oikein käytettynä öljyt muodostavat ihon pinnalle suojaavan kalvon, joka auttaa pitämään kosteuden ihossa.

2.    Öljy levitetään kostelle iholle

Tämän opin kaksi viikkoa sitten. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Öljy levitetään lämpimälle ja vedestä kostealle iholle, silloin se kosteuttaa eniten sitomalla eniten vettä. Parhaiten kasvoöljy imeytyy kuorittuun ja puhdistettuun ihoon, kun ihohuokoset ovat avoinna. Itselläni on tällä hetkellä käytössä tuo Mossan Vitamin Oil Cocktail, joka on hinta-laatusuhteeltaan paras löytämäni öljy.

3.    Rasvavaatteet

Tästä olen kirjoittanut jo aiemmin! Ihan mieletön ex-kollegaltani oppima, simppeli konsepti: hanki erilliset rasvavaatteet, jotka voivat rauhassa tuhriintua rasvaan. Näin et skippaa kropan rasvaamista sen vuoksi, ettet halua sotkea vaatteitasi, muttet jaksa myöskään odottaa nakupellenä rasvan imeytymistä.4.    Minun ei tarvitse tehdä kompromisseja vaihtaessani luonnonkosmetiikkaan

Yksi suurimpia oivalluksia ihonhoidossa oli, että voin saada yhtä hyvää ja parempaa hoitoa iholleni, jos vaihdan luonnonkosmetiikkaan. Eikä kyse ole pelkästään maailman hyvinvoinnista, vaan myös ihan oikeasti siitä konkreettisesta ihon hyvinvoinnista.

Jostain 2000-luvun alusta monen päähän on pinttynyt ajatus, että kaikki eettisempi ja ekologisempi on myös laadultaan vähän kehnompaa. Onneksi näin ei todellakaan aina ole.

5.    Harvoin on useammin kuin ei koskaan

Muistan (jaksan) aika harvoin käyttää niin sanottuja erikoistuotteita, jotka toisille ovat ihan rutiininomaisia tuotteita: kuoria, tehdä naamioita, käyttää kasvovettä… Jossain vaiheessa morkkistelin ja mollasin itseäni, kun käytän lähinnä vain tehokaksikkoa puhdistusaine + kosteusvoide/öljy.

Harvoin on kuitenkin useammin kuin ei koskaan. Vaikka edelleen haluaisin oppia vähän aktiivisemmaksi, yritän ajatella nuo harvatkin kerrat positiivisena. Niin kuin urheilussakin: lyhytkin treeni on parempi kuin ei treeniä ollenkaan.

6.    Likaiset kädet voivat olla este hyvälle kasvojen puhdistamiselle

Yllättävän usein ihmiset pesevät kasvojaan likaisin käsin. Se tapahtuu varmasti huomaamatta, kun väsyneenä yrittää hoitaa iltapesun alta pois. Mutta voitte kuvitella, miten paljon bakteereita käsissä on pitkän päivän jälkeen. Kasvojen hyvälle puhdistukselle lienee siis parempi, että kädet pestään ensin ja kasvot vasta sitten.

Kesällä käytän myös puhdistusvaahtoa, mutta talvella se on usein liian rajua, joten käytössä on usein puhdistusemulsio. Tulevaisuuden haaveissa on vihdoin vakinaistaa miselliveden käyttö.

7.    Sisäinen hoito

Kosmetiikkaa voi lätratä loputtomiin, mutta tehokkainta käyttö on, jos niiden rinnalla ihoa ruokkii ja hoitaa myös sisäisin keinoin. Ruokavalio, riittävä vedenjuonti ja vitamiinit sekä lisäravinteet luovat pohjan kokonaisvaltaiselle ihon hyvinvoinnille. Tiedätte ehkä sipsisilmäpussit tai suklaasta kukkivan ihon? Tai sen, kuinka iho näyttää ravintoköyhältä, kun on unohtanut juoda vettä? Sisäinen hoito ei ole mitään huuhaahommaa, vaan luovat yhdessä oikeiden tuotteiden kanssa mahdollisuudet terveelle, hehkuvalle iholle.

En ole erityisen kiinnostunut kosmetiikasta, mutta olen kiinnostunut omasta hyvinvoinnistani ja maailman hyvinvoinnista. Ja kyllä, omasta ulkonäöstänikin aika lailla. En varmaan käyttäisi kosmetiikkaa ollenkaan, ellen tietäisi sen olevan niin ratkaisevassa osassa hyvinvointiini ja ulkonäkööni, eli elämänlaatuuni ylipäänsä. Kun siis jotain kosmetiikkaa on käytettävä, käytän mielelläni jotain yhtä simppeliä ja toimivaa kuin Mossa.

Ja kun tarkemmin pohdin, niin onhan se aika ihanaa levittää jotain ihanalta tuoksuvaa voidetta saunan jälkeen iholle tai rasvata jalat kerrankin kunnolla ja sujauttaa ne puuvillasukkiin.

Mitkä ovat teidän vinkit ja oivallukset ihonhoidosta? Tämä ei ole nyt mikään retorinen kysymys, vaan oikeasti uteliaan ja oppimishaluisen ihmisen kysymys teille. Motivaattorina arvon kaikkien vastanneiden kesken reilun Vitamin Cocktail –tuotepaketin viikon päästä, 1.3.

-Henriikka

Ps. Vinkiksi, että Sokoksella on katalogikampanja 4.3. asti, jossa Mossalta tarjouksessa on uudet kasvovedet, kuorinta-aine ja hehkuttamani kasvoöljy.

94 kommenttia

 1. Mun vinkki on säännöllinen kuorinta, jota pintakuiva ihoni tarvitsee ihan ehdottomasti. Ja rasvavaatteet, tietenkin! Olen tosin niistä huolimatta ihan nolottavan laiska rasvaamaan erityisesti vartalon ihoa, joten siinä pitäisi ehdottomasti parantaa.

  Vastaa
 2. Emppu 25.2.2018

  Luultavasti se, että kaikki ihotyypit vaativat kosteutta. Joskus teininä rankaisin rasvaista ihoani pesemällä sitä vimmatusti ytyimmillä clearasileillä, mitä käsiini sain, eikä pesun jälkeen käytetty tietenkään mitään kosteusvoiteita, sillä ajatuksena oli kuivattaa finnit pois. Ihoni on ja oli ennen kaikkea pintakuiva, joten monet teiniangstit olisivat jääneet väliin kosteusvoiteella.

  Vastaa
 3. Satu 25.2.2018

  Minä olen nyt käyttänyt kohta 2 vuotta Mary Kay nimistä ihonhoitosarjaa.
  Aamuisin ja iltaisin puhdistetaan kasvot puhdistus emulsiolla( seka ja herkälle iholle on olemassa oma tuote) jonka jälkeen laitetaan ns.tehotipat aamulla ja illalla eri putellli. Sitten laitetaan vielä kosteusvoide. Kerran viikossa kosteuttava naamio yön yli käytössä. Samoin kerran viikossa kasvojen mikrokuorinta.
  Näin minun ihoni pysyy hyvässä kunnossa :-)

  Vastaa
 4. Heli 25.2.2018

  Kasvojen iho on erilaista erikohdissa, otsa voi olla rasvainen ja posket kuivat. Tämä on oma ahaa-elämykseni. Olen nuorempana aina ajatellut ihoni olevan vain rasvoittuva ja hoitanut ihoa sen mukaan. Mutta sittemmin tajunnut, että koko kasvoja ei ole hyvä hoitaa yhtä rajusti.

  Vastaa
 5. elli 25.2.2018

  Mun isoin oivallus vähään aikaan on ollut se, että voi miten ihanan puhdas olo kaksoispuhdistuksesta tuleekaan! Eli ensin putsataan iho jollakin öljyisellä tuotteella, ja sen jälkeen vielä esim. vaahdolla tai geelillä. Teen tän aina iltaisin, ja siitä tulee niin ihanan freesi olo iholle, eikä taatusti jää hitustakaan meikinjämiä mihinkään.

  Vastaa
 6. Minttu 25.2.2018

  Vaikka minulla on melko rasvainen iho, ihon kosteutus on todella tärkeää! Erityisesti talvipakkasilla.

  Vastaa
 7. Maria 25.2.2018

  Mossa <3 Ihan vahingossa löysin tuon tuotesarjan ja oon ihan myyty! Etenkin tuo mainitsemasi kasvoöljy on taivaallista, käytän sitä joskus aamullakin ja se saa vaan ihon hehkumaan.

  Vastaa
 8. mariem 25.2.2018

  Paras oivallus on kasvoveden käyttö aamuin illoin. Kuivalla iholla on janonja kosteuttava kasvovesi on kuin antaisin ihon juoda, se näkyy hehkuna kasvoilla :D

  Vastaa
 9. KaisaK 25.2.2018

  Itselläni on rasvainen iho ja epäpuhtauksia tulee helposti. Käytin monta vuotta paksua meikkivoidetta ja peiteainetta, mutta mielestäni ihoni on nyt voinut paremmin, kun olen siirtynyt kevyempään meikkiin ja iho saa hengittää. Olen myös tykästynyt öljyihin.

  Vastaa
 10. Alva 25.2.2018

  Huh, oivalluksia on tullut vuosien myötä enemmän ja enemmän! En lähde toistamaan noita jotka jo mainitsit, mutta tässä muutama lisää. Osa kuulostaa itsestäänselvyyksiltä, mutta usein ne silti unohtuu :)

  – Liikunta ja raitis ilma tekee iholle ihmeitä. Samaten sauna! Kirkastaa ja puhdistaa ja pistää veren kiertämään.

  – Kosteutus, kosteutus ja kosteutus. Hyvä kasvovesi pelastaa huononkin kosteusvoiteen. Kasvovettä kannattaa myös suihkutella iholle pitkin päivää, näppärää talvella. Hyvä kikka pitkille lentomatkoille myös!

  – Hellävarainen ihonhoito on ehdoton. Ei liikaa hankausta, ei liian voimakkaita tuotteita. Iho puhdistuu ja meikki lähtee vähemmälläkin :)

  – Kasvojenpesun voi huoletta skipata aamuisin, pelkkä misellivedellä pyyhkäisy riittää. (Tuo Mossan misellivesi on muuten huippu, kannattaa kokeilla!)

  Vastaa
 11. Nian 25.2.2018

  Mulla kans ihan itsestäänselvyys tää mun huomio, mut joka tapauksessa oon hoksannu sen vasta pari viikkoa sitten – kasvoille voi laittaa yhtäaikaa sekä öljyä että kosteusvoidetta. Aiemmin tein joko tai mt se ei aina oikein riittäny.

  Vastaa
 12. Henni 25.2.2018

  Nuorena sitä oli hölmö ja tosiaan ajatteli, että rasvoittuva iho ei kosteutta kaipaa. Onneksi aikuisiällä tämä myytti on karissut ja tajun nykyään kosteuttaa ihoani sen tarvitsemalla tavalla. Mossa -tuotesarja kuulostaa ihanalta! Olisi mukava päästä kokeilemaan sitä. :)

  Vastaa
 13. R** 25.2.2018

  Ulkoilu, öljy sisäisesti , sopivasti unta ja hyvä olo omissa nahoissa :)

  Vastaa
 14. Saimi 25.2.2018

  Pikkusiskoni, joka on mua huomattavasti valistuneempi kaikessa kosmetiikkaan liittyvässä, neuvoi ihan parhaan meikinpoistovinkin: kookosrasva! Aiemmin meikinpoisto tuntui työläältä, kun oli erittäin mönjät eri meikeille, mutta kookosrasvalla lähtee niin silmämeikki kuin poskipunakin :) Ja kaupan päälle iho saa kosteutusta.

  Vastaa
 15. Timotei 25.2.2018

  Jo lukiessani postausta, ennenkuin huomasin postauksen lopussa olevaa kannustinta, mietin että pakko tulla ”julistamaan” kasvoveden käytön sanomaa! Eli kasvoveden käyttö sinun kannattaisi myös ottaa rutiiniksi ja nimenomaan kasvoveden suihkuttaminen mikäli ihosi on välillä kuiva. Ensimmäiseksi puhdistat kasvot normaalisti, sen jälkeen pyyhit ihon kasvoveteen kastellulla vanulapulla ja sen jälkeen (tämä on tärkeää) suihkutat kasvovettä kasvoille tai taputtelet kämmenten kautta. Tämän jälkeen, KASVOvedestä kostutellu iholle muut tuotteet. Kerrostamisella tarkoitetaan sitä, että kasvoveden annetaan imeytyä ihoon, suihkutellaan lisää, imeytetään, suihkutellaan jne. Korealaisessa ihonhoidossa kuulemma kerrostetaan jopa 7 kertaa, mutta itse olen kerrostanut nyt noin 2-3 kertaa ja siinä välissä esim. levitän silmänympärysvoiteen. Kokeilehan!

  Vastaa
 16. oona 25.2.2018

  Oon jäänyt viimeaikoina koukkuun mediassakin kohistuun kasvoveden kerrostamiseen. Aluksi ajattelin et ei varmana toimi, mut kokeilen silti. Koko homman pointti on taputella käsillä kasvovettä useampi kerros iholle ennen muita hoitotuotteita. Yllätyksekseni ihoni on tykännyt kerrostamisesta ihan hulluna varsinkin näin pakkaskeleillä ja kosteustasapaino on parantunut entisestään :) Pintakuivasta ihosta kärsivät kanssasisaret ja -veljet, kokeilkaa!

  Vastaa
 17. tiitu 25.2.2018

  Löysin reilu vuosi sitten uuden kosmetologin, joka opetti, että ihonhoito lähtee suolistosta ja sokerin karsiminen ruokavaliosta on tehnyt ihmeitä mun iholle: iho on mm. tasoittunut selvästi ja ikuisesti halkeilleet suunpielet parantuneet! :) Myös kalaöljykapselit, monivitamiini ja maitohappobakteerit on vaikuttanut hyödyllisiltä.

  Voisin varmaan kirjoittaa kirjan (ainakin jonkun vihkosen) kaikista oivalluksista, mutta tässä vielä muutama:
  +liikunta kirkastaa ihoa niin kuin joku muukin jo sanoi
  +omalle iholle sopivien tuotteiden löytäminen on oikeasti tärkeää, mulla on helposti rasvoittuva iho, mutta ilmeisesti rasvaisuus johtuukin ennen kaikkea ihon ”herkkyydestä” liian rajuille ihonhoitotuotteille ja korjaantuu sopivia tuotteita käytettäessä -> esim. rakeita sisältävät, mekaanisesti kuorivat tuotteet ei sovi itselle yhtään, vaan kemiallisella kuorinnalla saa paljon parempia tuloksia
  +laadukas mineraalimeikki vähentää epäpuhtauksia (mutta pitää siis olla oikea mineraalipuuteri, mitä kaikki mineraalimeikkeinä myytävät ei todellakaan ole)

  Vastaa
 18. Venla 25.2.2018

  Tosi hyviä vinkkejä jo tullut muilta! Itselleni tärkein oivallus on ollut ruokavalion ja liikunnan vaikutus, itselläni erityisesti sokeri näkyy yhden yön viiveellä muutamana komeana finninä kasvoilla…
  Lisäksi meikkisiveltimien yms säännöllinen pesu! Nykyään pesen kaikki viikon-parin välein, en ole kylläkään kiinnittänyt huomiota siihen, näkyykö pesurutiini jotenkin ihon hyvinvoinnissa, mutta ainakin fiilis sutia meikkiä naamaan on parempi puhtailla siveltimillä ;)

  Vastaa
 19. Pajulintu 25.2.2018

  Käytän Lumenen ihonkuorinta-ainetta silloin tällöin. Kasvoihin käytän Lumenen anti-age-voiteita.
  Uskon, että olisi hyvä vaihtaa välillä ihonhoitotuotteita.

  Vastaa
 20. Sara 25.2.2018

  Minulla uusin oivallus on ollut kasvoveden käyttö. Teininä sitä kyllä käytin, mutta sitten se joskus jostain syystä jäi pois päivittäisestä käytöstä enkä sitten jaksanut enää sitä käytääkään. Mutta mun kuiva iho tarvitsee kosteutta enemmän ja nyt kasvovesi on taas osa päivittäistä rutiinia. Paras on painella kasvovesi kämmenillä kasvoihin, jolloin se imeytyy paremmin. Toinen oivallus on ollut ettei kasvoja saa pestä liian pesevillä tuotteitta eikä aamulla tarvitse kasvoja pestä ollenkaan. Ihon kunto parani heti tuon oivallettuani. Nykyään pesen kasvot puhdistusmaidolla mutta myös öljyputsaria kiinnostaisi joskus kokeilla.
  Öljyihin olen luottanut jo monien vuosien ajan. :) Tärkeimmät ihonhoitotuotteeni ovatkin hyvä öljy ja kasvovesi.

  Vastaa
 21. Helmi 25.2.2018

  Kiitos paljon tästä postauksesta ja kommenteista, täällä yksi pintakuivan, helposti rasvoittuvan ihon omaava sai paljon vinkkejä!

  Vastaa
 22. Hanna 25.2.2018

  KASVOVESI! Ja ei missään nimessä vanulapun kautta vaan suoraa suihkuttelemalla kasvoille tai kämmenien kautta. Ja useampi kerros jos mahdollista. Myöskin seerumin/öljyn käyttö on tuonut ihan uutta hehkua kasvoille. Toinen on suoliston hyvinvointi mikä onkin oma aiheensa mutta heijastuu suoraan ihoon. Eli maitohappobakteerit ja ruokavalio kuntoon!

  Mielenkiinnolla aihe, kiva lukea muidenkin vastauksia :)

  Vastaa
 23. Josnbe 25.2.2018

  Säännöllinen ulkoilu, ravinnerikas ruoka ja omalle ihole sopivat tuotteet ?

  Vastaa
  • Henriikka 24.3.2018

   ONNEA ONNEA! Voitto osui kohdalle ja laitan mailia <3

   Vastaa
 24. Maija 25.2.2018

  Vähempi on enempi! Ennen hoidin ihoani varsinkin kasvoja ihan liikaa jonka johdosta iho oli huonossa kunnossa.

  Vastaa
 25. sippe 25.2.2018

  Vähän samansuuntaista kuin aiemmillakin kommentoijilla; havahduin, että sekaihoni voi paljon paremmin ja etenkin rasvoittuu vähemmän, kun kosteutan sitä kunnolla. Vesipitoisempia tuotteita alle ja rasvapitoisempia päälle, niin hyvä tulee. Öljyn mäkin olen tajunnut vasta vähän aikaa sitten, reilu pisara arganöljyä riittää koko kasvoille eikä jää klähmäistä tunnetta, kun laittaa sen ihan ensiksi ennen muita tuotteita :)

  Vastaa
 26. Janniemilia 25.2.2018

  Ihonhoito… Argh niin vaikeaa! Ihoni voi toistaiseksi parhaiten, kun en pese sitä muulla kuin vedellä. Jos pesen rasvan pois, naama puskee sitä kolme kertaa enemmän ulos, vaikka käyttäisin pesun jälkeen rasvaiselle iholle tarkoitettua kosteusvoidetta. Pelastaisikohan tuo hehkuttamasi öljy tämän naaman… Ja pystyisinköhän taas alkaa meikkaamaan töihin? Kaikenmoisia purkkeja olen ostanut tämän ihon pelastamiseksi, mutta öljyä ei ole kukaan vielä ennen suositellut.

  Vastaa
 27. Sisi 25.2.2018

  Tämä ei nyt kyllä ole mikään suoranainen vinkki kenellekään, mutta pakko sanoa, että minun iholleni raskaus on ollut paras hoitokeino. :D No, tietäähän sen, miten hormonihommat voivat vaikuttaa ihon vointiin ihan kuukausitasollakin, mutta olen kyllä ollut vähän äimistynyt, miten nyt raskausaikana erityisesti kasvojen iho on tuntunut koko ajan ihanalta ja näyttäänytkin hyvältä kaiken maailman pakkasista ja viimoista huolimatta. (Saas nähdä, mitä sitten raskauden jälkeen tapahtuu…) Mutta ehkä ihan oikea oma hyvä havaintoni ihonhoitoon liittyen on ollut se, että kannattaa kysyä ammattilaiselta neuvoa. En ole ikinä harrastanut kosmetologilla käyntiä, mutta ihan apteekin kosmetiikkaosaston henkilökunta on ollut isoksi avuksi hyvien tuotteiden löytämisessä.

  Vastaa
 28. Jennihakala 25.2.2018

  Yksi tärkeimmistä oivalluksistani on mainitsemisen lisäksi urheilu, ulkoilu ja riittävä uni! Ja tässä viimeisen seitsemän kuukauden aikana myös se, että tähän mennessä elämäni paras ihonhoitokikka on raskausaika: odotan esikoistani ja ihoni ei ole koskaan ollut näin hehkeä :D

  Vastaa
 29. Elva 25.2.2018

  Viime syksynä isohkon elämäntilanteen muutoksen kenties laukaisema stressi näkyi ihon kunnon rajuna huonontumisena. Tuli kutisevia ja kipeitä finnejä, leuka oli ihan kamala ja väri kauttaaltaan jotenkin samea. Ensiapuna ostin loppuvien ihonhoitotuotteiden tilalle herkän ihon tuotteita ja luonnonkosmetiikkaa (just Mossaa!), mutta ennen kaikkea aloin huolehtia muista tekijöistä niin, että stressi lievittyi. Liikuntaa, terveellistä ruokaa, hyvät yöunet, omien fiilisten kuuntelua. Iho rauhoittui vähitellen ja Mossasta tuli suosikki <3

  Vastaa
 30. Iina 25.2.2018

  Olin aiemmin pitänyt silmänympärysvoiteita huuhaana, mutta löydettyäni itselleni sopivan lempeän mutta tehokkaan tuotteen, huomasin selkeän eron silmänympärysihon ulkonäössä. Yhdistettynä hyviin yöuniin ja riittävään vedenjuontiin lähti kasvoilta ainakin pari vuotta ikää pois! Lisäksi tietysti päivittäinen puhdistus ja kosteutus, sekä pari kertaa viikossa kuorinta ja kasvoöljyt käytössä. :)

  Vastaa
 31. Anita 25.2.2018

  Uusimpana oivalluksena on ollut se, että luonnonkosmetiikkaa voi tehdä itse. Silloin tietää tasan tarkkaan, mitä raaka-aineita tuote sisältää ja voi valita juuri ne itselle sopivimmat aineet (ja tuoksut!) Myös tästä aiheesta on tarkoitus julkaista videoita YouTubeen ekovlogi-kanavalleni. Tervetuloa seuraamaan sitä, jos itse tehty luonnonkosmetiikka ja ekologisuus muutenkin kiinnostaa! <3

  Vastaa
 32. Roosa 25.2.2018

  Ihana ihonhoitosarjavinkki! Omasta mielestä tärkeintä on olla hössöttämättä liikaa. Mitä enemmän on hoitamassa kasvoja kaikenmaailman aineilla, sitä enemmän ainakin oma ihoni rasittuu. Parempi on siis pysyä perusasioissa ja keskittyä hyvään kosteutukseen ja aurinko- ja ilmansaastesuojaukseen! Tällä ainakin voin aina perustella omat laiskat kauneudenhoitorutiinini haha! :D

  Vastaa
 33. Marika 25.2.2018

  Luonnonkosmetiikkatuotteita tulee käytettyä paljon ja myös nämä Mossan tuotteet ovat hyviksi todettu. Joskus on kuitenkin niin, että vaikka tuote markkinoitaisiin luonnollisena ja puhtaana se ei sitä välttämättä ole. Tuotteiden valitsemiseen on ollut suuri apu CosmEthics -apista, joka viivakoodin skannauksesta kertoo tarkemmin tuoteselosteesta, suosittelen!

  Vastaa
 34. Aino 25.2.2018

  Erinomaisia pointteja ylemmissä kommenteissa! Oma oivallukseni on kookosöljyn monipuolisuus; ihon ja kasvojen kosteuttaja, toimii kuorinta-aineena sekoitettuna esim sokerin kanssa, auttaa kuivaan päänahkaan, hyvä meikinpoistaja ja mitähän kaikkea! Lisäksi tietenkin hyvän ravinnon, unen ja vedenjuonnin pyhä kolminaisuus on tärkeä :)

  Vastaa
 35. Veera 25.2.2018

  Oma lähtökohta on hoitaa ihoa sisäisesti niin paljon kuin vaan mahdollista, eli oikeanlainen ruoka ja vedenjuonti (mikä ei toki tarkoita että aina noudattaisin omia ohjenuoriani :D) ja varsinkin talvella osa kosteutuksesta tulee öljykapseleista. Oon huono läträämään voiteilla mutta hyvä syömään, niin tämä toimii mulle, haha!

  Vastaa
 36. Elli 25.2.2018

  Olen alkanut käyttää seerumia kosteusvoiteen alla. Suosittelen!

  Vastaa
 37. Mikaela 25.2.2018

  Luulin ennen, että rasvaiset voiteet saa ihon kukkimaan, kunnes jotain vuosia sitten tajusin, että mulle kuivaan ihoon tuleekin paljon enemmän finnejä, kun iho yrittää jossain kriisitilassa korjata sitä kuivuutta. Sen jälkeen oon ihan huoletta lätränny öljyillä ja iho on pysyny paljon paremmassa kunnossa.

  Vastaa
 38. Veera 25.2.2018

  Säännöllinen kuorinta!

  Vastaa
 39. Emmi 25.2.2018

  Itselleni merkittävintä on ollut oman kasvotyypin tiedostaminen, koska olen kärsinyt erityisesti talvisin todella kuivasta ihosta, mutta toisaalta taas osa kasvoista rasvoittuu. Ennen käytössä oli vain puhdistusaine ja kasvorasva. Nyt kuitenkin pintakuivan sekaihon kannalta olen kokenut tärkeäksi kunnolliset ja sopivat ihohoitotuotteet eri tilanteisiin: Esimerkiksi päivävoiteeksi kevyt kosteusvoide ja kosteuttava seerumi sekä yöksi paksumpi voide, kasvovettä ja puhdistusaineita tietenkään unohtamatta.

  Vastaa
 40. Susanne 25.2.2018

  Mossan öljyn ja peruskosteusvoiteen sekoittaminen! Tuntuu heti ravitsevammalta.

  Vastaa
 41. Maiju 25.2.2018

  Suurin oivallukseni liittyy kaksoispuhdistukseen: nykyään käytän ensimmäiseksi jotain halppiksella herkän ihon puhdistusemulsiota (pyyhin sen pois vanulapulla, meikki poistuu) ja sitten vielä pesu ihana Sensain vaahtoavalla silkkisellä kasvosaippualla ja viimeistely kasvovedellä. Pintakuiva atooppinen sekaiho kiittää – myös talvella! :-) Ja toki myös kosteutus voiteiden avulla on edellytys hehkuvalle talvi-iholle. Näitä sun mainitsemia tuotteita voisin itsekin kokeilla! Käyvätkö ne allergisellekin iholle?

  Vastaa
 42. Ada 25.2.2018

  Juoda tarpeeksi vettä! Mikään kosteusvoide ei pelasta, jos koko keho on rutikuiva sisältäkin. Pidän siis koko ajan mukana juomapulloa ja olen hankkinut kivan, kestävän ja laadukkaan pullon jota on ilo kanniskella mukana.

  Vastaa
 43. ElinaP 25.2.2018

  Tärkein oivallukseni on varmasti se, kun opin arvostamaan ihoani kaikista epäpuhtauksista huolimatta! Kipuilin asian kanssa pitkään mutta nyt olen alkanut käyttää aikani meikillä peittelyn sijaan siihen oikeaan ihonhoitoon! Ulkoilu myös tekee ihmeitä! Vielä kun sokerikoukusta pääsisi.. Työsarkaa on :D

  Vastaa
 44. Arro 25.2.2018

  Samoja juttuja mulla mitä oot just listannu. Aina puhdistus, rasvaus ja paljon juomista. Silloin tällöin kuorinta, pitäisi useammin…

  Vastaa
 45. Iris 25.2.2018

  Suurin oivallukseni säännöllisen ihonhoidon aloitettuani on ollut se, kuinka paljon helpompaa ja nopeampaa hyvin hoidetun ihon meikkaaminen on! Ihon väri on tasoittunut ja kosteus palautunut niin, että meikkivoidetta tarvitsee vain vähän eikä epäpuhtauksien piilotteluun kulu enää koko aamua :D

  Vastaa
 46. Pauliinap 25.2.2018

  Ruuan ja riittävän unen vaikutus ihoon! Ihossani näkyy heti, jos on tullut syötyä liikaa sokeria ja unet on jäänyt liian vähäiseksi.

  Vastaa
 47. rimma 25.2.2018

  Meikin puhdistus ja kasvojen rasvaus öljyllä – ja korealaiset kasvomaskit !

  Vastaa
 48. Jossu 25.2.2018

  Moikka! Mun oivallukseni ihonhoidossa on säännöllisyys (pesu aamuin illoin), riittävä kosteutus (eli juuri ne öljyt ja emulsiot jotka mainitsit. Aiemmin käytin sekaihon tuotteita ja ihmettelin kun naama kukki. Tajusin ekspertin avustuksella että ihoni onkin pintakuiva-kuiva ja herkkä ja ohut – ja kas kummaa kun unohti kuivattavat tehopesurit, jäivät finnit historiaan!) niin sisältä kuin ulkoakin. Ja raitis ilma. Yksikään iho ei näytä niin hyvältä kuin raittiissa ilmassa ollut :)

  Vastaa
 49. Eija 25.2.2018

  Öljyjen ja hyvien yöunien voimaan uskon minäkin. Säännöllisesti myös kosteuttavien naamioiden käyttö.

  Vastaa
 50. Annafiinu 25.2.2018

  Isoin ihonhoito-oivallukseni lienee se, että myös rasvaiselta tuntuva iho vatvitsee kosteutusta. Nuorena vain jynssäsin ihoa kaiken maailman pesuneisteillä ja toivoin pintarasvoittuvan ihon muuttuvan mattapintakseksi. Postauksen innoittamana täytyykin tänään muistaa kaivaa öljyt peilikaapin perältä ja antaa kasvoille hemmottelua.

  Vastaa
 51. Hanna 26.2.2018

  Minä olen viime aikoina oivaltanut sen, miten ihanan pehmeäksi iho jää, kun levittää useamman ohuen kerroksen kosteuttavia tuotteita kasvoille! Eli juurikin kosteusvoiteen lisäksi näitä kasvovesiä, seerumeita ja öljyjä. Eikä tämä tunnu ollenkaan vaivalloiselta, vaan ihanalta joka-aamuiselta ja -iltaiselta rutiinilta. Tulee jotenkin sellainen olo, että edes joku pieni osa omassa elämässä on järjestyksessä, kun käy läpi tällaisen ihonhoitorutiinin. Plus noilla pipettipulloilla leikkiminen on aina yhtä ilahduttavaa!

  Vastaa
 52. Karoliina 26.2.2018

  Kyllä tässä aknevuosien aikana on aika paljon oivalluksia tullut, tässäpä muutama:

  • Luonnonkosmetiikka käyttöön
  • Enemmän meikittömiä päivä
  • Ruokavalio kuntoon
  • Maalaisjärki ihonhoidossa, eli överihoitaminen kannattaa unohtaa (rajut kuorinnat ja naamiot) – peruspuhdistus ja kosteutus päivittäin riittävät
  • Öljyt eivät ole pahiksia

  Vastaa
 53. Annn 26.2.2018

  Se, että ihoa täytyy rasvata tarpeeksi usein. Minulla on atopia ja tästä syystä olen joutunut opetella ihonhoitoa jo lapsesta saakka. Olen myös todennut apteekin perusvoiteiden olevan täyttä kuraa, joten niitä en enää osta. Jos jopa halvemmalla saa luonnonkosmetiikan vartalovoiteen niin miksi ostaisin perusvoiteen, jonka incl-lista on todella huono? Olen muutenkin asteittain siirtymässä luonnonkosmetiikkaan ja olen todennut Dr Hauschkan tuotteet loistaviksi. Erityisesti Kvittenivoide ja kasvovesi ovat mieleeni.

  Vastaa
 54. tiitu 26.2.2018

  Hellä puhdistus öljyllä ja puhdistusmaidolla. Kasvoveden taputtelu useita kertoja. Seerumia ja lopuksi Mossan öljyä. Eikä ole enää iho rasvoittunut kesken päivän.

  Vastaa
 55. Kaisa 26.2.2018

  Mulla ykkösasia on kasvojen huolellinen peseminen joka ilta. Sen jos unohtaa, niin kohta on naama täynnä näppyjä.

  Vastaa
 56. Inkeri 26.2.2018

  Mun oivallus on ollut täälläkin mainittu asia siitä, että saman naaman iho saattaa olla hyvinkin erityyppinen eri kohdista. Itse oon tykästynyt myös Mossaan ja öljy ollut harkintalistalla pitkään. Vinkkinä myös ihotyypeittäin jaotellut kasvosienet, tuntuu, että iho on paljon kirkkaampi, ei raavi kun ottaa herkälle iholle tarkoitetun sienen ja kuorinta tulee hoidettua samalla!

  Vastaa
 57. Aino 26.2.2018

  Mä olen oppinut olemaan tarkempi ihonhoidon kanssa. Nuorempana ei ollut niin väliä mitä teki tai jätti tekemättä, nyt iho ilmoittaa heti jos sitä laiminlyö!

  Vastaa
 58. Veera 26.2.2018

  Mulla on aina ollut kovin rasvainen ja kiiltävä iho ja käytin pitkään kaikkia supertehokkaita aineita naamaa jynssäten. Paras oivallus on siis myös täällä ollut kasvoöljyn käyttö! Miten heleä ja tasainen ihoni nyt onkaan, eikä muuten kiillä enää. Mossa on myös ahkerassa käytössä, eli tuollainen paketti olisi omiaan :)

  Vastaa
 59. Lina Simojoki 26.2.2018

  Mä käytin ennen puhdistusgeeliä iholle aamulla ja illalla, mutta nykyään puhdistan kasvot geelillä vain iltaisin ja aamulla käytän kasvovettä. Myös oikeanlaisen kosteusrasvan tai hoitonesteen löytäminen on tärkeää ja sisäisellä hoidolla on enemmän merkitystä, kuin uskoisi. Kukaan ei edes mainitse tästä, mutta merivesi!! Kun ui kunnon suolaisessa meressä jossain etelässä päin, niin se auttaa niin moneen ihotautiin ja -ongelmaan <3

  Vastaa
 60. Maippi 26.2.2018

  Tämän hetkinen ihonhoitoni perustuu kuorintaan ja kosteuttamiseen.
  Öljyn käyttöä pitäisi kyllä kokeilla!

  Vastaa
 61. Kuu 26.2.2018

  Mahtavia vinkkejä! Omaan pintakuivaan ihooni tuli hormonaalinen aikuisiän akne. Lopultakin sain sen kuriin juuri Mossan ja Madaran öljyillä (käytän päivällä meikin alla) ja Lumenen Harmonia-sarjan kosteysvoiteella ja seerumilla (käytän öisin). Vaihdoin puhdistusaineet mietoihin perusputsareihin ja aloin käyttää savinaamiota säännöllisesti kerran viikossa. Yllättäen myös Lily Lolon mineraalimeikkipuuteri on sopinut iholleni ja peittänyt riittävästi. Vettä ja ulkoilua riittävästi päälle.

  Vastaa
 62. Karoliina 26.2.2018

  Mun maailma mullistui, kun aloin käyttää useampaa kosteuttavaa voidetta sen yhden ainoan sijaan. Varsinkin näin talvisin, kun pakkanen kuivattaa ihoa, niin sitä todellakin kannattaa kosteuttaa. Laitankin siis yleensä iltaisin kunnon tehokosteutukset vaikuttamaan yön ajaks: öljypohjainen seerumi, perus kosteuttava voide, superkosteuttava yövoide ja tarpeen mukaan vielä ongelma-alueille hoitovoide. Aamulla on sitten ihana herätä ihanan pehmoisen ja kosteutetun ihon kera!

  Vastaa
 63. Essi 26.2.2018

  Suihkusaippuan sijaan käytän peseytymiseen perusvoidetta. Atooppisen ihon talven pelastus: valohoito ja säännöllinen rasvaaminen luonnonkosmetiikalla!

  Ruokavalio olisi toki se ykkösasia, kun vain lääkäritkin ymmärtäisivät, että allergiat voi myös aikuisella heijastia ihoon.

  Vastaa
 64. Piia 26.2.2018

  Hyvä vinkki on mielestäni käyttää aamuisin puhdistukseen veden sijaan joko kasvovettä tai misellivettä. Vesi kuivattaa, ja sillä ei kannata lotrata liikaa. (Tosin tää aamupuhdistuskaan ei kaikille oo rutiini, mm. omalle siskolleni oon lempeän lujasti ohjeistanut, että kasvot likaantuu myös yön aikana, ja ne pitää putsata aamulla varsinkin jos aikoo meikata!)

  Vastaa
 65. Mari 26.2.2018

  Viime aikaiset oivallukset ovat hyvä puhdistus eli ensin enin meikki pois vaikka puhdistuspyyhkeellä hellästi, sitten vedellä ja vaahtoavalla tuotteella ja sitten vielä kasvovedellä. Tämän jälkeen kunnon kosteutus. Myös kuorintavoiteen vaihtamiseen rakeisesta sellaiseen joka kuorii hedelmähappojen avulla :)

  Vastaa
 66. Karo 26.2.2018

  Meikittömyys on pelastanut tämän ihon! Aluksi toki hirvitti olla ilman meikkivoidetta, mutta kas kummaa kuinka äkkiä iho parani ja enää ei meikkejä kaipaakaan :)

  Vastaa
 67. Saarai 26.2.2018

  Tärkein oivallus ihonhoitoon liittyen on ollut tajuta kuinka iso vaikutus sillä on, että ihon antaa välillä vaan olla ja hengittää ilman meikkiä tai voimakkaita voiteita. :)

  Vastaa
 68. Susanne 26.2.2018

  Sokeroinnissa käynti! Kuorintahanskat! Iän kaiken on vartalo hinkattu kovien löylyjen jälkeen karkealla sienellä ja palasaippualla =D Misellivesi! JA Moroccan oil hiuksille ? Siinäpä ne parhaat oivallukset! Ehdottomasti lähtee Mossa kokeiluun jahka raaskin ostaa.

  Vastaa
 69. vei 27.2.2018

  olen itse superlaiska ihonhoitaja, mutta taannoin hankkimani kasvosieni on helpottanut iltarutiineja roimasti, sen kun vaan pyörittelee nassun sienellä puhtaaksi, ja kuorintakin hoituu siinä samalla. mossan tuotteita on jonkun verran tullut käytettyä, mutta kaapin päivitys olisi totisesti paikallaan!

  Vastaa
 70. Laurauu 27.2.2018

  Suuri oivallus on se, että rasvoittuvaakin ihoa pitää kosteuttaa. Mun iho on voinut paljon paremmin sen jälkeen kun vaihdoin vähän miedompitehoisiin aineisiin ja aloitin kasvojen kosteuttamisen. Oon käyttäny päivittäisessä käytössä liian rehokkaita aineita..

  Niin ja uusin löytöni on kasvovesi! Miten ihana virkistys vaikka työpäivän jälkeen!

  Vastaa
 71. Johanna 27.2.2018

  Viimeisain oivallust tuli kaverilta, joka ohjasi minut oikeaan silmänympärysvoiteen käyttöön. Eli hyvin pieni määrä taputellaan silmänympärysiholle pikkurillillä, jotta ei paineta liikaa. Olin täysin unohtanu lisätä voidetta hieman kulman alle ja kulmaluulle, minne ne rypytkin tietysti tulevat :D

  Vastaa
 72. Katariina 27.2.2018

  Herkälle iholle tarkoitettuun luonnonkosmetiikkaan siirtyminen on ollut iholleni pelastus. Olin ajatellut ihoni olevan luonnostaan kuiva (mitä se talvisin onkin) mutta vasta ihotautilääkärin pakeille mentyäni tajusin ihoni reagoivan moniin helposti allergiaa ja ihottumaa aiheuttaviin ainesosiin, joita osa perinteisistä kosmetiikkatuotteista sisältää. Olen pikku hiljaa siirtynyt tuote kerrallaan luonnonkosmetiikkaan ja paluuta ei enää ole.

  Vastaa
 73. Anni-Kaisa 27.2.2018

  Joskus vähän nuorempana tuli testattua vaikka mitä eri kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteita, mutta muutaman viime vuoden aikana oon oppinut, että omalla kohdallani less is more ja yksinkertainen kaunista. Mulla on aika helppohoitoinen iho, tosin etenkin talvella pintakuiva. Tykkään usein tosi klassikkotuotteista, esim. Orionin se keltainen Aqualan-voide on melko usein käytössä!

  Vastaa
 74. Kata 27.2.2018

  Olen itse melko laiska ihonhoitaja, joten lisää oivalluksia kaivattaisiin. Tuo öljy kyllä täytyy varmaan ostaa kokeiluun kun kuulostaa sen verran hyvältä ja kasvot varmaan kaipaisivat myös lisäkosteutta! Oma lähiaikojen mini oivallukseni syntyi vahingossa kun jätin huulirasvan vessaan lavuaarin reunalle ja huomasin, että joka vessakäynnin jälkeen tulikin lisättyä huulirasvaa mikä selvästi piti huulet paremmin kosteina kuin aiemmin kun rasvaa tuli lisättyä vain kuivan tunteen iskiessä. Pitää ottaa tavaksi myös käsirasvan lisääminen käsienpesun jälkeen kun näin talvipakkasilla käsien iho tuntuu olevan kovimmalla koetuksella.

  Vastaa
 75. KatjaI 27.2.2018

  Tärkein oivallus tähän mennessä on ollut lempeämpi ihonhoito ja öljyjen käyttö. Aiemmin käytin aivan liian ärjyjä ja kuivattavia tuotteita, jotka saivat ihon täysin pois tasapainosta. Olen myös huomannut luonnonkosmetiikan soveltuvan omalle herkälle iholleni parhaiten, joten Mossa on nykyään itselläkin päivittäisessä käytössä! Ihan mahtavia uusia vinkkejä tuli kyllä näitä kommentteja lukiessa, täytyy kokeilla kasvoveden kerrostusta heti illalla.

  Vastaa
 76. Heidi 27.2.2018

  Vartalokuorintana erityisesti talvikuivalle iholle oliiviöljy+sokeri, ekologinen vaihtoehto kaikenmaailman muovirakeita sisältäville kuorinnoille. Kasvoille en tosin tätä käyttäisi mutta vartalokuorintana eri-hyvä. :)

  Vastaa
 77. Kati 27.2.2018

  Hauskaa lukea muiden oivallusten joukosta niitä omiakin. Omalla kohdalla hoksattua:
  * Liikunta ja uni – kummankaan puutetta et voi purkkien avulla piilottaa.
  * Riittävästi vettä!
  * Luonnonkosmetiikka on oikeasti laadukasta ja herkälle iholleni ainoa oikea vaihtoehto. Tuoksutkin ovat ihan eri maailmasta kuin kemikaliopyörrytykset.
  * Madaran Detox-naamio. Siitä en luovu!

  Vastaa
  • Kati 27.2.2018

   Niin! Ja meikittömät päivät! Tekevät iholle ihmeitä!

   Vastaa
 78. Sanni 27.2.2018

  Mun viime aikaisimmar ihonhoidonoivallukset on ollut se, että opettelin käyttämään yövoidetta ja jo aiemmasta vinkistäsi käyttöön nappaamani rasvavatteet ??

  Vastaa
 79. Jenni 27.2.2018

  Olen 28v ja tuskaillut varmaan viimeiset kymmenen vuotta mustapäiden kanssa. Eivät lähde, eivät sitten millään. Sain vasta vähän aikaa sitten tietää, että minun mustapääni ovatkin todennäköisesti ”talisäikeitä” (sebaceous filaments). En ole vielä käynyt ongelman kimppuun happojen ja muiden tehoaineiden kanssa, koska yritän ensin saada kosteusköyhän ihoni parempaan kuntoon. Tuo öljyvinkki on tosi hyvä!

  Vastaa
 80. Olga 27.2.2018

  Mun suurin oivallus on ollut se, että Suomen kesä ja talvi vaatii iholta ja etenkin ihonhoitotuotteilta eri asioita. Rasvaisimmat ja paksuimmat voiteet toimii talvella, muttei kesällä, kun taas kesällä voi pestä vähän tehokkaammin, mutta rasvan ei tarvitse olla niin tujua.

  Vastaa
 81. Lau 28.2.2018

  Itsellä ehkä yksi tärkeimmistä havainnoista on kunnollinen kasvojen puhdistus iltaisin, eli joko kaksoispuhdistus tai sitten vain yksöispuhdistus, mutta niin että hieron pudistusemulsiota vähän pidempään kasvoihin. Samoin kasvovesi on ollut jo pari vuotta olennainen osa kasvojenhoitoa. Ja kaikki toki luonnonkosmetiikalla ??

  Vastaa
 82. Henna 28.2.2018

  Mä kanssa annan ääneni kasvovedelle sekä öljylle! Lisäksi ei sovi unohtaa ihon hoitoa sisältä päin (riittävä veden juonti ja vitamiinit). Ja yksi käytännön vinkki niille, jotka on yhtä laiskoja ja unohtelevaisiakuin minä: ihon hoitotuotteet kannattaa olla kylppärissä niin, että niitä tulee käytettyä saman tien esim suihkusta tullessa. Muuten koko homma saattaa ainakin allekirjoittaneelta jäädä kokonaan tekemättä :D

  Vastaa
 83. *Kirsikka* 28.2.2018

  Kesälle ja talvelle eri ihonhoitoaineet – selvä ero!

  Vastaa
 84. Iida 28.2.2018

  Kevyempi meikkaus ja kosteutus. Olen melko laiska ihonhoidossa joten itsekin kaipailisin vinkkejä :D mossaa olen joskus kokeillut ja tykännyt :)

  Vastaa
 85. Varpu 28.2.2018

  Hyvä puhdistus ja kosteutus luonnonkosmetiikalla. Suosin Madaraa. Ja naaman ulkoilutus!

  Vastaa
 86. Eeva 28.2.2018

  Vasta ihan vuoden sisällä olen oivaltanut kasvoveden merkityksen. Iho on voinut paljon paremmin ja ollut kosteutetumpi. Luonnonkosmetiikkaan siirtyminen on myös ollut yksi iso askel oikeaan suuntaan.

  Vastaa
 87. Miira 28.2.2018

  Ihmettelin aina ennen, että miksi kasvoihini ei meinannut imeytyä ei sitten mikään kosteusvoide. Sittemmin vasta ymmärsin että liian kuivaan ihoon ei imeydy hyvin mikään, joten todella perusasioista piti lähteä liikkeelle ja vasta nyt vuosien päästä olen edennyt tilanteeni kanssa. Misellivesi on auttanut, kuorinta ja rohkeasti rasvaisemmat tuotteet myös. Öljyihin pitäisi siirtyä seuraavaksi! :)

  Vastaa
 88. Elsi 28.2.2018

  Näihin kaikkiin vinkkeihin ei oikein ole lisättävää… Kasvovesi, meikittömät päivät, tujummat rasvat talvella, aurinkosuoja, puhdistus, siinäpä niitä. Minäkin öljyn löytäneenä vannon sen nimeen jo nyt, mahtavaa!

  Vastaa
 89. Maisa 28.2.2018

  Iso kiitos hyödyllisestä postauksesta!:) Tällä hetkellä olen itelleni todennut parhaaksi kookosöljyn ja säönnöllisen kuorinnan.

  Vastaa
 90. Katriina 1.3.2018

  Kunnon yöunet. Se on vaan kaiken a ja o. Nyt kolmivuorotyötä tehdessäni olen sen huomannut – yövuorojen jälkeen iho on jotenkin kelmeä, rasvainen ja yyh kertakaikkiaan ei-niin-nätti. Ihan eri näköinen ja tuntuinen kuin hyvin nukutun yön jälkeen.

  Vastaa
 91. Henriikka 25.3.2018

  HEI KIITOS NIIN PALJON kaikista upeista oivalluksista ja kommenteista. Siis vau vau vau vau, miten paljon oppii jo pelkästään teidän juttuja lukemalla.

  Meinasin jo arvonnankin unohtaa, mutta nyt se on hoidettu ja voittaja ovat Josnbe.

  Laitan voittajalle mailia. Pus ja iloa päiviin!

  Vastaa
 92. […] turmelema iho ja hiukset kuntoon lämmöllä, lemmellä ja luonnonkosmetiikalla 7 isoa oivallusta ihonhoidosta Vuoden kosmetiikkakokeilun […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.