Otimme henkivakuutuksen vauvan vuoksi

Kaupallinen yhteistyö: Pohjola Vakuutus

Henkivakuutus oli minulle nuoruudessa pieni mysteeri. Siis vakuutus, josta on hyötyä vasta kun kuolee. Miksi sellainen tulisi ottaa?

No, sittemmin hahmotus elämästä ja vakuutuksista on myös kasvanut tasaisella tahdilla, mutta olennainen game changer tupsahti maailmaan maaliskuussa: vauvan syntyminen perheeseen sai miettimään asioita uudestaan, uudella tavalla. Me päädyimme ottamaan hetken ennen vauvan syntymää henkivakuutuksen pariturvana, jotta vauvan tulevaisuus olisi turvatumpi.

Miten henkivakuutus turvaa vauvaa?

Mietiskelimme talvella vakuutusvaihtoehtoja uuteen kotiin muuttamisen myötä, ja henkivakuutus oli yksi vakuutus, jonka ottamista mietiskelimme yhdessä. Tämä henkivakuutuskampanja sattui hyvään hetkeen. On helppoa kirjoittaa asiasta, joka on ajankohtainen elämässä muutenkin ja johon liittyvissä pohdinnoissa on jo etukäteen tullut ratkaisuun.

Tulimme mietinnöissämme tulokseen, että henkivakuutus toimii hyvänä taloudellisena tukena siinä kohtaa, kun toisella on kaikkein vaikeinta. Jos toinen kuolee, pystyy toinen saaduilla vakuutusrahoilla kuittaamaan kuolleen osuuden yhteisen kotimme asuntolainasta. Näin vauvan elämässä ei tule kaikki asiat muuttumaan yhdellä kertaa, vaan elämää jatkava vanhempi voi jäädä vauvan kanssa asumaan hirsitaloomme. Näin edes yksi pilari elämässä pysyy tuttuna ja turvallisena, kun elämässä kaikki muuttuu rytäkällä.

Ei mikään ihanin ajatus ajatella, mutta olemme ottaneet sen linjan, että näitä asioita kannattaa mieluummin ajatella etukäteen. Surun murtama mieli harvoin on se skarpein mieli hoitamaan käytännön asioita, joten teemme mieluummin jotain jo etukäteen. Hartaana toiveena tietysti on, ettei näitä vakuutusrahoja koskaan tule kummankaan tilille.

Millainen henkivakuutus meillä on?

Meillä on henkivakuutus pariturvana. Pariturva on kahden hengen yhteinen henkivakuutus, jolloin toisen kuollessa toinen saa henkivakuutuskorvauksen. Molempien kuollessa samanaikaisesti, maksetaan korvaus puoliksi kummankin edunsaajalle, eli tässä tapauksessa kokonaan tyttärellemme, kun edunsaajamme on molemmilla sama. Korvaus käytetään usein esimerkiksi lainojen maksamiseen tai perintöverosummiin.

Henkivakuutuksen voi aivan hyvin ottaa myös vain itselleen. Usein edunsaaja on lähiomainen, mutta yhtä lailla se voi olla joku aivan muu.

Meidän henkivakuutuksemme korvaussumma on periaatteessa 100 000 euroa, mutta käytännössä 145 000 euroa, sillä osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saa veloituksetta 45 prosentin korotuksen korvauksen määrään.

Henkivakuutuksen hinta muodostuu valitusta korvaussummasta sekä vakuutuksen ottajan iästä. Myös terveydentila voi vaikuttaa hintaan.

Huolettomille turvaa tulevaisuudelle

Jos aivan rehellisiä ollaan, olemme puolison kanssa aika huolettomia eläjiä. Monen mielestä vapaa-ajan harrastuksemmekin voivat näyttäytyä riskialttiina (kuljeskelu erämaissa, vapaalasku, kiipeily…) Emme juuri stressaile tulevaisuudesta, emmekä ole mitään varman päälle eläjiä. Sen vuoksi kai haluammekin, että ainakin vakuutusasiat ovat kunnossa. On helpompaa olla stressaamatta, kun on selusta turvattu. On helpompaa mennä, tehdä, kokea ja elää, kun tietää perusasioiden olevan hoidossa, jos asiat eivät mene niin kuin on suunniteltu.

Meillä suli juuri vahingossa pakastin, kun olimme Lapin reissussa. Sinne menivät satojen eurojen edestä kaikki keräämämme ja ostamamme sadonkorjuu. Saimme vakuutuksesta rahat menetyksestä, mikä tuntui tosi kivalta. Kiitimme onneamme vakuutuksesta.

Pakastimen sulaminen on kuitenkin elämässä hyvin pieni juttu, ja haluamme erityisesti miettiä kuntoon isot linjat. Mitä tapahtuu, jos joudumme onnettomuuteen tai menetämme työkykymme? Mitä tapahtuu, jos kotimme palaa? Ja mikä pahinta: mitä tapahtuu, jos kuolemme?

Alle 1-vuotiaiden lasten vanhemmille ilmainen Newlife-henkivakuutus

Tiedän, että siellä on nykyisiä tai tulevia alle 1-vuotiaiden lasten vanhempia linjoilla. Tiesittekö, että voitte kumpikin ottaa NewLife-vakuutuksen, joka on ensimmäisen vuoden maksuton? Siihen ei tarvita edes terveysselvitystä. Vakuutuksen korvaussumma on 20 000€.

Myös tähän saa osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana ilmaisen 45 prosentin korotuksen korvauksen määrään: 20 000 euron sijaan siis 29 000 euroa.

Me halusimme kerralla yhden isomman henkivakuutuksen, muutoin olisimme ehdottomasti ottaneet tämän vähintään ekaksi vuodeksi.

Yritämme avoimesti puhua kaikesta, myös niistä vaikeista asioista – kuolemastakin. Nyt on paljon helpompi kysyä toiselta hänen mielipidettään, kuin kuoleman sattuessa kohdalle. Sekin tuntuu rauhoittavalta, että tietää toisen toiveet hänen kuolemansa varalta. Kuolemasta puhuminen ei varmasti lisää toisen menehtymisen riskiä, mutta se helpottaa käytännönasioita ja toisen tahdon ymmärtämistä.

Me kuolemme joka tapauksessa kaikki. Toivottavasti meistä kumpikaan ei vuosikymmeniin, mutta ei se mahdotonta ole. Jos niin kävisi, olisi helpottavaa, jos raha voisi olla viimeinen ajateltava asia kaiken keskellä.

Turvallista tulevaisuutta meille ja teille kaikille.
Ja lempeää sunnuntai-iltaa tietysti.

-Henriikka

Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Pohjola Vakuutus toimii

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.