Vapaiden aamujen järkkymätön onni

IMG_3670 (kopio)

Viikonloppu Helsingissä. Ei mitään tekemistä. Paitsi jotain pientä, jota ei lasketa. Nyt niitä ystäviä, kunnon kuulumistenvaihtoa ja kerrankin aikaa kahville. Kerrankin aikaa kattaa.

Pyörin tänään pari tuntia kirja-, ruoka- ja viinimessuilla, mutta muuten olen pysynyt kotioloissa. Uunissa paistuvat porkkanaleivokset (ihanantuoksuinen koti). Saa istua ihan rauhassa, katsella pihalle, selailla lehteä ja muistaa tyytyväisenä, että ensi yönä saa taas yhden lisätunnin elämää varten. Pian tulee ystävä kyläilemään.

Kuvissa oleva tämänaamuinen kotibrunssi oli vertaansa vailla. Sämpylää ja turkkilaista jugurttia, jonka seassa mangoa, siemeniä ja kookoshiutaleita. Tuoremehua ja cappucinoa. Ja viikonlopun kunniaksi kunnolla makeaa: chilisuklaata, macaron-leivoksia, brie-juustoa ja kirsikkahilloa.

IMG_3695 (kopio)IMG_3678 (kopio)IMG_3601 (kopio)

Nämä kuvat lähtivät haasteesta, jonka Nespresso laittoi liikkeelle. Haasteen idea on yksinkertaisesti napata kuva aamiaiskattauksesta ja -kahvista. Vuoden alusta lähtien taloudessamme on suodatinkahvinkeittimen, mutteripannun ja aeropressin rinnalla tehty kahvia myös kapselikoneella. Keittiön tasolla komeilee taivaansininen Inissia-keitin.

Ja ihme kyllä, että se tosiaan on ahkerassa käytössä. Olen saanut blogin kautta testiin joitain kapselikoneita, mutta testijaksojen jälkeen olen aina todennut härvelit itselleni tarpeettomiksi. Usein koneet ovat rumia ja suurikokoisia. Yksi painava syy on kuitenkin ollut myös se, että kapselit käyvät kukkarolle ja täyttävät roskiksen. Inissian kapselit ovat mukavan pieniä, kierrätettävissä ja niitä tarvitsee vain yhden per kahvikuppi. Vaikka aamukahvit juodaan usein perinteisin keinoin, iltapäiväkupilliseksi kapselikahvi on oiva.

Lempikahviksi on noussut Bukeela ka Ethiopia, vaikka luullakseni suurin syy on erityinen suhde Etiopiaan, ei niinkään maun ylivertaisuus. Tykkään tosi tummasta, mutta vaaleapaahtoinen menee yhtä lailla. Valinta riippuu tilanteesta. Karamellit- ja muut karkkimaut ovat kuitenkaan harvoin mieleeni.

IMG_3702 (kopio)IMG_3640 (kopio)

Onko muualla brunssiteltu tai venytetty lauantaiaamua enemmän kuin penniä?
Kuka muu ehti kirjamessuille?

Kellä muulla paistuu leivonnaiset uunissa?
Läl lä lää, meikällä! Nyt kuorrutusta vääntämään.

– Henriikka

11 kommenttia

 1. ida 25.10.2014

  täytekakun leipasin tänään kun pikkusisko täytti huikeat 4-vuotta! huomenna sitten sukulaisia ja kahvittelua tiedossa.

  Vastaa
 2. tinttiti 25.10.2014

  Minulla uunissa paistuvat suklaacookiesit kun veli on tulossa huomenna kahville, ihanalta tuoksuu siis täälläkin! :)
  Meillä aamiainen ei ollut noin runsas mutta silti tänäänkin oli ihana syödä ja juoda rauhassa samalla maailmaa parantaen. Arkena harvoin ehtii..

  Vastaa
 3. laura 25.10.2014

  epäreilua, en oo ikinä kuumessa siis en ikinä, niin nyt sit iski melkein 38 asteen kuume kun oon päättäny, että teen elämäntapa remontin ja kirjamessuillekkin piti mennä. Miks en voinu tulla kuumeeseen vaikka ens viikonloppuna?

  Vastaa
 4. Laura - Tee Hetki 26.10.2014

  Oih, olen ehkä maininnut ennenkin, mutta hitaat aamut ovat kyllä parhautta! Täällä on venytetty nyt sunnuntaiaamua, riisipuuron, kanelin ja kahvin tuoksuissa… Ja nautittu siitä viime yönä elämää varten saadusta lisätunnista :)

  Vastaa
 5. Paula 26.10.2014

  Hei! Mistä tuo mieletön kahvimuki on? :) Ihana kiireetön ja rento brunssikattaus.

  Vastaa
 6. Henriikka 20.11.2014

  Oi! Täyskäriä. Kaikki tuntuu nykyään inhoavan sitä, mutta mmmmmm mulle kelpaisi. Ja varmaan 4-vuotias sisko oli innoissaan.

  Vastaa
 7. Henriikka 20.11.2014

  Voi hitsi hitsi hitsi. Paranemista lähetän näin surullisesti jälkikäteen. Onneksi tulee taas ensi vuosi ja uudet kirjamessut. Elämäntaparemontti on varmaan jo lähtenyt käyntiin?

  Vastaa
  • Laura 20.11.2014

   Voi kiitos, nyt on taas vuoden sairastelut kyllä saatu sairastella, ja kyllä on lähteny oikein mainiosti käyntiin, pieniä muutoksia näkyy jo c:

   Vastaa
 8. Henriikka 20.11.2014

  Riisipuuroa! Nyt jo! Ihanaa! Voisinpa itsekin tehdä riisipuuroa uunissa joku päivä, ihan vain muistutuksena joulusta ja toisaalta siitä, että sitähän voi syödä ihan vuoden ympäri.

  Vastaa
 9. Henriikka 20.11.2014

  Heippahei! Kiitos. Kahvimuki on Tonfisk Designia, ihan tosi ihana merkki ja ihanat tuotteet.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.