Mun hoppi-sydän sykkii

Tiedättekö ne vaatekappaleet, jotka ovat niin rumia, että näyttävät oikeastaan aika hyvältä? Jyväskylän Kortepohjasta kirpputorilta nimeltä ”Salamakauppa” tarttui 50 sentillä mukaan tämmönen takinrutku. Mielestäni aivan mainio. Street-tanssijana koen kovaa vetoa löysään pukeutumistyyliin ja vaatepinojani rikastavat useat useat baggy-kuteet. Ehkäpä tästä löydöstä saan takkiriviini vähän jotain fankimpaa kuin trenssit ja nahkatakit.
Jyväskylän kirpputoreista lisää:
Salamakauppa, : itsepalvelukirpputori ylioppilaskylän viekussa. Huonekaluja löytyy jonkin verran kiinteistön takaosasta.
Fida: Keskustasta vajaan kilsan verran matkaa. Kirpputori, jossa vaatteet ja tavarat valmiiksi lajiteltu hyllyihin ja rekkeihin. Pääpaino vaatteissa, huonekaluja vain vähän. Tuotto hyväntekeväisyyteen.
Centrum: itsepalvelukirpputori kävelykadun päässä keskustassa. Usein tyhjiä pöytiä, missä lie kaikki potentiaaliset myyjät. Ei huonekaluja.
Silinteri: Kortepohjan ja Kypärämäen huudeilla sijaitseva suuri itsepalvelukirpputori. Täältä olen tehnyt monia monia löytöjä. Myös huonekaluja.
Eco-Center: Yliopiston ja kävelykadun välissä, nuorisotalon yläkerrassa toimiva kirpputori, jossa vaatteet ja tavarat valmiiksi lajiteltu. Täältä voisi uusi opiskelija löytää kotiinsa pöytää ja tuolia, jos semmoista haluaisi halvalla.
Seppälän kirpputorikeskus: Hervoton halli, jonka toinen puoli on täynnä huonekaluja ja toinen on itsepalvelu-puoli. Itse meinasin pökertyä tavaramäärän takia, mutta täällä käyminen on elämysmatka.
Lisäki Seppälän kaupunginosasta löytyy myös ainakin Punaisen Ristin kirpputori, vanhojen urheiluvälineiden- ja vauvanvaatteiden kirppis. Näistä en kuitenkaan tiedä riittävästi kirjoittaakseni. Omat suosikkini Jyväskylän kirpputoreista ovat ehdottomasti Fida ja Silinteri. Silinteristä tuntuu löytyvän suuren kokonsa takia aina jotakin käyttöesineistä turhiin ja turhamaisiin aarteisiin ja Fidan vintage-henkiset tuotteet sytyttävät normaalia kirpputori-hintaa korkeammasta hinnasta huolimatta. Ainakin tietää rahansa menevän hyvään tarkoitukseen.
Ehkäpä joku päivä kuvaan takkia in action, nyt Taiwanista käsin se on liian haastavaa.

3 kommenttia

 1. Tuomas 16.8.2011

  Sun pitäis ehdottomasti tehä tollanen opas Tampereen kirppareistakin!

  Vitsit yritin postata tän tänne jo aikaaa sitten mut ei oo tainnu tulla.

  Vastaa
 2. Tseipo 18.8.2011

  Olen samaa mieltä Tuomaksen kanssa!

  Vastaa
 3. Henriikka 19.8.2011

  VOi että Tuomas ja Tseipo kun se on vähän hankalaa, sillä intoni ja tietoni eivät ole tasapainossa. Mutta jos joskus saan treen kirpputoreista tarpeeksi lisäinfoa (en siis ole käynyt kuin ehkä yhdessä) niin lupaan kirjoittaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.